Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Werken in de ouderenzorg? Voortaan ben je zeker van een baan!

twee lachende ouderen mensen kijken in natuurMedewerkers die in de ouderenzorgsector werken hebben vanaf nu baangarantie. Dat is goed nieuws! Vorige week werd door het ministerie van VWS, diverse vakbonden en de MBO raad een arbeidsmarktakkoord getekend. Dit betekent werkzekerheid voor iedereen die in de ouderenzorg werkt en gaat werken. Dus ook voor jou!

Er is hard gewerkt aan de arbeidsmarktagenda 2023 ‘Aan het werk voor ouderen’. Het is een unieke afspraak en voor het eerst dat zowel werkgevers, werknemers, ministerie en onderwijs zich samen inzetten om de arbeidsmarktproblemen in de ouderenzorg goed aan te pakken.

Werkzekerheid voor nieuwe studenten
Het plan voorziet in werkzekerheid voor iedereen in de sector en voor alle nieuwe studenten. Studenten die een zorgopleiding volgen zijn na hun stage verzekerd van een baan. Misschien niet meteen in het verpleeg- of verzorgingshuis waar ze stage hebben gelopen, maar zeker in hun eigen regio.

Geen kleine urencontracten meer

Bovendien zorgen de afspraken er ook voor dat een uitbreiding in uren mogelijk is voor de medewerkers die dat willen. Er bestaan volwaardige zorgbanen door bijvoorbeeld functies te combineren voor mensen die meer willen werken. Zo wordt werken in de zorg nog aantrekkelijker voor jou!

Wil jij ook zeker zijn van een baan in de ouderenzorg? Schrijf je dan vandaag nog in bij Capabel voor de MBO 3 opleiding verzorgende IG!

Verpleegkundige staat aan bed bij patiënt
Waar kan je werken als verzorgende IG?
Ben jij geïnteresseerd in onze verkorte opleiding tot verzorgende IG en vraag je je af waar je straks aan de slag kunt? Als verzorgende IG kun je op heel veel verschillende plekken werken! We vertellen je er alles over in dit blog.
Meer lezen
beveiliger staat lachen voor winkelpand
Waarom zou je beveiliger worden?
Het beroep van beveiliger kan een aantrekkelijke keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar een dynamische en uitdagende carrière. In dit blog bespreken we waarom het de moeite waard kan zijn om beveiliger te worden en hoe dit beroep kan bijdragen aan een zinvolle loopbaan.
Meer lezen
Doktersassistent staat in praktijkruimte met spierbal
Verzorgende IG of doktersassistent?
Droom je van een carrière in de zorg en ben je nieuwsgierig naar het verschil tussen een verzorgende IG en een doktersassistent? In dit artikel vertellen we je over de opleiding, het werk, het salaris.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding