Hoofdafbeelding van opleiding Post HBO GEO-ICT Specialist

Post HBO GEO-ICT Specialist

Binnen een week kon ik al starten met mijn opleiding

Mark Buis, student ICT

Bezoek een Voorlichting
Hoofdafbeelding van opleiding Post HBO GEO-ICT Specialist
Post HBO GEO-ICT Specialist
Type Post HBO
Erkenning NVAO
Vooropleidingen HAVO/VWO/MBO 4-diploma
Duur 18 maanden
Niveau HBO Beroepsopleiding
Studiefinanciering Nee

Het beroep

Als GEO-ICT specialist houdt je je bezig met het ontwerpen en bouwen van GEO gerelateerde applicaties, programma’s en het testen van die programmatuur. Het gaat over alle ICT-systemen waarbij locatiegegevens betrokken zijn. Denk aan navigatiesystemen, satellieten, telecommunicatie (5G) en elektriciteitsnetwerken. Maar ook aan toepassingen bij het beheren en inrichten van de ruimte om ons heen: Basisregistraties en de Omgevingswet.

Voor wie

Gaan vakken als wis- en natuurkunde je goed af en heb je al wat software ervaring en wil je hierin ontwikkelen? Dan is de post HBO opleiding GEO-ICT specialist van Capabel Hogeschool in samenwerking met ICT Academie Apeldoorn de beste keuze. Hier leer je niet alleen programmeren maar juist alle competenties om een project te realiseren.

Waarom bij Capabel Hogeschool

 • Kleinschalig
  Bij Capabel Hogeschool hebben we kleine groepen en krijg je veel persoonlijke aandacht
 • Studieloopbaancoach
  Persoonlijke begeleiding op maat door een vaste studieloopbaancoach
 • Praktijkgestuurd
  Wat je leert kun je meteen toepassen in uitdagende praktijkopdrachten
 • Starten wanneer jij eraan toe bent
  Drie keer per jaar starten op één van onze vijf locaties
 • Vaste lesdagen
  Lessen worden gegeven op vaste dagen in de week
 • Klassikaal en online
  Klassikaal les als voorkeur en online lessen mogelijk

Studieduur en collegetijden

18 maanden. Lestijden op vaste lesdagen van 16:00 tot 21:00 uur, met mogelijke uitloop tot 22:00 uur.

Toelating en vrijstelling

Voor het volgen van de post HBO Geo-ICT specialist GEO-ICT deeltijd studie is een HAVO/VWO/MBO 4-diploma vereist. Ervaring in ICT is wenselijk.

Covid-19 en vorm van onderwijs

Graag geven wij ons onderwijs door middel van bijeenkomsten in de vorm van werkcolleges en workshops. Door de maatregelen rondom Covid 19 is dat niet altijd mogelijk. Een deel van de colleges geven we dan ook in de vorm van webinars/ digitale colleges. 

Locaties & Startdata

Er zijn geen vaste inschrijfdata voor deze opleiding. Na inschrijving hoor je zo snel mogelijk van ons wanneer jij kan starten met je beste jaar!

Programma

Erkende opleiding

De NVAO accreditatie voor de bacheloropleiding GEO-ICT is aangevraagd. Na accreditatie wordt de opleiding opgenomen in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) onder nummer 34671 (Informatie en Communicatie Technologie). Let op: zolang de opleiding nog niet is geaccrediteerd is er geen recht op studiefinanciering. De accreditatie wordt voor 1 augustus 2021 verwacht.

Inhoud

De inhoud deze opleiding is opgedeeld in 3 Leerprojecten en afstuderen. In ieder Leerproject van een semester verwerf je steeds kennis, vaardigheden en competenties over een wezenlijk onderdeel van, of mogelijke functie in, het werk als GEO-ICT'er. De thema's van de Leerprojecten sluiten zoveel mogelijk aan bij het feitelijke werk en bevatten altijd zowel praktijkopdrachten als kennisverwerving. De thema's en indeling van de Leerprojecten is als volgt:

 • GEO Informatie Data
  30 EC
 • Ruimtelijke analyse
  30 EC
 • GEO ICT Development
  30 EC

Lesdagen

1 vaste lesdag per week.

Getuigschrift

Bij het behalen van de drie leerprojecten ontvang je een certificaat Post HBO GEO-ICT Specialist. Dit certificaat kan leiden tot vrijstellingen de nog te accrediteren Bacheloropleiding GEO-ICT.

Prijzen

Lesgeld in termijnen:
18 termijnen van 500 + 16 gratis termijnen studieverlenging (indien nodig)
Lesgeld ineens:
9000 8244 8,4% korting
Examens:
Inclusief + gratis herkansing
Boekenkosten per leerproject:
Inclusief
Inschrijfgeld:
Inclusief
Studiefinanciering mogelijk:
Nee
Vereiste vooropleiding:
HAVO/VWO/MBO 4-diploma

Bij een studieduur van meer dan 12 maanden is het vermelde lesgeld per jaar. Boeken worden per leerproject door studenten zelf aangeschaft. Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Je kunt van verschillende middelen gebruik maken om jouw opleiding te financieren. Zoals studiefinanciering, het Leven-Lang-Leren-Krediet, belastingaftrek en subsidies. Kijk voor meer informatie over deze middelen bij Financiering, subsidies en belastingvoordeel.

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.