Ik had zo een stageplek gevonden
Suzan Moortrop, student MBO Verpleegkundige
Bekijk onze opleidingen
* Voor deze opleiding kun je tot € 1000 per jaar STAP-budget krijgen! Na inschrijven kun je jezelf direct voor STAP aanmelden waarna je jouw aanmeldbewijs voor het UWV ontvangt. Aan het STAP-budget zijn voorwaarden verbonden.
Bij een studieduur van meer dan 12 maanden is het vermelde lesgeld per jaar. Boeken worden per leerproject door studenten zelf aangeschaft. Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.
Als Jobcoach werk je met kwetsbare mensen, arbeidsbeperkten en (zieke) werknemers. Je probeert als Jobcoach het beste uit mensen te halen en support hen bij het vinden van een baan. De opleiding Jobcoach wordt gegeven in de vorm van 8 blokken met elk een thema. In de opleiding Jobcoach richt je je op de elementen arbeid, zorg, recht, moraal & ethiek binnen de re-integratie van mensen met een arbeidsbeperking. In een flink deel van de opleiding ontwikkel je je coaching vaardigheden.
Deze opleiding is een door Noloc geaccrediteerde jobcoachopleiding. Noloc is de grootste beroepsvereniging in Nederland van loopbaanprofessionals en jobcoaches en verbindt vakgenoten in hun professionele ontwikkeling. De vereniging telt circa 3600 leden. Zij draagt bij aan toekomstgerichte beleidsvorming daar waar mensen, werk en organisaties centraal staan. Zij werkt daarbij nauw samen met onder andere de Ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Net als met het UWV, SBB, gemeenten, OVAL, kennisorganisaties en overige partijen die de transformatie op het gebied van loopbanen in ontwikkeling vormgeven. Register Loopbaanprofessionals en Register Jobcoaches voeren een kwaliteitskeurmerk, zijn opgenomen in een beroepsregister, en dragen daarmee bij aan een hoogstaand niveau van loopbaandienstverlening.
Je begeleidt deze mensen in hun werk. Tegelijkertijd ondersteun je ook de werkgever in dit proces en werk je samen met andere professionals uit de keten. Je kunt als Register Jobcoach goed netwerken en werven, coachen en omgaan met belangenconflicten. Ook kun je de belasting- en belastbaarheid van je cliënt inschatten en loonwaardemetingen doen. Je bent in staat een participatieplan maken, die uit te voeren of te adviseren en hierover te rapporteren.
De opleiding Jobcoach is bedoeld voor werkenden en niet-werkenden en gericht op beroepen bij een gemeente, arbodienst, HRM afdeling, re-integratiebedrijf, UWV, werkgever of een (eigen) adviespraktijk. Indien je een effectieve rol wilt spelen in de coaching van arbeidsbeperkten of zieken dan is Jobcoach opleiding van Capabel Hogeschool de juiste keuze. Zij sluit aan bij de eindtermen die door werkgevers, jobcoaches en NOLOC geformuleerd zijn.
Download hier de brochure voor meer informatie of bezoek een voorlichting! Of neem contact op met een van onze opleidingsadviseurs voor meer informatie: 088 270 12 77
6 maanden. Lestijden op vaste lesdagen van 16:00 tot 21:00 uur, met mogelijke uitloop tot 22:00 uur.
Voor het volgen van deze opleiding is minimaal een HAVO, VWO of MBO 4-diploma vereist. Mocht je hier niet aan voldoen, maar ben je 21 jaar of ouder dan kom je in aanmerking voor een 21+ HBO toelatingsonderzoek. Onze opleidingsadviseurs kunnen je hier meer informatie over geven.
Voor toelating zijn de volgende documenten nodig:
De examencommissie beslist over toelating tot de opleiding.
Indien opname in het Jobcoach register van NOLOC (voorheen het register van de Beroepsvereniging Jobcoaches Nederland) wordt beoogd is daarvoor een HBO bachelor getuigschrift of een erkende aantoning van HBO werk- en denkniveau een vereiste. Kijk voor meer informatie op de website van Noloc.
De opleiding Jobcoach is een gecrediteerde Jobcoachopleiding. De opleiding is geaccrediteerd door Hobéon onder nummer JCOPL014 en sluit aan op de samen met werkgevers, jobcoaches en NOLOC geformuleerde eindtermen voor Jobcoach.
Om de kwaliteit van jobcoachopleidingen te borgen en te verhogen, heeft Noloc op basis van het beroepsprofiel een set aan eindtermen voor jobcoachopleidingen opgesteld. Jobcoachopleidingen die aan deze eindtermen voldoen kunnen een door Hobéon uitgevoerde audit doorlopen en zich bij een positief resultaat door Noloc laten certificeren als Noloc geaccrediteerde jobcoachopleiding.
Afgestudeerden van een Noloc geaccrediteerde jobcoachopleiding kunnen, vanaf het moment dat de opleiding door Noloc geaccrediteerd is, zich via een verkorte toetsingsprocedure laten certificeren als Register Jobcoach en in het Noloc beroepsregister worden opgenomen.
De inhoud van de opleiding Jobcoach komt overeen met de inhoud van onderdelen van de door de NVAO geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding SZ-professional (Croho 39236).
De opleiding Jobcoach wordt gegeven in de vorm van 8 blokken met elk een thema. In de opleiding richt je je op de elementen arbeid, zorg, recht, moraal & ethiek binnen de re-integratie van mensen met een arbeidsbeperking.In een flink deel van de opleiding ontwikkel je je coaching vaardigheden.
Je sluit de opleiding af met een beoordeling van een praktijk- en reflectieopdracht en mondeling examen. Over alle behandelde onderwerpen voer je aan het einde van de opleiding een eindexamengesprek.
Er wordt 8 uur per week aan stage/werk geadviseerd in het werkveld van de Jobcoach.
1 vaste lesdag per week.
Als je het examen van deze opleiding haalt dan krijg je het door Hobéon gecertificeerde Jobcoach diploma. Hobéon is de accrediterende organisatie voor NOLOC. De opleiding is erkend door NOLOC (voorheen Beroepsvereniging Jobcoaches Nederland onder nummer JCOPL014). Het diploma wordt ook erkend door het UWV.
Daarnaast krijg je van Capabel Hogeschool een aantekening voor het behalen van 24 ECTS studiepunten. Deze studiepunten kunnen tot vrijstelling voor onderdelen in de HBO Bacheloropleiding SZ- professional leiden. De examencommissie toetst dit op basis van het actuele curriculum.
Je kunt van verschillende middelen gebruik maken om jouw opleiding te financieren. Zoals studiefinanciering, het Leven-Lang-Leren-Krediet, het STAP-budget en subsidies. Kijk voor meer informatie over deze middelen bij Financiering, subsidies en belastingvoordeel.
Klaar om met jouw opleiding tot Jobcoach te starten?
Of wil je eerst nog meer informatie?