Staatsexamen

Staatsexamen

We hielpen elkaar om allemaal ons doel te bereiken

Janine, student Apothekersassistent

Bekijk onze opleidingen

Staatsexamen

Niveau Pre-MBO
Type Cursus
Studiefinanciering Ja (alleen voor Cursus)

De cursus

De cursus staatsexamen in ‘t kort

Voor het leren van de taal gebruiken we de Delftse Methode. De Delftse Methode helpt je om het Nederlands snel te leren spreken, waardoor je ook gemakkelijker leert lezen, schrijven en luisteren. Het onderdeel Kennis van de Nederlandse Maatschappij (KNM) zit al in onze lessen verwerkt. Bij ons werken docenten die precies weten hoe ze jou goed kunnen ondersteunen.

Staatsexamen

Als je in je eigen land al naar de basisschool of middelbare school bent geweest, dan kun je kiezen voor de cursus staatsexamen. Als je het Nederlands heel goed moet kunnen spreken voor een baan of opleiding, dan heb je de cursus staatsexamen zelfs nodig. Als je het staatsexamen haalt, dan hoef je niet meer in te burgeren.

Programma

In 12 maanden je diploma

Uniek aan de cursus is de korte duur. In een jaar tijd kun jij je staatsexamen halen.

Meer over de cursus

Bij Capabel Onderwijs kun je zelf kiezen hoeveel weken en hoe vaak je per week (1, 2 of 4 dagdelen) les wilt hebben. Uit ervaring wij dat de meeste mensen voor hun examen slagen als zij kiezen voor een cursusduur van 42 weken, waarbij zij 2 dagdelen per week les krijgen.

Als je volgens de wet vanaf 1 januari 2015 inburgeringsplichtig bent of als je wilt naturaliseren, ben je ook verplicht om de module Oriëntatie Nederlandse Arbeidsmarkt te volgen. Dit onderdeel zit standaard in onze lessen.

Prijzen & Inschrijven

Ga naar https://www.capabeltaal.nl/ons-aanbod/staatsexamen voor meer informatie, prijzen en inschrijven.

 

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.