Inleiding
methodieken

voor jobcoaching
Inleiding methodieken voor jobcoaching
Niveau HBO Bachelor
Type Module deeltijd
Duur 4 dagen (in 16 weken)
STAP-budget Ja
Prijs € 1287 € 287 met STAP-budget
Vooropleidingen HAVO/VWO/MBO 4-diploma

Inleiding methodieken voor jobcoaching

Jobcoaching is het begeleiden en ondersteunen van mensen met een arbeidsbeperking in hun werk. In deze module leer je alles over de methodieken die hierbij komen kijken, zoals supported employment, begeleid werken en jobcarving. Het gebruik van deze methodieken geven je houvast in de praktijk.

Voor wie?

Als je in je werk te maken hebt met het begeleiden van medewerkers met een beperking of ziekte en je bent op zoek naar handvatten, dan is deze module zeker iets voor jou.

Duur & Intensiteit

De module duurt 4 maanden en er zijn 4 bijeenkomsten van 16.00 tot 21.00 uur (1x per maand). De studiebelasting is 2 EC (ca. 4 uur per week). Je kunt de module volgen als je een mbo-4 opleiding of havo hebt gevolgd.

Wat houdt deze module in?

In deze module doe je kennis en vaardigheden op over o.a. de volgende onderwerpen:

  • Herontwerp van werkprocessen en jobcarving
  • Methodieken voor jobcoaching
  • Coachingsmethodieken
  • Rapporteren

Maak jij de optionele praktijkopdracht en rond je die met een voldoende af, dan krijg je 2 studiepunten.

Wat kun je verwachten?

Op de eerste lesdag krijg je alle informatie over de module. Tussen de lesdagen door werk je aan (praktijk)opdrachten en studeer je zelfstandig. Voor vragen en feedback kun je altijd bij de docent terecht. De kosten voor deze module zijn inclusief (digitaal) lesmateriaal, koffie & lunch.

 

Claim jouw BOOST opleiding!

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.