Hoofdafbeelding van <p>Eetcultuur en -wensen</p>
Eetcultuur en -wensen

Niveau

Geen specifieke eisen

Duur

3 lesweken

Wil je weten of dit keuzedeel ook beschikbaar is voor jouw opleiding? Klik dan hier voor informatie!

Samenvatting

Gezonde voeding en duurzaamheid zijn thema`s waarbij gasten steeds hogere verwachtingen en wensen hebben. In het keuzedeel ‘Eetcultuur en -wensen' leer je meer over gezonde voeding, allergieën, dieetwensen en duurzaamheid om op de hoge verwachtingen en wensen in te kunnen spelen.

Onderwerpen

In dit keuzedeel verken je de volgende onderwerpen:

  • Richtlijnen gezonde voeding
  • Herkomst van (half)producten
  • “Verboden” producten
  • Duurzame voedingsmiddelen
  • Communiceren over gerechten in relatie tot eetwensen en/of dieet-, allergiebeperking
  • Aanalyseren van voedingsmiddelen of gerechten op basis van eigenschappen van ingrediënten
  • Gerechten samenstellen die voldoen aan eetcultuur en -wensen

BPV

Tijdens het keuzedeel Eetcultuur en -wensen, loop je stage. Ben je een BOL of OVO student? Dan vul je 6 dagen met BPV. Ook geldt voor BOL en OVO studenten, dat je 3 dagen bezig bent met je zelfstudie. Als je een BBL student bent, loop je 9 dagen stage. Bij voorkeur loop je stage in het leerbedrijf waar je je kwalificatie stage loopt.  Als BBL student hoef je maar drie halve dagen te vullen met zelfstudie.

Locaties

Je kunt het keuzedeel Eetcultuur en -wensen op de volgende locaties volgen:

Bij onvoldoende belangstelling voor een keuzedeel kun je ingedeeld worden op een andere locatie dan jouw voorkeur heeft.

 

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.