Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Examentraining Post HBO Arbeidsdeskundige

Écht persoonlijke aandacht, dat vind ik het allermooiste van Capabel Hogeschool.

Media Harmi, student toegepaste psychologie

Bekijk onze opleidingen
Niveau HBO Master
Type Post HBO deeltijd
Duur 4 maanden
Erkenning Hobéon, NVvA
Studiefinanciering Nee
Vooropleidingen HBO bachelor diploma

Prijzen

Lesgeld in termijnen:
4 termijnen van € 750
Of bij betaling in één keer:
€ 3.000 € 2.700 10% korting
Examens:
€ 1.258
Inschrijfgeld:
€ 85
Studiefinanciering mogelijk:
Nee
Vooropleidingen:
HBO bachelor diploma

De examentraining Post HBO Arbeidsdeskundige

De opleiding tot arbeidsdeskundige kent een aantal aspecten. Je volgt geprogrammeerd onderwijs dat je afsluit met een of meer toetsen en je doet ervaring op in de praktijk. Als al die elementen met goed gevolg zijn afgerond, kan je opgaan voor een centraal examen dat wordt afgenomen onder verantwoordelijkheid van de beroepsvereniging NVvA: het externe assessment.

Er zijn een beperkt aantal aanbieders van door de NVvA geaccrediteerde opleidingen tot arbeidsdeskundige. Iedere opleiding heeft een eigen signatuur en vormgeving. De opleiding bij Capabel Hogeschool bestaat uit twee projecten, genoemd Leerprojecten, elk met een specifiek thema. Die thema’s zijn:

 •     De arbeidsdeskundige in het verzekeringsdomein
 •     De arbeidsdeskundige en re-integreren van werk naar werk

Je kunt alleen slagen voor de opleiding tot arbeidsdeskundige indien je het externe assessment positief afsluit.

Deze examentraining is erop gericht je voldoende te bekwamen als arbeidsdeskundige om dit assessment positief af te kunnen ronden.

Ook als je de opleiding bij een andere NVvA-geaccrediteerde opleider hebt gevolgd en je alleen het assessment nog hebt te doen, kun je je bij Capabel Hogeschool daarop voorbereiden via deze examentraining. Je kunt het diploma alsnog verwerven wanneer inmiddels behaalde toetsen leiden tot vrijstelling binnen de opleiding van Capabel Hogeschool, je de examentraining volgt en je vervolgens slaagt voor het assessment.

Voor wie

Deze training is bedoeld voor studenten die in een erkende post hbo opleiding tot arbeidsdeskundige alles hebben behaald behalve het assessment.
Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je niet slaagt voor het assessment in de erkende post hbo opleiding tot arbeidsdeskundige. Capabel Hogeschool stelt in een intake vast waaraan extra aandacht zou moeten worden besteed. Door middel van de examentraining vergroot je je kansen op slagen sterk.

Waarom bij Capabel Hogeschool

 • Kleinschalig
  Bij Capabel Hogeschool hebben we kleine groepen en krijg je veel persoonlijke aandacht
 • Studieloopbaancoach
  Persoonlijke begeleiding op maat door een vaste studieloopbaancoach
 • Praktijkgestuurd
  Wat je leert kun je meteen toepassen in uitdagende praktijkopdrachten
 • Starten wanneer jij eraan toe bent

Neem contact op met een van onze opleidingsadviseurs voor meer informatie: 088 270 12 77

Studieduur en collegetijden

De examentraining post hbo Arbeidsdeskundige is maatwerk. De lessen worden individueel met je afgestemd.

Roostervrije weken, vakanties en herkansingen
Capabel Hogeschool volgt een vaste jaarplanning met roostervrije weken (vakantieweken). Voor deze opleiding geldt dat in de roostervrije weken (vakantieweken) herkansingen worden gepland. Bekijk op het jaarrooster de roostervrije weken, vakantieweken en de geplande herkansingen.

Toelating en vrijstelling

Voor het volgen van de examentraining post hbo arbeidsdeskundige gericht op het behalen van het NVvA erkende diploma Arbeidsdeskundige is het nodig dat je een erkende post hbo opleiding arbeidsdeskundige hebt gevolgd en alleen het assessment nog niet hebt behaald.

Op basis van de intake en beoordeling van een vrijstellingsaanvraag wordt door Capabel Hogeschool beslist of je kunt worden toegelaten tot de examentraining. De examencommissie en intaker beslissen over de toelating. Wordt dit verleend, dan kun je de examentraining volgen.

Kosten van intake- en vrijstellingsprocedure
De intake en vrijstellingsaanvraag zijn alleen gezamenlijk af te nemen en kosten samen 750 euro. Voor de hieruit voortkomende maatwerkprogramma examentraining betaal je het bovengenoemde lesgeld.

Locaties & Startdata

Schrijf je nu in!

Er zijn geen vaste inschrijfdata voor deze opleiding. Na inschrijving hoor je zo snel mogelijk van ons wanneer jij kan starten met je beste jaar!

Programma

Erkende opleiding

De post HBO opleiding Arbeidsdeskundige van Capabel Hogeschool is erkend door Hobéon en leidt tot het diploma Arbeidsdeskundige (AD). De opleiding sluit aan op de meest recente beroepskwalificaties van de NVvA. De examentraining gaat uit van vrijstelling voor alle onderdelen van die erkende opleiding met uitzondering van het externe assessment. De training is een niet erkende maatwerk voorbereiding op dat assessment en werkt slaagkansverhogend. Slaag je voor het assessment dan ontvang je van Capabel Hogeschool het erkende diploma.

Inhoud

De examentraining bestaat uit vier onderdelen:

 •     Verzoek tot vrijstelling voor alle onderdelen behalve assessment
 •     Intake onderzoek en gesprek
 •     Een maatwerk programma met 3 tot 8 dagdelen les
 •     Extern assessment

De studiebelasting varieert van 40 tot 60 uur.

Stage / beroepspraktijkvorming (BPV)

Niet van toepassing

Lesdagen

Maatwerk

Getuigschrift

Uitgaande van verkregen vrijstellingen en een positief afgesloten centraal assessment vakbekwaamheid Arbeidsdeskundigen, zoals deze onder de verantwoordelijkheid van de NVvA wordt uitgevoerd dan krijg je van Capabel Hogeschool het door de NVvA erkende diploma arbeidsdeskundige.

Daarnaast ontvang je een vrijstellingslijst met 30 ECTS- studiepunten. Het diploma kan tot vrijstelling voor onderdelen in de HBO Rechten en in de HBO Masteropleiding SZ leiden. De examencommissie toetst dit op basis van het actuele curriculum.

Financiering

Bij een studieduur van meer dan 12 maanden is het vermelde lesgeld per jaar. Boeken worden per leerproject door studenten zelf aangeschaft. Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Je kunt van verschillende middelen gebruik maken om jouw opleiding te financieren. Zoals studiefinanciering, het Leven-Lang-Leren-Krediet, en subsidies. Kijk voor meer informatie over deze middelen bij Financiering, subsidies en belastingvoordeel.

Klaar om met jouw Post HBO Arbeidsdeskundige te starten?

Schrijf je nu in!

Of wil je eerst nog meer informatie?

Bezoek een voorlichting

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding