Capabel Logo
1 jarige opleidingen
Erkend MBO met studiefinanciering
Meerdere startmomenten per jaar
1 dag per week les

Corona update: Je kunt jouw opleiding klassikaal starten in september! Lees hier meer over de actuele situatie.

meer informatie

Zelfstudie Flexibele Leerweg +

Flexibel studeren met begeleiding

Wil jij jezelf verder ontwikkelen op het gebied van zorg en welzijn? Je baankansen verbeteren? Of eindelijk je hart volgen en kiezen voor een opleiding die echt bij jou past? Dan is de Flexibele Leerweg + van Capabel wat voor jou! De Flexibele Leerweg + van Capabel is een verkorte opleiding waarbij je in 9 tot 15 maanden een erkend MBO-diploma in zorg en welzijn haalt. Uniek aan de Flexibele Leerweg + van Capabel is dat je elk moment met de opleiding kunt starten en jij je eigen studietempo bepaalt. De Flexibele Leerweg + is een flexibele deeltijd opleiding met lessen in de avond. Op deze manier is de opleiding gemakkelijk te combineren met werk of andere bezigheden.

Bij Capabel willen we graag dat je slaagt voor je diploma. Dus ook al studeer je zelfstandig, je krijgt toch de begeleiding die jij nodig hebt. Dit doen we door middel van online en telefonische studiecoaching, klassikale praktijklessen en examentrainingen op een centrale locatie. Hiermee onderscheidt de Flexibele Leerweg + van Capabel zich van andere deeltijd opleidingen.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De Flexibele Leerweg + is een verkorte MBO-opleiding waarbij je in 9 tot 15 maanden je diploma kunt halen. In iets meer dan een jaar kun je dus een erkend MBO-diploma op zak hebben. De opleiding bestaat uit 5 blokken van 10 weken die bestaan uit: 

Interactieve online lessen

7 interactieve online lessen

generieke online lessen

10 generieke online lessen of keuzedelen

klassikale lessen

3 klassikale lessen: praktijklessen of examentrainingen

Je hebt 2 avonden per week (meestal online) les. Daar omheen bepaal jij zelf hoeveel tijd je besteedt aan zelfstudie. Op een bepaald moment tijdens de opleiding doe je een aantal praktijkopdrachten tijdens je werk of stage. Je mag deze praktijkopdrachten op ieder gewenst moment doen en er staat geen minimaal aantal uren voor. De opleidingen zijn flexibel in te richten. Zo is het mogelijk om 2 blokken tegelijk te volgen, het generieke gedeelte versneld te doen of zelfs een blok te skippen.

Het verschil met BOL en BBL

In tegenstelling tot BOL- en BBL-opleidingen is de Flexibele Leerweg + van Capabel een deeltijd opleiding, waardoor je naast je opleiding tijd overhoudt voor andere dingen, zoals werken. Verder heb je bij de Flexibele Leerweg + geen recht op studiefinanciering of een OV-jaarkaart, zoals bij BOL-opleidingen. Wel is het bij de Flexibele Leerweg + mogelijk te blijven werken naast je opleiding, zodat je geen inkomsten misloopt. Ook heb je mogelijk recht op een scholingsvoucher en kun je een deel van je studiekosten aftrekken van de belasting. Lees hier meer over de financieringsmogelijkheden

De opleidingen van de Flexibele Leerweg +

Capabel biedt de volgende opleidingen aan via de Flexibele Leerweg +:

Apothekersassistent: 

Als Apothekersassistent verstrek en beheer je geneesmiddelen en geef je patiënten en hun familieleden informatie hierover. Daarnaast informeer je klanten over allerlei geneesmiddelen en verzorgingsproducten die zonder doktersrecept in de apotheek verkrijgbaar zijn. Je werkt intensief samen in een team van andere apothekersassistenten, apotheekhulpen en apotheker(s) om patiënten zo goed en vakkundig mogelijk van dienst te zijn.

Begeleider Specifieke Doelgroepen 

Als Begeleider Specifieke Doelgroepen ondersteun je mensen van alle leeftijden die een (chronische) ziekte of grote mentale problemen hebben, waardoor ze zichzelf niet staande kunnen houden in de maatschappij. Samen met de cliënt zorg je ervoor dat hij zich zoveel mogelijk kan herstellen en ontwikkelen, zodat hij weer zo zelfstandig mogelijk kan leven. 

Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker

Als Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker werk je met groepjes kinderen en zorg je dat ieder kind zich optimaal kan ontwikkelen. Jij weet precies wanneer de kinderen behoefte hebben aan rust en structuur en wanneer ze lekker actief kunnen zijn met spelletjes en uitdagingen waar ze van kunnen leren. Je bent het aanspreekpunt voor ouders en informeert hen over de ontwikkeling van hun kind. 

Opleiding

Lesgeld in 1 keer

Lesgeld in termijnen

Leermiddelen + inschrijfgeld

Apothekersassistent

2978

225 (x15)

462 + 85

Begeleider Specifieke Doelgroepen

3278

248 (x15)

462 + 85

Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker

3278

248 (x15)

469 + 85

Interesse in de Flexibele Leerweg +

Heb je interesse in de Flexibele Leerweg + en wil je graag meer weten? Vul onderstaand formulier in en ontvang meer informatie over de opleidingen en de mogelijkheden die de Flexibele Leerweg +  jou biedt.