Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Lees waarom onze docenten
voor kort & krachtig gaan

Docent Mohamed

Mohamed Balah - Docent Sociaal Werker & Maatschappelijke Zorg sinds 2023

Voordat ik bij Capabel begon, was ik leerplichtambtenaar. Ik had al affiniteit met het onderwijs en de omgang met leerlingen, maar nog nooit voor de klas gestaan. Het was voor mij altijd een droom om docent te worden, maar ik had niet de tijd en energie om opnieuw een volledige HBO-opleiding te volgen. Toen ik ontdekte dat Capabel Onderwijs de mogelijkheid biedt om te starten met lesgeven, heb ik die kans met beide handen aangegrepen! 

Nu sta ik bijna een halfjaar voor de klas als docent Sociaal Werker bij Capabel Onderwijs en dat bevalt heel erg goed. Capabel Onderwijs biedt mij de vrijheid en ruimte om mijn potentieel als docent te ontdekken en ik word hier goed in ondersteund. Ik mag fouten maken en mezelf ontwikkelen, zodat ik de beste versie van mezelf kan worden. Daarnaast kan ik het lesgeven perfect combineren met mijn andere passie: ondernemen in het sociale domein. Doordat ik naast het lesgeven ook nog steeds praktijkervaring op doe, kan ik veel voorbeelden en inspiratie hieruit halen voor mijn lessen. 

Iedereen die twijfelt om de stap naar het onderwijs te maken zou ik willen adviseren: doe het gewoon! Het is zo leuk en geeft zoveel voldoening om je studenten verder te helpen naar een betere toekomst. Starten met lesgeven is uniek. Bij Capabel krijg je de begeleiding, maar vooral de vrijheid om jouw passie voor het onderwijs te ontdekken. Twijfel niet en ga ervoor! 


Studiecoach KirstenKirsten van der Steen - Studiecoach bij Capabel PRO sinds 2022

Ik werk als studiecoach bij Capabel, waar ik studenten begeleid die een thuisstudie volgen. Mijn rol is voornamelijk om hen te ondersteunen tijdens hun studie, met veel contact via telefoon en e-mail, online en af en toe persoonlijke ontmoetingen. Aangezien de meeste studenten een thuisstudie combineren met een drukke baan en gezinsleven, is het mijn taak om hen vooruit te helpen en te motiveren.

Ik kan met volle overtuiging zeggen dat het werken bij Capabel me heel erg goed bevalt! Ik krijg de ruimte en vrijheid om mijn werkzaamheden op mijn eigen manier in te vullen. Maar wat het werk echt geweldig maakt, zijn mijn collega's en de fantastische werksfeer. Elke dag ga ik met veel plezier naar mijn werk! We eten regelmatig samen met het team, en iedereen kan goed met elkaar overweg. Je merkt dat iedereen oprecht geïnteresseerd is in elkaar en als je er even niet uitkomt staat er altijd iemand klaar om te helpen.

Daarnaast heb ik mijn plek ook helemaal gevonden in het onderwijs. Hiervoor werkte ik in een heel andere branche, in de drogisterij. Ik zat daar niet op mijn plek en was daarom op zoek naar een nieuwe uitdaging. Nu ik in het onderwijs werk wil ik niet meer anders! Het geeft me zoveel voldoening om studenten die het even lastig hebben opnieuw te kunnen motiveren om door te gaan. Vooral wanneer ze dan uiteindelijk dat diploma in handen hebben. Dat is waar ik het voor doe! Ik ben trots en dankbaar dat ik mensen op deze manier kan helpen in mijn werk.

 

Docent Marieke

Marieke Feijen - Docent Tandartsassistent sinds 2018

Voorheen werkte ik fulltime in een tandartspraktijk, waar ik altijd al veel stagiaires begeleidde. Ik ontdekte dat ik dit erg leuk vond. Toen ik de vacature bij Capabel tegenkwam, besloot ik de sprong te wagen.

En wat een goede beslissing was dat! De eerste maanden waren spannend, ik had namelijk nog geen ervaring met lesgeven of hier een opleiding in gedaan. Ik heb echt een transformatie doorgemaakt als docent. Van aanvankelijk een zittende docent die zich verschuilde achter haar laptop, ben ik gegroeid naar een zelfverzekerde en energieke docent die vol vertrouwen door de klas rondloopt. Ik sta inmiddels 5 jaar voor de klas en heb via Capabel ook de opleiding Onderwijsprofessional kunnen volgen.

Bij Capabel krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen en veel vrijheid om je lessen zelf in te delen. Ze denken echt met je mee. Als je laat zien wat je leuk vindt en wat je graag wilt doen, wordt je functie aangepast aan jouw persoonlijke interesses. Zo ben ik bijvoorbeeld naast docent, ook studiecoach geworden en denk ik mee over de ontwikkeling van ons onderwijs.

Het is fantastisch om mijn eigen werk en passie te kunnen combineren met het overbrengen van theoretische kennis aan toekomstige beroepsbeoefenaars. Ik ben ontzettend blij dat ik de stap heb gezet en bij Capabel de kans heb gekregen om mijn passie voor lesgeven te volgen.

 

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding