Capabel Logo
1 jarige opleidingen
Erkend MBO met studiefinanciering
Meerdere startmomenten per jaar
1 dag per week les

Corona update: Je kunt jouw opleiding klassikaal starten! Lees hier meer over de actuele situatie.

meer informatie

"Ik ben blij dat ik nu eindelijk doe wat ik echt wilde gaan doen!"

Desirée Godyla over haar beste jaar voor de opleiding Doktersassistent

Desirée Godyla over haar beste jaar voor de opleiding Doktersassistent op MBO4-niveau

"Ik ben net klaar met de opleiding Doktersassistent. Sinds een tijdje heb ik trouwens al een baan, in een huisartsenpraktijk. Eerst werkte ik in de ouderenzorg, maar ik vind de combinatie van medisch gebied en administratie veel leuker. In m’n jaar bij Capabel had ik goed contact met m’n docent: ze gaf via e-mail feedback en ik kon haar gewoon op de 06 bereiken voor vragen. Het was een mooi jaar. En als je bezig bent met dingen die je echt wilt doen, dan is even bikkelen niet erg!"

"Eindelijk heb ik een opleiding gekozen vanuit m’n hart."

Agnes Chander over haar beste jaar voor de opleiding Verzorgende-IG op MBO3-niveau 

"Ik werk als zzp-er via thuiszorgbureau PrivaZorg. Via google kwam ik bij Capabel terecht. Daar heb ik een mooi en leerzaam jaar beleefd! Nu mag ik veel meer handelingen doen, zoals injecteren of sondevoeding toedienen, waardoor ik veel meer kan betekenen. En ik kan m’n passie nu echt kwijt in m’n werk. Die ontdekte ik zes jaar geleden, als mantelzorger voor m’n moeder. Dus, volg je hart. Niet denken, gewoon doen!"

"Mooi toch, dat ik van m'n passie m'n beroep heb kunnen maken..."

Annelies Kool over haar beste jaar voor de opleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener op MBO 4 niveau 

"De opleiding Sociaal-maatschappelijk dienstverlener is heel veelzijdig: het gaat over diverse doelgroepen, van tienermoeders tot verslaafden. Werken met mensen, dat is m’n passie. Direct contact, dat miste ik steeds meer in m’n vorige werk. Het jaar bij Capabel was echt een feestje. Ik werk nu bij Maatschappelijke Dienstverlening Alexander. We ondersteunen cliënten met financiële dingen: we gaan met ze mee naar de bank, of helpen bijvoorbeeld met de aanvraag van een uitkering. Dat geeft me echt voldoening!"

"Ik vind het zelfs beter dan de driejarige opleiding."

Laura Kupfer over haar beste jaar voor de opleiding Doktersassistent op MBO 4 niveau op MBO 4 niveau 

"Vorig jaar zakte ik voor mijn HAVO-examen. Ik wilde zelfstandig gaan wonen in de stad. Het idee om dan een korte beroepsgerichte opleiding te doen, leek mij de oplossing. Na de open dag heb ik mij ingeschreven voor de opleiding. Ik vind het zelfs beter dan de driejarige opleiding. Bij uitspreiden over drie jaren wordt het volgens mij langdradig. Ik zit in een kleine groep met allemaal verschillende mensen. Het zijn volwassenen uiteenlopend in leeftijd en ervaring. We leren veel van elkaar. Ik heb in de basis (de eerste lesblokken) les gehad van Karin. Nu heb ik les van Nicoline. Ze verschillen als persoon, maar geven beide enthousiast les, gaan goed om met de studenten en vertellen veel over het vakgebied." 

"Ik heb nu de smaak te pakken!"

Suzan Evers over haar beste jaar voor de opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg op MBO 3 niveau"

"Twintig jaar lang heb ik in een bedrijfskantine gewerkt. Het roer moest om. Een vriendin attendeerde me op de opleiding Medewerker Maatschappelijk Zorg (MMZ). In eerste instantie ben ik toen op zoek gegaan naar een praktijkplek, zodat ik de opleiding in een leer-werktraject (BBL) met salaris zou kunnen volgen. Een mogelijk leerbedrijf heeft mij vervolgens gewezen op de opleiding met stage (BOL). Het verschil tussen BBL en BOL is klein bij Capabel: in beide gevallen kun je de opleiding in 1 jaar afronden en ga je 1 dag per week naar school. Ik vind de docent, de lesstof en de stage geweldig. Ik ga eerst voor mbo niveau 3 en dan niveau 4. Ik heb nu de smaak te pakken!"