Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Verdieping diergedrag, dierenwelzijn en ethiek

Verdieping diergedrag, dierenwelzijn en ethiek

Niveau Duur Samenvatting Onderwerpen BPV Locaties

Niveau

MBO 4

Duur

3 lesweken

Dit keuzedeel is beschikbaar voor de opleiding Dierenartsassistent Paraveterinair. Klik hier voor alle keuzedelen.

Samenvatting

Er is groeiende aandacht voor diergedrag, dierenwelzijn en ethiek. In dit keuzedeel ga jij je hier in verdiepen, op voor te bereiden en een eigen mening te vormen. Je verdiept je praktische kennis en vaardigheden over het natuurlijk gedrag van de verschillende gedomesticeerde diersoorten, de invloed die de mens daarop heeft en de gevolgen van dit handelen op het welzijn van het dier.

Onderwerpen

In dit keuzedeel verken je de volgende onderwerpen:

  • Dierenwelzijn en ethiek
  • Dierengedrag
  • Factoren van invloed op dierenwelzijn
  • Keurmerken
  • Reflecteren
  • Presenteren standpunt innemen

BPV

Tijdens het keuzedeel Verdieping diergedrag, dierenwelzijn en ethiek, loop je stage. Ben je een BOL/OVO student? Dan vul je 6 dagen met BPV. Ook geldt voor BOL en OVO studenten, dat je 3 dagen bezig bent met je zelfstudie. Als je een BBL student bent, loop je 9 dagen stage. Bij voorkeur loop je stage in het leerbedrijf waar je je kwalificatie stage loopt en waar kynologische instructie wordt gegeven. Als BBL student hoef je maar 3 halve dagen te vullen met zelfstudie.

Locaties

Capabel Onderwijs 9 locaties in NederlandJe kunt het keuzedeel Verdieping diergedrag, dierenwelzijn en ethiek op de volgende locaties volgen:

Bij onvoldoende belangstelling voor een keuzedeel kun je ingedeeld worden op een andere locatie dan jouw voorkeur heeft.

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding