Hoofdafbeelding van <p>HBO Rechten<br />nu ook bij Capabel in Rotterdam</p>
HBO Rechten
nu ook bij Capabel in Rotterdam

Opleidingen HBO Rechten

Waarom bij Capabel Hogeschool

 • Kleinschalig
  Bij Capabel Hogeschool hebben we kleine groepen en krijg je veel persoonlijke aandacht
 • Studieloopbaancoach
  Persoonlijke begeleiding op maat door een vaste studieloopbaancoach
 • Praktijkgestuurd
  Wat je leert kun je meteen toepassen in uitdagende praktijkopdrachten
 • Starten wanneer jij eraan toe bent
  Drie keer per jaar starten op één van onze vijf locaties
 • Vaste lesdagen
  Lessen worden gegeven op vaste dagen in de week
 • Klassikaal en online
  Klassikaal les als voorkeur en online lessen mogelijk


 

Hey jij! HBO Rechten volg je nu ook bij Capabel in Rotterdam

Met wie mag Google jouw gegevens delen? Wat zijn je rechten bij een online aankoop? Mag je buurvrouw zomaar de boom in haar voortuin weghalen? En wie heeft er eigenlijk recht op een uitkering? Dagelijks krijgt iedereen wel met wetten en regels te maken. Nadat je een bachelor HBO Rechten hebt afgerond, kun jij al deze vragen met gemak beantwoorden.

De vraag naar breed en praktisch opgeleide juristen is groot. Zoek jij alles graag tot de bodem uit en ben jij een ambitieus iemand die met juridische vraagstukken te maken wil hebben, zoals het beleid maken voor gemeenten of het juridisch bemiddelen voor organisaties of particulieren? Dan is deze opleiding iets voor jou!

HBO Jurist word je door de HBO Bacheloropleiding Rechten van Capabel Hogeschool te volgen. Dit kan nu ook in Rotterdam!

Vragen? Meld je dan aan voor de voorlichting op 24 november! Tijdens een voorlichting krijg je informatie over de opleiding en het onderwijs bij Capabel Hogeschool. Liever meteen een kennismaking met de opleiding in de vorm van een proefles? Meld je dan aan voor de HBO Rechten amuse op 14 december!

Onze HBO adviseurs zijn telefonisch bereikbaar via 088- 270 12 77 of via de email: opleiding@capabelhogeschool.nl

Het beroep HBO Jurist

Je kunt veel kanten op met een studie rechten. Na het afronden van de studie rechten, ben je HBO Jurist. Als jurist kun je onder andere aan de slag als juridisch adviseurs bij een advocatenkantoor, een notariskantoor of in het bedrijfsleven. Ook kun je werkzaam zijn bij een rechtbank als gerechtssecretaris. En zo zijn er nog veel meer beroepen die je met opleiding Rechten HBO kunt doen!  

Groeiende voorkeur voor HBO juristen

HBO Juristen hebben veelal praktische skills zoals kennis van databases en Excel. Ook hebben zij vaak al groepsopdrachten gedaan en praktijkervaring opgedaan tijdens een stage.  

In een arbeidsmarkt die de voorkeur geeft aan Juristen met praktijkervaring, heeft studeren vanuit een praktijkopdracht veel meerwaarde. Omdat je alleen de vakken en begeleiding krijgt die nodig is voor de opdracht, zie je direct de samenhang tussen de verschillende vakken. Elk trimester krijg je weer een nieuwe opdracht. Net als in de praktijk. Dat is het voordeel van praktijkgestuurd HBO van Capabel Hogeschool!

Capabel Hogeschool Rotterdam

Capabel Onderwijs heeft 9 vestigingen verspreid over Nederland. Rotterdam is onze grootste vestiging en we breiden ons aanbod hier alsmaar uit. Je kunt hier nu ook terecht voor onze HBO Bachelor Rechten, in voltijd, deeltijd en propedeuse-vorm. De bachelor is ook te volgen op onze vestiging in Utrecht.

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.