Capabel Logo
1 jarige opleidingen
Erkend MBO met studiefinanciering
Meerdere startmomenten per jaar
1 dag per week les

Corona update: Je kunt jouw opleiding klassikaal starten! Lees hier meer over de actuele situatie.

meer informatie

Diverse financieringsmogelijkheden

Voor de opleidingen van Capabel Onderwijs Groep bestaan diverse financieringsmogelijkheden. Kijk voor informatie hierover op de pagina studiefinanciering en subsidies. Ook kan het zijn dat je de kosten van je MBO- opleiding bij Capabel Onderwijs Groep af kan trekken van je inkomstenbelasting. Kijk hiervoor op de pagina belastingvoordeel.

Geen extra kosten, vaste prijzen!

Capabel Onderwijs Groep gaat uit van een vaste prijs voor de opleiding, de leermiddelen en de boeken. Bij ons geen extra onvoorziene kosten. Je komt bij ons dus niet voor financiële verrassingen te staan:

Je kunt het lesgeld ineens betalen of in maandelijkse termijnen. Bij betaling ineens profiteer je van een aantrekkelijke korting van 12%. Betaling van het lesgeld in maandelijkse termijnen is alleen mogelijk via automatische incasso. Het lijkt veel geld, maar door de verkorte duur van de opleidingen van Capabel ben je uiteindelijk goedkoper uit dan met een ROC opleiding.

Het inschrijfgeld voor de opleiding bedraagt 85 euro. Hiermee zijn alle kosten van je inschrijfprocedure gedekt zoals de inschrijving zelf, je intakevragenlijst, het opstellen van je onderwijsovereenkomst en, indien van toepassing, je intakegesprek en instroomtoets. 

Examens en voortgangstoetsen

De afname van voortgangstoetsen en examens is onderdeel van het cursusgeld. Je krijgt voor elk(e) toets/examen twee keer de kans om deel te nemen, zonder dat daar extra kosten aan verbonden zijn. Pas bij de derde kans worden extra kosten in rekening gebracht. 

Leermiddelen en boeken

Je krijgt je leermiddelen bij de start van de opleiding. Zij bestaan in elk geval uit het studieprogramma, de lesopdrachten, toegang tot de digitale leeromgeving mijn.capabel.nl en een licentie voor toegang tot een online bibliotheek. Wij bieden de studieboeken online aan waardoor ze voor jou veel voordeliger zijn. Als je boeken uit de online bibliotheek ook in hard copy wilt hebben, kun je deze via Capabel tegen een gereduceerd tarief bestellen.

Bij sommige opleidingen zijn niet alle boeken online beschikbaar en zul je zelf studieboeken moeten kopen. Bij de start van de opleiding ontvang je van ons een boekenlijst en informatie over de bestelprocedure.

Op onze opleidingspagina vind je per opleiding de kosten voor de leermiddelen en de boeken.

Gratis 3 maanden studie verlengen

Na je nominale studieduur krijg je 3 maanden de mogelijkheid de laatste onderdelen af te ronden zonder extra kosten. Je kan dan nog steeds een beroep doen op (stage)begeleiding van je docenten en je inschrijven voor je examens, helemaal gratis!

Per examen is altijd een herexamen inbegrepen. Bij ons dus geen onvoorziene extra kosten voor examens, modules of verblijf.