Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Ontdek jouw potentieel als 
docent bij Capabel!


Ben je momenteel werkzaam in je vakgebied en speel je al een tijdje met het idee om het onderwijs in te gaan? Maar twijfel je of je geschikt bent en of het mogelijk is om les te geven zonder dat daar al een lerarenopleiding voor hebt afgerond? Goed nieuws! Capabel Onderwijs nodigt je uit voor een inspirerend webinar waarin we je laten zien dat het bij Capabel mogelijk is om jouw passie voor lesgeven te volgen, zelfs zonder formele bevoegdheid.

Webinar: Ontdek jouw potentieel als docent!

Wanneer: woensdag 28 juni, 14:00 tot 15:30 uur
Waar: Online
Wie: Voor iedereen die meer wil weten over starten als docent, ook zonder lerarenopleiding

We vertellen je graag meer over onze organisatie, ons onderwijsmodel en de ondersteuning die wij bieden aan startende docenten. Daarnaast delen we waardevolle inzichten en persoonlijke verhalen van docenten die ooit in dezelfde schoenen stonden als jij. Samen verkennen we de mogelijkheden en laten we zien hoe Capabel Onderwijs je kan ondersteunen bij je carrièreswitch naar of extra baan in het onderwijs.

.

Over Capabel Onderwijs

Bij Capabel Onderwijs kunnen volwassen studenten terecht voor erkende verkorte beroepsopleidingen in het mbo, vak- en brancheopleidingen en taalonderwijs. Maar ook voor cursussen die kennis en zelfvertrouwen boosten. Iedereen is welkom: herstarters, anderstaligen, zij-instromers en omscholers. Wij hebben de kennis in huis om onze studenten te begeleiden naar het diploma. Ons onderwijs is flexibel en toegankelijk. Altijd Kort & krachtig.

Capabel Onderwijs brengt een leven lang leren voor iedereen in de praktijk. Met erkende en verkorte MBO opleidingen en cursussen waarmee onze studenten hun toekomstperspectief vergroten en bekwaam en gemotiveerd de arbeidsmarkt betreden. Dit doen we al ruim 30 jaar.

Samen werken we aan de toekomst van onze studenten en cursisten, met ruim 250 gemotiveerde collega's. Wij begrijpen dat ervaring in het werkveld van onschatbare waarde is in het onderwijs. Daarom werken we met docenten met wortels in de praktijk die blijven motiveren.

Ondersteuning voor nieuwe docenten

Ontdek hoe Capabel Onderwijs jou kan helpen om jouw potentieel als docent te benutten. Met jouw praktijkervaring en onze ondersteuning & opleiding ontwikkel jij jezelf tot een professional in het onderwijs. Enkele voordelen waar je op kunt rekenen:

✅ Inwerkdagen: Je krijgt uitgebreide ondersteuning bij het starten in het onderwijs, zodat je met vertrouwen je eerste stappen kunt zetten.

✅ Buddy-systeem: Een ervaren mentor die je begeleidt en je helpt bij vragen en uitdagingen.

✅ Hbo minor programma Onderwijsprofessional: Maak gebruik van de mogelijkheid om deel te nemen aan dit speciale programma, exclusief voor Capabel-docenten, om je pedagogische en didactische vaardigheden verder te ontwikkelen.

✅ Interne trainingsdagen/werkconferenties: Blijf jezelf ontwikkelen door deel te nemen aan interne trainingen en werkconferenties die je helpen groeien als docent.

✅ Intervisie en lesbezoeken: Leer van je collega's en krijg waardevolle feedback door middel van intervisiesessies en lesbezoeken.

Schrijf je nu in voor ons webinar en ontdek hoe je jouw passie voor het vak kunt combineren met een boeiende carrière in het onderwijs. Bij Capabel Onderwijs geloven we in jouw potentieel als toekomstige docent!

 

Docent Mohamed

Mohamed Balah - Docent Sociaal Werker & Maatschappelijke Zorg

"Voordat ik bij Capabel begon, was ik leerplichtambtenaar. Ik had al affiniteit met het onderwijs en de omgang met leerlingen, maar nog nooit voor de klas gestaan. Het was voor mij altijd een droom om docent te worden, maar ik had niet de tijd en energie om opnieuw een volledige HBO-opleiding te volgen. Toen ik ontdekte dat Capabel Onderwijs de mogelijkheid biedt om te starten met lesgeven zonder bevoegdheid, heb ik die kans met beide handen aangegrepen! 

Nu sta ik bijna een halfjaar voor de klas als docent Sociaal Werker bij Capabel Onderwijs en dat bevalt heel erg goed. Capabel Onderwijs biedt mij de vrijheid en ruimte om mijn potentieel als docent te ontdekken. Ik mag fouten maken en mezelf ontwikkelen, zodat ik de beste versie van mezelf kan worden. Daarnaast kan ik het lesgeven perfect combineren met mijn andere passie: ondernemen in het sociale domein. Doordat ik naast het lesgeven ook nog steeds praktijkervaring op doe, kan ik veel voorbeelden en inspiratie hieruit halen voor mijn lessen. 

Iedereen die twijfelt om de stap naar het onderwijs te maken zou ik willen adviseren: doe het gewoon! Het is zo leuk en geeft zoveel voldoening om je studenten verder te helpen naar een betere toekomst. Starten met lesgeven zonder bevoegdheid is uniek. Bij Capabel krijg je de begeleiding, maar vooral de vrijheid om jouw passie voor het onderwijs te ontdekken. Twijfel niet en ga ervoor!" 

 

.

Meld je aan voor het webinar

Woensdag 28 juni, 14:00 tot 15:30 uur

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding