Hoofdafbeelding van opleiding Post HBO Ervaringsdeskundige GGZ

Post HBO Ervaringsdeskundige GGZ

Ik had zo een stageplek gevonden

Suzan Moortrop, student MBO Verpleegkundige

Bekijk onze opleidingen
Hoofdafbeelding van Post HBO Ervaringsdeskundige GGZ
Post HBO Ervaringsdeskundige GGZ
Type Post HBO
Erkenning NVAO
Duur 2 jaar
Niveau HBO Bachelor
Studiefinanciering Nee
Vooropleidingen Relevant diploma

De opleiding Ervaringsdeskundige GGZ

Tijdens de opleiding leer je hoe je individuen en groepen kunt ondersteunen bij hun herstelproces, maar ook hoe je herstelondersteunende zorg en welzijn inricht.

Wat doe je als Ervaringsdeskundige GGZ?

Als Ervaringsdeskundige GGZ ben je op verzoek betrokken bij een cliënt vanaf de intake tot het herstel. Je begeleidt je eigen groepen met ‘gelijkgestemden’ en individuele cliënten met gesprekken. Gespreksonderwerpen zijn dan bijvoorbeeld: hoe kun je beter slapen, hoe kun je je zelfbeeld verbeteren en hoe moet je omgaan met emoties.

Voor wie

Wil je je eigen ervaring in de GGZ positief gebruiken door anderen te begeleiden? Wil je je inzetten voor een cultuurverandering in de sector waarin herstelondersteunende zorg met inzet van ervaringsdeskundigen centraal staat? Dan is de post HBO opleiding Ervaringsdeskundige GGZ van Capabel Hogeschool de beste keuze voor jou.

Waarom bij Capabel Hogeschool

  • Kleinschalig
    Bij Capabel Hogeschool hebben we kleine groepen en krijg je veel persoonlijke aandacht
  • Studieloopbaancoach
    Persoonlijke begeleiding op maat door een vaste studieloopbaancoach
  • Praktijkgestuurd
    Wat je leert kun je meteen toepassen in uitdagende praktijkopdrachten
  • Starten wanneer jij eraan toe bent
    Drie keer per jaar starten op één van onze vijf locaties
  • Vaste lesdagen
    Lessen worden gegeven op vaste dagen in de week
  • Klassikaal en online
    Klassikaal les als voorkeur en online lessen mogelijk

Download hier de brochure voor meer informatie of bezoek een voorlichting!Of neem contact op met een van onze opleidingsadviseurs voor meer informatie: 088 270 12 77

Studieduur en collegetijden

2 jaar. Lestijden op vaste lesdagen van 16:00 tot 21:00 uur, met mogelijke uitloop tot 22:00 uur.

Toelating en vrijstelling

Voor het volgen van deze opleiding is een HBO-bachelor diploma vereist.

Voor toelating tot de opleiding zijn de volgende documenten nodig:

  • Kopie relevant diploma én de bijbehorende cijferlijst
  • Kopie ID

De examencommissie beslist over toelating tot de opleiding en de toekenning van vrijstellingen. De examencommissie kan nadere stukken en informatie opvragen. Onze opleidingsadviseurs kunnen je hier meer informatie over geven.

Locaties & Startdata

Locatie
Startdatum
Lesdag
Rotterdam
11 april 2023
Dinsdag (16.00 – 21.00 uur)
Dinsdag (16.00 – 21.00 uur)
11 april 2023
03 oktober 2023
Dinsdag (16.00 – 21.00 uur)
Dinsdag (16.00 – 21.00 uur)
03 oktober 2023
Locatie
Startdatum
Lesdag
Utrecht
07 april 2023
Donderdag (16.00 - 21.00 uur)
Donderdag (16.00 - 21.00 uur)
07 april 2023
06 oktober 2023
Vrijdag (16.00 - 21.00 uur)
Vrijdag (16.00 - 21.00 uur)
06 oktober 2023

Programma

Erkende opleiding

De inhoud van de post HBO Ervaringsdeskundige GGZ komt overeen met de inhoud van onderdelen van de door de NVAO geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding Toegepaste Psychologie (Croho 34507).

Inhoud

In de post HBO opleiding Ervaringsdeskundige GGZ verwerf je kennis en vaardigheden over de volgende onderwerpen:

  • Gedrag en gedragsontwikkeling
  • Gedrag en herstel ondersteunende zorg
  • Stage
  • Coachen vanuit ervaring
  • Gedragsverandering
  • Eindopdracht

Ter afsluiting van de opleiding schrijf je een scriptie.

Het programma is samengesteld op basis van input erkende zorgaanbieders zoals Max Ernst GGZ en Jan Arends GGZ. Dit borgt continu aansluiting op de actualiteit in het werkveld.

Stage / Beroepspraktijkvorming (BPV)

Stage bij een GGZ instelling (of daaraan gerelateerde werkomgeving) gericht op ondersteuning van begeleiding of behandeling maakt ieder jaar deel uit van de opleiding. De omvang van de stage is 70 uur per trimester (gemiddeld 5 uur per week).

Lesdagen

Gemiddeld 2 vaste lesdagen per maand.

Getuigschrift

Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvang je het diploma Ervaringsdeskundige GGZ.

Op het diploma wordt een aantekening gemaakt van de behaalde ECTS studiepunten.

Prijzen

Lesgeld in termijnen:
12 termijnen van € 425 + 12 gratis termijnen studieverlenging (indien nodig)
Lesgeld ineens:
€ 5.100 € 4.488 12% korting
Examens:
Inclusief + gratis herkansing
Boekenkosten per leerproject:
€ 600
Inschrijfgeld:
€ 85
Studiefinanciering mogelijk:
Nee (mogelijk wel STAP budget)
Stap-budget:
tot € 1000,- subsidie *
Lesgeld eerste 12 termijnen met STAP *:
€ 425 € 341
Vereiste vooropleiding:
Relevant diploma

* Voor deze opleiding kan je tot € 1000 per jaar STAP-subsidie krijgen! Na inschrijven kun je jezelf direct voor STAP aanmelden waarna je jouw aanmeldbewijs voor het UWV ontvangt. Aan STAP-subsidie zijn voorwaarden verbonden.

Bij een studieduur van meer dan 12 maanden is het vermelde lesgeld per jaar. Boeken worden per leerproject door studenten zelf aangeschaft. Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. De algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Je kunt van verschillende middelen gebruik maken om jouw opleiding te financieren. Zoals studiefinanciering, het Leven-Lang-Leren-Krediet, het STAP-budget en subsidies. Kijk voor meer informatie over deze middelen bij Financiering, subsidies en belastingvoordeel.


Klaar om met jouw opleiding Ervaringsdeskundige GGZ te starten?

Schrijf je nu in!

Of wil je eerst nog meer informatie?

Bezoek een voorlichting

 

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.