Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Welke vakken krijg ik tijdens de opleiding Verzorgende-IG?

MBO Verzorgende-IG

 

Welke vakken krijg ik tijdens de opleiding Verzorgende-IG?

Benieuwd naar wat je gaat leren in de opleiding tot verzorgende IG? In dit blog vertellen we je alles over de verschillende vakken die je kunt verwachten, inclusief specialisatiemogelijkheden en de belangrijke stage.

1. Beroepsgerichte vakken: Praktische kennis voor zorg en begeleiding

Als verzorgende IG kom je in aanraking met diverse zorgvragers en hun specifieke behoeften. De opleiding tot verzorgende IG bevat dan ook verschillende beroepsgerichte vakken, waaronder:

  • Preventie en voorlichting
  • Methodisch werken met het zorgplan
  • Zorg- en begeleidingsactiviteiten
  • Verpleegtechnische handelingen
  • Onvoorziene en crisissituaties
  • Zelfredzaamheid en zelfregie
  • Communicatie, afstemming en samenwerking met de zorgvrager, het sociale netwerk en de keten van zorgverleners

2. Generieke vakken: basisvaardigheden en theorie

Naast de beroepsgerichte vakken maak je ook kennis met generieke vakken die onderdeel zijn van je mbo-diploma. Deze omvatten de vakken Nederlands, rekenen, loopbaan en burgerschap. De colleges voor de generieke vakken volg je altijd online in zogenaamde webinars. Online is er ook altijd een vakdocent beschikbaar waar je al je vragen aan kunt stellen.

3. Keuzedelen: specialiseer je in een gebied naar keuze!

Om je verder te specialiseren en te onderscheiden, kies je keuzedelen bovenop het basis- en profieldeel. Deze keuzedelen geven je een voorsprong op de arbeidsmarkt. Voor de mbo-opleiding tot verzorgende IG biedt Capabel Onderwijs verschillende pakketten keuzedelen aan. Je kunt uit deze vier pakketten kiezen:

VZO-1:

VZO-2:

VZO-3:

VZO-4:

4. Stage: praktijkervaring in een erkend leerbedrijf

Een belangrijk deel van je leerproces in het mbo is de beroepspraktijkvorming of leerwerkbaan. Dit praktijkdeel volg je bij een erkend leerbedrijf. Voor de BOL-opleiding gaat het om twee dagen per week beroepspraktijkvorming (BPV), terwijl je in de BBL-opleiding drie dagen per week aan de slag gaat in een leerwerkbaan. Het praktijkdeel volg je altijd in een erkend leerbedrijf. Zie hiervoor de website www.stagemarkt.nl waar je meer informatie vindt over erkende leerbedrijven.

Hoe leuk is het om je opgedane kennis en vaardigheden meteen toe te passen in de praktijk? Zo zie je direct wat je allemaal al kunt en weet en doe je direct werkervaring op. Een ervaren praktijkbegeleider begeleidt je hierbij. Praktijkervaringen kun je dezelfde week nog in de klas bespreken en verbeteren.

Met een mix van beroepsgerichte, generieke vakken, keuzedelen en stage biedt de opleiding tot verzorgende IG een compleet pakket aan kennis en vaardigheden. Ontdek de veelzijdige wereld van de zorg, leer de basisvaardigheden, en specialiseer je in gebieden die passen bij jouw interesses. In 15 maanden wordt jij klaargestoomd voor dit prachtige beroep.

Ben jij klaar om jouw loopbaan in de zorg te starten? Schrijf je in voor de opleiding verzorgende IG bij Capabel Onderwijs!

Capabel Onderwijs medewerker Marloes DEF
Gepubliceerd door: Marloes Straatman, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: MBO, MBO 4, MBO 3, BOL, Flexibele Leerweg +, BBL, BBL opleiding, Zorg en Zorg en Welzijn
Beveiliging en Veiligheid beveiliger in uniform
Waar kun je werken als beveiliger niveau 2 of niveau 3?
Als je een opleiding tot beveiliger op mbo niveau 2 of niveau 3 hebt afgerond, opent zich een wereld vol carrièremogelijkheden binnen de beveiligingsbranche. In dit blog bekijken we waar je kunt werken als beveiliger voor zowel niveau 2 als 3, zodat je een beter beeld krijgt van de verschillende werkplekken.
Meer lezen
verzorgende staat bij de trap met documentatie
Het verschil tussen verpleegkundige en verzorgende IG
Wil je in de zorg werken en vraag je je af wat het verschil is tussen een verpleegkundige en een verzorgende IG? In dit artikel vertellen we je over de opleiding, het werk en het salaris.
Meer lezen
Alarmcentralist staat achter computerschermen
Welke opleiding heb je nodig om beveiliger te worden?
Om je voor te bereiden op een baan als beveiliger, is het belangrijk om te weten welke opleidingsmogelijkheden er zijn. In dit blog nemen we enkele opleidingen onder de loep die klaar kunnen stomen voor een functie in de beveiligingsbranche.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding