Hoofdafbeelding van <p>Kort & <br />alle informatie bij de hand<br /><br /></p>
Kort & 
alle informatie bij de hand

Rotterdams Scholingsfonds

De arbeidsmarkt verandert continu. Daarom is het belangrijk dat je jezelf blijven ontwikkelen. Met omscholing, herscholing of bijscholing. Op die manier maak je jezelf minder kwetsbaar op de arbeidsmarkt, krijg je meer inzicht in jouw kwaliteiten en wensen voor jouw loopbaan en ben je aantrekkelijker bij je huidige of toekomstige werkgever. Voor mensen in Rotterdam die bezig willen gaan met hun ontwikkeling hebben we enorm goed nieuws!

Inwoners van Rotterdam kunnen vanaf november 2021 bij de gemeente een scholingsvoucher van maximaal 2.500 euro aanvragen. De voucher vergoedt scholing tot en met mbo 4-niveau. Met een scholingsvoucher kunnen zij hun scholing betalen en hun kansen vergroten op langdurig betaald werk in sectoren waar banen zijn. Zo investeert de gemeente in Rotterdammers en in de veerkracht van de Rotterdamse economie.

U kunt de scholingsvouchers aanvragen als u:

  • in de gemeente Rotterdam woont en
  • 18 jaar of ouder bent, maar nog niet de AOW-gerechtigde leeftijd heeft bereikt.

Ons aanbod

Hieronder vind je onze selectie aan opleidingen voor kansrijke beroepen van max. €2.500,-. Je kunt gaan voor een MBO keuzedeel of cursus. Maar als je naar meer op zoek bent kun je ook eens kijken naar onze Flexibele Leerweg + opleidingen, waarmee je een volledige MBO-opleiding versneld kan volbrengen. 

Flexibele Leerweg+ opleidingen zijn intensiever dan een cursus of keuzedeel, maar je kunt hiermee wel in 1 tot 1.5 jaar een volledige MBO-opleiding afronden. De lessen worden gegeven in de avonduren, en zijn daardoor goed te combineren met je huidige baan of gezinsleven!

Download de brochures van de opleidingen van jouw voorkeur en maak je keuze!

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor een opleiding? Meld je dan hier vrijblijvend aan. Je hebt dan een voorinschrijving bij Capabel en ontvangt per mail meer informatie over hoe je je aanmeldproces voortzet bij de gemeente Rotterdam. 

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.