Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Samen staan we sterk!
Word sociaal werker of
Persoonlijk Begeleider
Maatschappelijke Zorg

MBO Sociaal werker

Sociale werkers komen met veel verschillende mensen in contact die allemaal hun eigen probleem en verhaal hebben. Je behandelt vragen op het gebied van sociale zekerheid, financiën, arbeid en onderwijs.

Ook bied je als Sociaal werker veel ondersteuning en begeleiding aan je cliënten. Zij hebben zeker nu een duwtje in de rug nodig om er op te vertrouwen dat alles goed zal komen na de crisis. Jij trekt jouw cliënten uit het zwarte gat, staat voor ze klaar en biedt een luisterend oor.

Als Sociaal werker kan je bij veel organisaties terecht: je kunt gaan werken in de gezondheidszorg, bij een welzijnsorganisatie, bij de schuldhulpverlening én zelfs bij justitie. Het is dus een ontzettend veelzijdig beroep, je kunt overal jouw kwaliteiten inzetten.

Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg

Naast Sociaal werker, is ook de Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg cruciaal. Als Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg help jij mensen die tijdelijk of langdurig ondersteuning nodig hebben bij de dagelijkse bezigheden en het functioneren in de maatschappij. Dit kunnen bijvoorbeeld mensen zijn met psychiatrische, psychosociale of gedragsproblemen.

Daarnaast zorg jij ervoor dat jouw client de aandacht krijgt die hij/zij verdient. Je ondersteunt hem/haar in zijn/haar woonsituatie en zorgt voor een waardevolle dagbesteding. Kortom, je helpt je cliënten zelfstandig te functioneren in hun eigen omgeving.

Kies je voor deze opleiding? Dan kun jij aan het werk gaan in bijvoorbeeld het ziekenhuis, het bejaardenhuis of een asielzoekerscentrum.

Bied een luisterend oor!

Dus, ben jij zorgzaam, sociaal en bied jij graag een luisterend oor? Help jij graag mensen er weer bovenop? Dan ben jij geschikt voor de opleiding Sociaal werker MBO of de opleiding Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen. Start nu met deze korte MBO-opleidingen en haal al in 15 maanden je diploma!

Verpleegkundige staat aan bed bij patiënt
Waar kan je werken als verzorgende IG?
Ben jij geïnteresseerd in onze verkorte opleiding tot verzorgende IG en vraag je je af waar je straks aan de slag kunt? Als verzorgende IG kun je op heel veel verschillende plekken werken! We vertellen je er alles over in dit blog.
Meer lezen
beveiliger staat lachen voor winkelpand
Waarom zou je beveiliger worden?
Het beroep van beveiliger kan een aantrekkelijke keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar een dynamische en uitdagende carrière. In dit blog bespreken we waarom het de moeite waard kan zijn om beveiliger te worden en hoe dit beroep kan bijdragen aan een zinvolle loopbaan.
Meer lezen
Doktersassistent staat in praktijkruimte met spierbal
Verzorgende IG of doktersassistent?
Droom je van een carrière in de zorg en ben je nieuwsgierig naar het verschil tussen een verzorgende IG en een doktersassistent? In dit artikel vertellen we je over de opleiding, het werk, het salaris.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding