Hoofdafbeelding van <p>Bereidt brood- en banketproducten</p>
Bereidt brood- en banketproducten

Bereidt brood- en banketproducten

Niveau Duur Samenvatting Onderwerpen BPV Locaties

Niveau

Geen specifieke eisen

Duur

3 lesweken

Wil je weten of dit keuzedeel ook beschikbaar is voor jouw opleiding? Klik dan hier voor informatie!

Samenvatting

Je mengt, kneedt, klopt en bewerkt de grondstoffen met machines of handmatig. Je bereidt degen en tussenproducten en voegt ingrediënten toe. Je hanteert kwaliteitseisen. Je bereidt vullingen en garneringen aan de hand van recepturen en de daarbij behorende bereidingswijzen en technieken. Je verwerkt deeg en tussenproducten tot brood- en banketproducten tot het eindproduct voor de horeca gelegenheid en gast.

Onderwerpen

Tijdens dit keuzedeel komen de volgende ontwerpen aan bod:

  • Eigenschappen
  • Kwaliteitscriteria
  • Samenstelling
  • Bewaring en bereidingswijze gangbare brood- en banketproducten
  • Materialen, apparatuur en grondstoffen voor de bereiding van brood-, en banketproducten
  • Presentatiemogelijkheden

BPV

Tijdens het keuzedeel Bereidt brood- en banketproducten, loop je stage. Ben je een BOL of OVO student? Dan vul je 6 dagen met BPV. Ook geldt voor BOL en OVO studenten, dat je 3 dagen bezig bent met je zelfstudie. Als je een BBL student bent, loop je 9 dagen stage. Bij voorkeur loop je stage in het leerbedrijf waar je je kwalificatie stage loopt. Als BBL student hoef je maar drie halve dagen te vullen met zelfstudie.

Locaties

Je kunt het keuzedeel Bereidt brood- en banketproducten op de volgende locaties volgen:

Bij onvoldoende belangstelling voor een keuzedeel kun je ingedeeld worden op een andere locatie dan jouw voorkeur heeft.

 

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.