Nederlands

Niks uitstellen, gewoon doen!

Tovink, student Sociaal Werker

Bezoek een Voorlichting
Niveau Pre-MBO
Type Module deeltijd
Studiefinanciering Ja (alleen voor OVO)

Het traject

De inhoud van de lessencyclus bepaalt je docent aan de hand van jouw leerdoelen of die van de groep. Je maakt eerst een instaptoets om je beginniveau en de leerdoelen vast te stellen. In de lessen maak je gebruik van de leermethode NU Nederlands van Noordhoff en de digitale leeromgeving van Noordhoff. De planning van het lesprogramma sluit aan op de startmomenten van Capabel Onderwijs.

Voorschakeltraject Nederlands

Wil je beginnen aan een MBO-opleiding maar zit je nog niet op het vereiste instapniveau voor Nederlands? Meld je dan nu aan voor het voorschakeltraject Nederlands van Capabel Onderwijs!

In een MBO-opleiding volg je naast beroepsvakken ook het vak Nederlands. Veel studenten beschikken bij het begin van hun opleiding nog niet over het vereiste instapniveau. En dan kunnen zij de opleiding niet volgen. Capabel Onderwijs biedt je met dit voorschakeltraject de mogelijkheid om het instapniveau tijdig te behalen.

Locaties & startdata

Er zijn geen vaste inschrijfdata voor deze opleiding. Na inschrijving hoor je zo snel mogelijk van ons wanneer jij kan starten met je beste jaar!

Programma

In 6 weken je certificaat

Uniek aan het voorschakeltraject is de korte duur. In 6 weken heb je een certificaat. Met dit certificaat heb je het instapniveau Nederlands om een MBO-opleiding te kunnen gaan volgen. Als je bij Capabel Onderwijs na het voorschakeltraject een MBO-opleiding gaat volgen, krijg je ook nog eens een korting van € 250,--.

Meer over het voorschakeltraject

Elke 6 weken heb je één dagdeel fysiek les op school. Daarnaast ben je 6 tot 9 dagdelen per week aan zelfstudie kwijt. De totale studiebelasting komt neer op ongeveer 200 uur. Uiteindelijk is niet elke deelnemer hetzelfde. Je volgt het programma via onze digitale leeromgeving mijn.capabel.nl. De rest van het lesprogramma wordt thuis doorgenomen via onze digitale leeromgeving mijn.capabel.nl.

Prijzen

Of bij betaling in één keer:
€ 295
Examens:
Inclusief
Leermiddelen en (online) boekenpakket:
€ 17,50
Studiefinanciering mogelijk:
Ja
Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Je kunt van verschillende middelen gebruik maken om jouw opleiding te financieren. Zoals studiefinanciering, het Leven-Lang-Leren-Krediet, belastingaftrek en subsidies. Kijk voor meer informatie over deze middelen bij Financiering, subsidies en belastingvoordeel.

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.