Hoofdafbeelding van opleiding Basisopleiding Centralist Alarmcentrale

Basisopleiding Centralist Alarmcentrale

Binnen een week kon ik al starten met mijn opleiding

Mark Buis, student ICT

Bezoek een Voorlichting
Hoofdafbeelding van opleiding Basisopleiding Centralist Alarmcentrale
Basisopleiding Centralist Alarmcentrale
Type Thuisstudie of Klassikaal
Erkenning Ministerie van J&V en SVPB
Duur 4 maanden
Niveau Branche
Studiefinanciering Nee

Het beroep

Werken als Basis Centralist Alarmcentrale

Als Alarmcentralist ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor een snelle en correcte afhandeling van binnenkomende alarmmeldingen. Hierbij is de wens van de klant altijd het uitgangspunt. Ook camerabewaking, teleservice, het openen en sluiten van panden op afstand of het aansturen van klimaatinstallaties behoren tot de werkzaamheden van een Alarmcentralist. Tijdens de opleiding BOCA leer je hoe je dit zorgvuldig kunt doen, welke problemen je daarbij kunt tegenkomen en hoe je deze kunt oplossen.

In 4 maanden je diploma

Je bepaalt zelf hoe lang je over de opleiding doet. Dit is afhankelijk van je eigen inzet en motivatie. In het algemeen kun je uitgaan van 6 lesdagen en thuisstudie waar je gemiddeld 4 maanden mee bezig bent. Om deel te kunnen nemen aan de opleiding moet je wel werkzaam zijn bij een Particuliere Alarmcentrale (PAC) of een Bedrijfsalarmcentrale (BAC).

Erkende brancheopleiding, dus waardevol

De basisopleiding Centralist Alarmcentrale is een waardevolle investering in je toekomst. Deze brancheopleiding leidt op tot het door het SVPB gecertificeerde diploma BoCa. Goed om te weten dat je straks studeert bij Capabel Onderwijs, de specialist in erkende en verkorte opleidingen!

Locaties & startdata

Er zijn geen vaste inschrijfdata voor deze opleiding. Na inschrijving hoor je zo snel mogelijk van ons wanneer jij kan starten met je beste jaar!

Programma

De opleiding Basis Centralist Alarmcentrale in ‘t kort

Deze opleiding is bedoeld voor iedere medewerker die op een Particuliere Alarmcentrale (PAC) of Bedrijfsalarmcentrale (BAC) werkt en niet de opleiding Beveiliger met succes heeft afgerond. Om deel te kunnen nemen aan de opleiding moet je werkzaam zijn bij een Particuliere Alarmcentrale (PAC) of een Bedrijfsalarmcentrale (BAC). 

Inhoud

De basisopleiding Centralist alarmcentrale is samengesteld uit de volgende modules:

  • Basiskennis alarmcentrales (incl. wettelijke kaders)
  • Effectief waarnemen
  • Praktijkopdrachten BoCA

Voor effectief waarnemen kan examenvrijstelling worden verkregen als je het SVPB Certificaat Cameratoezicht hebt.    

Stage/Beroepspraktijk

Om de opleiding succesvol af te kunnen ronden moet je een relevante werkplek hebben.

Doel

Als Centralist Alarmcentrale

  • ben je in staat meldingen te ontvangen en af te handelen
  • kun je geldende protocollen toepassen
  • kan je prioriteiten van meldingen goed inschatten
  • ben je in staat meldingen adequaat door te verwijzen
  • kan je je eigen handelen evalueren

Toetsing en examinering

Tijdens je opleiding beoordeelt de studiecoach regelmatig je studievoortgang aan de hand van studieloopbaangesprekken, voortgangstoetsen en opdrachten. Zo weet je steeds wat goed gaat en waar je nog aan moet werken. Zo kun je je gericht voorbereiden op je examens.

Examinering* wordt uitgevoerd door SVPB en bestaat uit een theorie-examen en een praktijkexamen en leidt tot een erkend SVPB-diploma. Tijdens de 6 lesdagen word je voorbereid op het theorie-examen, dat bestaat uit 2 delen (modules Basiskennis Alarmcentrales en Effectief Waarnemen). Nadat je geslaagd bent voor de theorie, kun je deelnemen aan het praktijkexamen. Je maakt hiervoor opdrachten die je in de beroepspraktijk uitvoert. Deze opdrachten worden geëxamineerd tijdens een mondeling examen van 30 minuten. 

*De betaling van het examengeld loopt tevens ook via SVPB. 

 

Prijzen

Lesgeld ineens:
825
Examens:
358,5
Leermiddelen en (online) boekenpakket:
Inclusief
Inschrijfgeld:
Inclusief
Studiefinanciering mogelijk:
Nee
Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. Bij een studieduur van meer dan 12 maanden zijn de vermelde prijzen en termijnen per jaar. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Je kunt van verschillende middelen gebruik maken om jouw opleiding te financieren. Zoals studiefinanciering, het Leven-Lang-Leren-Krediet, belastingaftrek en subsidies. Kijk voor meer informatie over deze middelen bij Financiering, subsidies en belastingvoordeel.

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.