Ik had zo een stageplek gevonden
Suzan Moortrop, student MBO Verpleegkundige
Bekijk onze opleidingen
* Voor deze opleiding kun je tot € 1000 per jaar STAP-budget krijgen! Na inschrijven kun je jezelf direct voor STAP aanmelden waarna je jouw aanmeldbewijs voor het UWV ontvangt. Aan het STAP-budget zijn voorwaarden verbonden.
Bij een studieduur van meer dan 12 maanden is het vermelde lesgeld per jaar. Boeken worden per leerproject door studenten zelf aangeschaft. Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.
Wat is kenmerkend voor het werken met ouderen, met welke specifieke aspecten moet je rekening houden, denk aan levensfase, zingeving, gezondheid e.d. en wat betekent dit voor jouw begeleiding? Als werkende met ouderen word je geconfronteerd met afwijkend gedrag vanuit dementie en psychiatrische problematiek. Om hier handvatten voor te verkrijgen is de Module Levenslooppsychologie een mooie opleiding. Door het verkrijgen van voldoende kennis en begrip kun je de zorg effectiever en gerichter uitvoeren.
De opleiding is bedoeld voor werkenden in de ouderenzorg. De Module Levenslooppsychologie is een goede keuze als je je begeleiding wilt verbeteren.
Download hier de brochure voor meer informatie of bezoek een voorlichting! Of neem contact op met een van onze opleidingsadviseurs voor meer informatie: 088 270 12 77
4 maanden. Lestijden op een vaste lesdag tussen 10:00 en 16:00 uur.
Voor het volgen van deze module is minimaal een HAVO, VWO of MBO 4-diploma vereist. Mocht je hier niet aan voldoen, maar ben je 21 jaar of ouder dan kom je in aanmerking voor een 21+ HBO toelatingsonderzoek. Onze opleidingsadviseurs kunnen je hier meer informatie over geven.
Voor toelating zijn de volgende documenten nodig:
De examencommissie beslist over toelating tot de module en de toekenning van vrijstellingen. De examencommissie kan nadere stukken en informatie opvragen.
De inhoud van de Module Levenslooppsychologie komt overeen met de inhoud van onderdelen van de door de NVAO geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding Toegepaste Psychologie (Croho 34507).
Een telkens terugkerend perspectief wordt gevormd door een relatie te leggen tussen de persoonlijke ervaringen van de veelal jonge(re) student met die van ouderen. Iedereen heeft immers met verlieservaringen en rouw te maken. Hier besteden we de eerste werkcolleges aan. Daarna gaan we nader in op twee specifieke doelgroepen ouderen namelijk: dementerende ouderen en ouderen met psychiatrische problematiek, zoals bijvoorbeeld depressie en angststoornissen, waarbij dementie de meeste aandacht krijgt. Deze ziektebeelden hebben immers vele consequenties voor de zorgverlening en ondersteuning aan de ouderen zelf en hun verwanten/mantelzorgers. De studenten maken kennis met methoden van benadering, diverse passende interventies en de dilemma's die zich kunnen voordoen.
Je maakt ter afsluiting van de module een praktijkopdracht.
Stage maakt geen deel uit van de opleiding.
Gemiddeld 2 vaste lesdagen per maand.
Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een certificaat Levenslooppsychologie.
Hiernaast wordt op het diploma een aantekening gemaakt van de behaalde 4 ECTS studiepunten. Het diploma kan tot vrijstelling voor onderdelen in de hoofdfase van de NVAO geaccrediteerde Bacheloropleiding Toegepaste Psychologie (croho 34507) leiden. De examencommissie toetst dit op basis van het actuele curriculum.
Je kunt van verschillende middelen gebruik maken om jouw opleiding te financieren. Zoals studiefinanciering, het Leven-Lang-Leren-Krediet, het STAP-budget en subsidies. Kijk voor meer informatie over deze middelen bij Financiering, subsidies en belastingvoordeel.
Klaar om met jouw opleiding Levenslooppsychologie te starten?
Of wil je eerst nog meer informatie?