Capabel Logo
1 jarige opleidingen
Erkend MBO met studiefinanciering
Meerdere startmomenten per jaar
1 dag per week les

Corona update: Je kunt jouw opleiding klassikaal starten! Lees hier meer over de actuele situatie.

meer informatie

Ontvang studiefinanciering en een OV-jaarkaart!

Ongeveer 60% van de Capabel-studenten ontvangt studiefinanciering en heeft recht op een OV-jaarkaart. Wanneer je kiest voor een MBO-opleiding in de BOL-variant en je voldoet aan de voorwaarden van DUO, dan heb je recht op studiefinanciering. Lees hier meer over BOL en BBL. 

Wanneer je recht hebt op studiefinanciering, ontvang je die vanaf de eerste maand na de start van je opleiding. Je studiefinanciering loopt door gedurende de nominale opleidingsduur van je gekozen MBO-opleiding. De nominale opleidingsduur per opleiding vind je in het blauwe blok op de opleidingspagina's. 

Wil je weten wat je per maand kunt ontvangen aan studiefinanciering en hoe je deze aanvraagt? Kijk op de site van DUO.

Wanneer je voor een opleiding in de BBL-variant kiest, dan heb je helaas geen recht op studiefinanciering, maar in veel gevallen kun je een deel van de opleidingskosten wel terugkrijgen van de belastingdienst. Lees hier meer over belastingvoordeel.

Als je jonger dan 30 jaar bent, ontvang je bij Capabel dus dezelfde voordelen die je hebt bij het volgen van een ROC opleiding.

Leven-lang-leren-krediet

Vanaf juni 2017 kan iedereen tot 55 jaar die geen recht heeft op studiefinanciering een lening aanvragen voor een (deeltijd)opleiding. Deze lening heet het leven-lang-leren-krediet. Om de lening aan te vragen, moet je wel aan de voorwaarden voldoen. Je vraagt de lening aan via de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). 
De voorwaarden en meer informatie over het terugbetalen, vind je op www.duo.nl. Het is belangrijk dat je de lening aanvraagt voordat je met je opleiding start. 

Lees meer over het leven-lang-leren-krediet op www.duo.nl.

Scholingsvoucher

Als je een opleiding wilt volgen in de richting van een kansberoep of als je met een ervaringscertificaat (EVC) wilt bewijzen dat je geschikt bent voor werk bij een toekomstige werkgever, dan kun je een scholingsvoucher aanvragen. Op de website van het UWV vind je de Kansberoepenlijst.

Je kunt op dit moment alleen nog een scholingsvoucher aanvragen als je: