Écht persoonlijke aandacht, dat vind ik het allermooiste van Capabel Hogeschool.
Media Harmi, student toegepaste psychologie
Bekijk onze opleidingen
De module Inleiding Coaching geeft een introductie op het vak van coach. De nadruk ligt op de persoonlijke interactie met de cliënt. Je leert zowel de methodische kant van het coachen als de persoonlijke en professionele relatie met de coach.
Voor mensen met interesse in het vakgebied van coaching.
Coachen is een veelgebruikt begrip dat nogal eens verschillend wordt gehanteerd. Toch zijn er in alle definities en beschrijvingen wel een aantal dezelfde uitgangspunten te benoemen. Bij coachen gaat het in ieder geval om:
Coaching is een begeleidingsvorm, gericht op leren, zelfsturing en bewustwording. Uitgangspunten zijn gelijkwaardigheid tussen de coach en coachee (= gecoachte) en de eigen verantwoordelijkheid van de coachee. Doel van de coaching is dat de coachee werkt aan leerdoelen en de daaruit geformuleerde resultaten behaalt. De coachee ontwikkelt, in interactie met de coach, (zelf)bewustzijn, competenties en effectief gedrag. De intentie van de coach is het beste uit een individu, een groep of een team te halen.
Doelgroep is ieder waarbij het lerend vermogen en de behoefte aan ontwikkeling voorop staat: mensen in een arbeidssituatie, cliënten in een begeleid wonen traject, leerlingen en studenten. We noemen een aantal specifieke functies die Hbo-psychologen als coach zouden kunnen uitvoeren: gezinscoach, leercoach, competentiecoach, levensfasecoach, loopbaancoach, re-integratiecoach, ouderencoach.’
In deze module worden de volgende onderdelen behandeld:
De opleiding wordt afgesloten met een praktijkopdracht.
Je krijgt ter afsluiting een praktijkopdracht.
Je volgt de opleiding in de vorm van zes klassikale werkcolleges De studiebelasting is 6 EC (ca. 10 uren per week).
De module duurt 4 maanden en er zijn 6 bijeenkomsten van 10.00-14.00 uur (een bijeenkomst per twee weken).
Voor het volgen van de module Inleiding Coaching is een MBO-4 opleiding of een HAVO opleiding voldoende. Wanneer praktijkopdracht met een voldoende wordt afgerond worden 10 EC studiepunten toegekend.