Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

VAVO-HBO traject: Alvast starten

Meld je aan voor het VAVO-HBO traject

HBO Bachelors

Gezakt voor je examens en toch alvast beginnen op het HBO naast een VAVO-traject? Hiervoor ben je bij Capabel Hogeschool aan het juiste adres!

Hoe werkt het?


Terwijl je jouw middelbareschooldiploma haalt op een VAVO-school bij jou in de buurt, kun je alvast starten met het volgen van HBO onderdelen uit een bachelor naar keuze. Je volgt 1 of 2 dagen per week les op basis van een voorinschrijving en maatwerkselectie uit het bachelor programma. Als je jouw VAVO diploma haalt is er vanaf dat moment een formele inschrijving bij voor de bacheloropleiding en DUO. Hierbij worden afgetoetste ontwikkelingen en behaalde ECTS studiepunten in die maatwerkselectie meegenomen ten gunste van vrijstellingen en kun je jouw opleiding vervolgen. Is dit de voltijd variant? Dan heb je vanaf dat moment tevens recht op studiefinanciering.

Havo- en vwo-leerlingen die dit jaar voor het eerst gezakt zijn voor 1, maximaal 2 vak(ken) kunnen dit traject volgen.

Wij bieden verschillende bachelors aan waaruit je kunt kiezen. Zo is er altijd wel een opleiding die bij je past! Mee doen met dit traject? Meld je dan aan via het formulier op deze pagina.

Waarom bij Capabel Hogeschool?

Doordat wij een particuliere opleider zijn ben je niet afhankelijk van de uiterlijke aanmelddatum van 1 mei. Je kunt je aanmelden wanneer jij dat wil. 

 • Kleinschalig
  Bij Capabel Hogeschool hebben we kleine groepen en krijg je veel persoonlijke aandacht
 • Studieloopbaancoach
  Persoonlijke begeleiding op maat door een vaste studieloopbaancoach
 • Praktijkgestuurd
  Wat je leert kun je meteen toepassen in uitdagende praktijkopdrachten
 • Starten wanneer jij eraan toe bent
  Drie keer per jaar starten op één van onze vijf locaties
 • Vaste lesdagen
  Lessen worden gegeven op vaste dagen in de week
 • Klassikaal en online
  Klassikaal les als voorkeur en online lessen mogelijk

Meld je via het formulier vrijblijvend aan voor dit traject. Een van onze opleidingsadviseurs neemt dan contact met je op om samen met jou naar de mogelijkheden te kijken. Iedere aanmelding wordt afzonderlijk beoordeeld op basis van de te behalen certificaten en roostering.

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding