Capabel STAP-opleidingen top 10

Onze top 10 STAP-opleidingen

Wil jij jouw STAP budget voor een écht waardevol diploma inzetten waar je mee verder kunt? Dan ben je bij Capabel Onderwijs aan het juiste adres. Dankzij STAP kun je nu €1.000,- subsidie inzetten op alle opleidingen van Capabel Onderwijs. Enorm veel keuze dus, en alles leidt op tot een diploma in een kansrijke sector!

Maar wat zijn nu echt onze STAP-aanraders? Dat vertellen we je hier.

1. MBO Verzorgende-IG | Flexibele Leerweg+

Wil jij je omscholen naar de zorg? En zoek je een opleiding die goed te combineren is met je huidige (bij)baan of drukke gezinsleven? Dan is de verkorte opleiding Verzorgende-IG via de Flexibele Leerweg+ echt iets voor jou! 

Verzorgende-IG is een beroep waar je veel voldoening uit kunt halen. Je biedt zorg en ondersteuning aan mensen met gezondheidsproblemen. Dit kunnen zieke mensen zijn, oude mensen, maar ook jonge moeders die net een baby hebben gekregen. Je helpt hen bij praktische zaken in het dagelijkse leven. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke verzorging, eten & drinken en mobiliteit. Als Verzorgende-IG kan je op heel veel plekken werken! Bijvoorbeeld in verpleeg- en verzorgingshuizen, in de thuiszorg, de GGZ, kraamzorg of gehandicaptenzorg.

Over Flexibele Leerweg+
De Flexibele Leerweg + is een korte en krachtige MBO-opleiding. Je kunt in 9 tot 15 maanden je diploma halen. De opleiding bestaat in principe uit 5 blokken van 10 weken, die je dus ook sneller of juist langzamer mag doorlopen. Je hebt 2 avonden per week (meestal online) les. Verder bepaal jij zelf hoeveel tijd je besteedt aan zelfstudie. Je kunt de opleiding flexibel inrichten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om 2 blokken tegelijk te volgen. Misschien kun je het generieke gedeelte bijvoorbeeld sneller doen. Lees hier meer over de Flexibele Leerweg+ of bekijk de opleiding Verzorgende-IG.

   

2. HBO Conflicthantering

Iedereen die met mensen werkt, zal ook conflicten tegenkomen. Wil je hier beter mee leren omgaan vanuit je functie of vanuit persoonlijke interesse? Dan is de korte HBO opleiding Conflicthantering iets voor jou! Je wordt bewust van jouw manier van handelen en communiceren tijdens (dreigende) conflictsituaties, waardoor je in staat bent effectief om te gaan met weerstand en tegenwerpingen. Ook leer je op een heldere manier jouw belangen te verwoorden. Je leert effectief en empathisch te luisteren en handelen.

Deze verkorte HBO opleiding duurt 4 maanden, waarbij je 1 klassikale bijeenkomst per 2 weken hebt. Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een erkend certificaat Conflicthantering. 

   

3. MBO Vakopleiding Drogist (thuisstudie)

Wil jij een volledige opleiding tot Drogist geheel kosteloos volgen? Zet dan je STAP subsidie in voor de vakopleiding Drogist bij Capabel! Als drogist draag je de verantwoording over het verstrekken van de zelfzorgmedicijnen aan de klant of het doorverwijzen van de klant naar de huisarts. Je bent de spil van de drogisterij. Naast advisering van de klant voert je ook het overleg met bijvoorbeeld de huisarts, vervul je een vraagbaakfunctie richting de verkoopmedewerkers en geef je leiding aan de Assistent-Drogisten. 

De opleiding duurt in principe 32 weken (8 maanden), maar je kunt deze doorlopen op je eigen tempo. Als je de opleiding in 32 weken af wil ronden, houd dan rekening met een studiebelasting van gemiddeld 8-10 uur per week. Bij Capabel Onderwijs volg je een verkorte erkende branche opleiding. Daar hoort actieve begeleiding bij van je studiecoach, ook bij je zelfstudie.

   

4. MBO Sociaal Werker | Flexibele Leerweg+

Zet je STAP subsidie in voor de versnelde, volledige MBO opleiding Sociaal Werker! Deze Flexibele Leerweg+ opleiding is goed te combineren met een (bij)baan of andere bezigheden en je ontvangt na afloop het erkende, MBO diploma Sociaal Werker.

Tijdens je opleiding Sociaal Werker leer je hoe je mensen kunt ondersteunen bij het vergroten van hun zelfredzaamheid. De functie Sociaal Werker valt onder Maatschappelijk Werk. Alle belangrijke onderwerpen die je als sociaal werker nodig kunt hebben, komen in deze opleiding uitgebreid aan de orde. In de praktijk ga je samen met cliënten aan de slag. Voorbeelden hiervan zijn vragen beantwoorden en ondersteuning bieden op het gebied van financiën, wonen en leefbaarheid, werk, opleiding en activiteiten, sociale relaties, lichamelijke en psychische gezondheid en zingeving.

Over Flexibele Leerweg+
De Flexibele Leerweg + is een korte en krachtige MBO-opleiding. Je kunt in 9 tot 15 maanden je diploma halen. De opleiding bestaat in principe uit 5 blokken van 10 weken, die je dus ook sneller of juist langzamer mag doorlopen. Je hebt 2 avonden per week (meestal online) les. Verder bepaal jij zelf hoeveel tijd je besteedt aan zelfstudie. Je kunt de opleiding flexibel inrichten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om 2 blokken tegelijk te volgen. Misschien kun je het generieke gedeelte bijvoorbeeld sneller doen. Lees hier meer over de Flexibele Leerweg+ of bekijk de opleiding Sociaal Werker.

   

5. MBO Doktersassistent | Flexibele Leerweg+

Wil jij je bij- of omscholen tot doktersassistent? En ben je op zoek naar een parttime opleiding die goed te combineren is met je andere bezigheden? Dan is de Flexibele Leerweg+ opleiding tot MBO Doktersassistent echt iets voor jou!

De opleiding mbo Doktersassistent is een zeer brede opleiding. Tijdens de opleiding leer je alles over het menselijk lichaam, maar ook over communicatie. Als doktersassistent ben je namelijk het eerste aanspreekpunt voor patiënten. Daarnaast assisteer je de arts bij behandelingen, onderzoeken en verzorg je de administratie. Ook leer je zelf een aantal medisch-technisch handelingen: injecties geven, bloeddruk meten, wondverzorging, etc. Na het afronden van de MBO opleiding Doktersassistent kun je aan het werk in een artsenpraktijk, ziekenhuis, gezondheidscentrum, de GGD of een laboratorium.

Over Flexibele Leerweg+
De Flexibele Leerweg + is een korte en krachtige MBO-opleiding. Je kunt in 9 tot 15 maanden je diploma halen. De opleiding bestaat in principe uit 5 blokken van 10 weken, die je dus ook sneller of juist langzamer mag doorlopen. Je hebt 2 avonden per week (meestal online) les. Verder bepaal jij zelf hoeveel tijd je besteedt aan zelfstudie. Je kunt de opleiding flexibel inrichten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om 2 blokken tegelijk te volgen. Misschien kun je het generieke gedeelte bijvoorbeeld sneller doen. Lees hier meer over de Flexibele Leerweg+ of bekijk de opleiding Sociaal Werker.

   

6. HBO Levenslooppsychologie

Wat is kenmerkend voor het werken met ouderen, met welke specifieke aspecten moet je rekening houden, denk aan levensfase, zingeving, gezondheid e.d. en wat betekent dit voor jouw begeleiding? Als werkende met ouderen word je geconfronteerd met afwijkend gedrag vanuit dementie en psychiatrische problematiek. Om hier handvatten voor te verkrijgen is de Module Levenslooppsychologie een mooie opleiding. Door het verkrijgen van voldoende kennis en begrip kun je de zorg effectiever en gerichter uitvoeren.

Deze HBO module opleiding duurt 4 maanden, waarbij je 1 klassikale bijeenkomst per 2 weken hebt. Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een certificaat Levenslooppsychologie.

   

7. MBO Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg

Als Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg werk je met mensen die niet zelfstandig kunnen functioneren in de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan ouderen, dak- en thuislozen, asielzoekers, verslaafden of mishandelde vrouwen. Vaak hebben deze mensen psychiatrische, psychosociale of gedragsproblemen. Je ondersteunt je cliënten in hun woonomgeving en bij zinvolle dagbesteding. Als Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg/ Persoonlijk Begeleider SD kun je aan het werk in een ziekenhuis, bejaardenhuis of asielzoekerscentrum.

In 15 maanden je diploma
Uniek aan onze opleiding MBO Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg is de korte studieduur. Je kunt in 15 maanden (52 lesweken) je diploma halen. Dan kun je direct aan de slag als Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg. Dat bedoelen we nou met kort en krachtig! En met 4 startmomenten per jaar én 11 locaties verspreid door het land kun je starten waar en wanneer het je uitkomt.

   

8. HBO Culturele Antropologie

Heb jij veel te maken met diversiteit in mensen, groepen en organisaties? En wil je leren hoe je dit kan benaderen en inzetten op een positieve manier? Ga dan voor de verkorte HBO-opleiding Culturele Antropologie!

Het is een belangrijke taak is om het accent te leggen op de winst die uit diversiteit te halen valt, ook in de situaties die problematisch zijn of lijken. In de opleiding besteed je aandacht aan de culturele antropologie vanuit verschillende perspectieven. Bijvoorbeeld die van Geert Hofstede, zijn vijf dimensies dienen als graadmeter voor culturele verschillen over de hele wereld. Ook komt de visie van David Pinto aan bod, over de participatie van migranten in de Nederlandse samenleving, het diversiteitsbeleid van de overheid en het bedrijfsleven. Daarvoor krijg je de drie-stappenmethode voor communiceren aangereikt. 

Deze verkorte HBO opleiding duurt 4 maanden, waarbij je 1 klassikale bijeenkomst per 2 weken hebt. Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een erkend certificaat Culturele Antopologie. 

   

9. MBO Pedagogisch Medewerker Kinderopvang | Flexibele Leerweg+

Is het jouw droom om met kinderen te werken? En wil je je laten omscholen terwijl je daarnaast nog tijd hebt om voor een (bij)baan? Dan is deze opleiding gemaakt voor jou! Zet je STAP budget in om 1/3 van de volledige MBO opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang te volgen!

Als Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker werk je met groepjes kinderen. Je zorgt ervoor dat ieder kind zich optimaal kan ontwikkelen. Kinderen voelen zich veilig en vertrouwd bij jou. Je weet precies waar kinderen behoefte aan hebben. Rust en structuur of actie en uitdagingen? Je bent het aanspreekpunt voor ouders over de ontwikkeling van hun kind. Je kunt bijvoorbeeld aan het werk in o.a. de kinderopvang, de buitenschoolse opvang, een peuterspeelzaal, een brede school of bij een organisatie die opvoedingsondersteuning bieden.

Over Flexibele Leerweg+
De Flexibele Leerweg + is een korte en krachtige MBO-opleiding. Je kunt in 9 tot 15 maanden je diploma halen. De opleiding bestaat in principe uit 5 blokken van 10 weken, die je dus ook sneller of juist langzamer mag doorlopen. Je hebt 2 avonden per week (meestal online) les. Verder bepaal jij zelf hoeveel tijd je besteedt aan zelfstudie. Je kunt de opleiding flexibel inrichten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om 2 blokken tegelijk te volgen. Misschien kun je het generieke gedeelte bijvoorbeeld sneller doen. Lees hier meer over de Flexibele Leerweg+ of bekijk de opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang.

   

10. MBO Onderwijsassistent

Onderwijsassistent is een belangrijk en dankbaar beroep. Je ondersteunt leraren bij het lesgeven. En je levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de leerling. In het basisonderwijs en in het speciaal onderwijs begeleid je leerlingen persoonlijk. En ben je belangrijk voor hun taalontwikkeling. In het voortgezet onderwijs en het beroepsonderwijs krijg je uitgebreidere taken. Je kunt vrijwel overal in het onderwijs aan de slag. Van de basisschool en het speciaal onderwijs, tot het voortgezet onderwijs of het beroepsonderwijs.

In 15 maanden je diploma
Uniek bij onze opleiding MBO Onderwijsassistent is de korte studieduur. Je kunt in 15 maanden (52 lesweken) je diploma halen. Dan kun je direct aan de slag als Onderwijsassistent. Dat bedoelen we nou met kort en krachtig! En met 4 startmomenten per jaar én 11 locaties verspreid door het land kun je starten waar en wanneer het je uitkomt.

   

Vragen over de Flexibele Leerweg+ of STAP?

Heb je toch nog andere vragen of kom je er niet helemaal uit? Neem contact met ons op via onze contactpagina. Je ontvangt meer informatie over de opleidingen en de mogelijkheden.

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.