Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Nieuwe versie werkwijzer Arbeidsconflicten

De STECR Werkwijzer Arbeidsconflicten is vernieuwd! De vernieuwde versie is op 12 april 2022 gelanceerd met een goed bezochte bijeenkomst en is even zo goed ontvangen. In deze zevende versie zijn een aantal vaste uitgangspunten verlaten en nieuwe gezichtspunten ingezet. Nieuw is bijvoorbeeld dat het accent niet alleen ligt op beheersing, maar ook op preventie: het voorkomen van arbeidsconflicten. De Werkwijzer is tot stand gekomen door samenwerking van de verschillende disciplines die het werkveld kent.

De STECR Werkwijzer Arbeidsconflicten is een veelvuldig gebruikt instrument dat ook door de rechterlijke macht wordt ingezet. Inmiddels gebruiken meer dan 10.000 professionals dit standaard werk. Uit onderzoek is gebleken dat aan 70.000-100.000 ziekmeldingen per jaar een conflict ten grondslag ligt en ook dat 20% van alle werknemers wel eens te maken heeft gehad met een arbeidsconflict. Dat lijkt misschien niet veel, maar vaak gaat het gepaard met groot leed bij betrokkenen en imagoschade. De impact van de Werkwijzer is daarmee gegeven.

STECR is gelieerd aan de juridische opleidingen waartoe onder meer ressorteren de opleidingen: HBO Rechten, Casemanagement, Arbeidsdeskundigheid en Letselschadepraktijk, van Capabel Hogeschool.

Meest gekozen opleidingen

Gepubliceerd door: Yvonne Mallie, Redactie Capabel Onderwijs
Student Capabel Onderwijs studeert in bibliotheek
Week van Lezen & Schrijven: de impact van laaggeletterdheid
In Nederland is de eerste week van september de Week van Lezen en Schrijven. Dit initiatief vraagt aandacht voor laaggeletterdheid, een probleem waar 2,5 miljoen Nederlanders mee te maken hebben. Dat is 1 op de 6 mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen. Dit blijft vaak onzichtbaar, maar heeft grote gevolgen.
Meer lezen
Kok toont spierbal in de keuken
Welke opleiding heb je nodig om Kok te worden?
Het beroep van kok is zowel veeleisend als lonend en vereist een combinatie opleiding, praktische ervaring en een passie voor koken. In Nederland is de meest gebruikelijke route om kok te worden via een mbo-opleiding. Er zijn verschillende niveaus van opleidingen beschikbaar die je voorbereiden op een carrière in de keuken.
Meer lezen
Wat doet een Zelfstandig Werkend Kok?
Een Zelfstandig Werkend Kok speelt een belangrijke rol in een professionele keuken en is verantwoordelijk voor een breed scala aan taken die essentieel zijn voor het bereiden en presenteren van gerechten. Deze kok werkt zelfstandig binnen een keukenbrigade en zorgt ervoor dat gerechten op tijd en volgens hoge kwaliteitsstandaarden worden bereid. Hier volgt een gedetailleerde beschrijving van de taken en verantwoordelijkheden van een Zelfstandig Werkend Kok.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding