Inleiding verzuimmanagement

Niveau HBO Module
Type Module deeltijd
Duur 6 dagen (in 16 weken)
STAP-budget Ja
Prijs € 1287 € 287 met STAP-budget
Vooropleidingen HBO bachelor diploma

Inleiding verzuimmanagement

Ziekteverzuim heeft een grote invloed op zowel de medewerker zelf als de werkgever. Het is belangrijk om daar op een effectieve manier mee om te gaan. In deze module komen relevante onderwerpen aan bod die jou de kennis en kunde geven om verzuim en de gevolgen van verzuim te minimaliseren.

Voor wie?

Deze module is bedoeld voor mensen die werken in de sociale zekerheid of in het verzuimmanagement, bijvoorbeeld HR-medewerkers, leidinggevende, arbeidsdeskundige, etc.

Duur & Intensiteit

De module duurt 4 maanden en er zijn 6 bijeenkomsten van 16.00 tot 21.00 uur (1x per 2 weken). De studiebelasting is 4 EC (ca. 6 uur per week). Voor deze module heb je enige kennis nodig van het arbeidsovereenkomstenrecht en een mbo-4 werk- en denkniveau.

Wat houdt deze module in?

In deze module doe je kennis en vaardigheden op over o.a. de volgende onderwerpen:

  • De loondoorbetalingsverplichting
  • Re-integratieverplichtingen werkgever en Wet & regelgeving De effecten van straffen en belonen
  • Demedicaliseren van verzuim
  • Verzuimmodellen
  • Psychische problematiek, waaronder overspanning en burnout
  • Ontslag en aanspraak op een uitkering
  • Preventie: duurzame inzetbaarheid en leefstijl

Je sluit de module af met een reflectieopdracht.

Wat kun je verwachten?

Op de eerste lesdag krijg je alle informatie over de module. Tussen de lesdagen door werk je aan (praktijk)opdrachten en studeer je zelfstandig. Voor vragen en feedback kun je altijd bij de docent terecht. De kosten voor deze module zijn inclusief (digitaal) lesmateriaal, koffie & lunch.

 

Claim jouw BOOST opleiding!

Er zijn geen vaste inschrijfdata voor deze opleiding. Na inschrijving hoor je zo snel mogelijk van ons wanneer jij kan starten met je beste jaar!

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.