Hoofdafbeelding van <p>Bekijk de ervaring van anderen</p>
Bekijk de ervaring van anderen

Docent aan het woord; Anita Goorts

Bekijk het verhaal van Anita Goorts, docent Nederlands bij Capabel Onderwijs. Hoe ziet een cursus er uit en waarom zou je eigenlijk aan je eigen taalontwikkeling willen werken? Als cursist bij Capabel Onderwijs

Bekijk hier het verhaal van Yassin. Yassin heeft een taalcursus Nederlands gevolgd bij Capabel Onderwijs. In deze video legt Yassin uit waarom de cursus waardevol was en wat de motivatie was om aan zijn eigen taalontwikkeling te werken. Werken aan taalontwikkeling?

Bekijk alle mogelijkheden die Capabel Onderwijs biedt op het gebied van taalontwikkeling in jouw omgeving, op de werkvloer, in jouw sociale kringen of om je eigen groei te realiseren. 

Ouders moeite met lezen en schrijven

Bekijk het verhaal van Amina. Amina is opgegroeid met ouders die laaggeletterd waren. Wat voor invloed heeft dat gehad op Amina en kinderen in het algemeen? Amina werkt nu bij Capabel als Taalontwikkelaar en zet zich in voor iedereen die moeite heeft met leven en schrijven. 

Hoe Marieke zich in 9 maanden heeft omgeschoold met de Flexibele Leerweg+
Marieke (39) heeft in 2018 haar carrière on hold gezet om er full time te kunnen zijn voor haar gezin. Na twee fijne jaren met meer tijd voor haar kinderen, voelde ze dat het weer tijd was om aan de slag te gaan! Ze was weer toe aan een baan, alleen dan wel in een andere sector. Hiervoor had ze 20 jaar in tandheelkunde gewerkt, maar dat had ze nu wel gezien. Haar droom was om op de peuterspeelzaal van de school van haar kinderen te werken. Maar was dit wel mogelijk voor haar?
Persbericht: Farmaceutisch Consulent maakt uitbreiding zorgtaken in apotheek mogelijk
Tamara Köhler deed jarenlang onderzoek naar de toegevoegde waarde en de rolontwikkeling van de farmaceutisch consulent in de apotheek. Op 25 augustus promoveerde zij aan de Rijksuniversiteit Groningen op de resultaten van deze onderzoeken. De conclusies uit haar onderzoek pleiten voor de wezenlijke rol van de farmaceutisch consulent in de uitgebreide zorgtaak van de Nederlandse apotheek.
Workshop gemist? Bekijk hem terug!
Tijdens de workshop Taal op de Werkvloer op 7 september hebben ervaringsdeskundigen laten zien hoe jij kunt omgaan met laaggeletterdheid op de werkvloer en collega's of werknemers hierin kunt ondersteunen!

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.