Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Chirurgie in de tandheelkunde

Chirurgie in de tandheelkunde

Niveau Duur Samenvatting Onderwerpen BPV Locaties

Niveau

Geen specifieke eisen

Duur

3 lesweken

Dit keuzedeel is beschikbaar binnen de opleiding tot tandartsassistent. Klik hier voor alle keuzedelen.

Samenvatting

Na het behalen van dit keuzedeel bezit je kennis en vaardigheden om volgens vastgestelde protocollen te kunnen assisteren bij de volgende chirurgische behandelingen: gecompliceerde extracties, verwijderen van wortelresten, socket preservation, sinuslift, apexresectie, chirurgie van het mondslijmvlies, parodontale chirurgie, abcesincisie en implantologie. Ook kan je de behandelkamer voorbereiden om steriel te werken. Je geeft de patiënt de benodigde instructies die samenhangen met de uit te voeren en uitgevoerde chirurgische behandeling.

Onderwerpen

In dit keuzedeel verken je de volgende onderwerpen:

  • Anatomie hoofd-halsgebied
  • Materialen, middelen en steriel werken
  • Diagnostiek en behandelplannen
  • WIP richtlijnen en protocollen
  • Kennis van tandheelkundige behandelingen zoals; gecompliceerde extracties, verwijderen van wortelresten,
  • socket preservation, sinuslift, apexresectie, chirurgie van het mondslijmvlies, parodontale chirurgie, abcesincisie en implantologie
  • Medicatie en anesthesie
  • Risico’s en incidenten
  • Nazorg, instructie en voorlichting

BPV

Tijdens het keuzedeel Chirurgie in de tandheelkunde loop je stage. Ben je een BOL of OVO student? Dan vul je 6 dagen met BPV. Ook geldt voor BOL en OVO studenten, dat je 3 dagen bezig bent met je zelfstudie. Als je een BBL student bent, loop je 9 dagen stage. Bij voorkeur loop je stage in het leerbedrijf waar je je kwalificatie stage loopt. Als BBL student hoef je maar drie halve dagen te vullen met zelfstudie.

Locaties

Capabel Onderwijs 9 locaties in NederlandJe kunt het keuzedeel Chirurgie in de tandheelkunde op de volgende locaties volgen:

Bij onvoldoende belangstelling voor een keuzedeel kun je ingedeeld worden op een andere locatie dan jouw voorkeur heeft.

 

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding