Capabel Logo
1 jarige opleidingen
Erkend MBO met studiefinanciering
Meerdere startmomenten per jaar
1 dag per week les

Corona update: Je kunt jouw opleiding klassikaal starten! Lees hier meer over de actuele situatie.

meer informatie

Opleiding HBO Bachelor Sociale Zekerheid voltijd

Niveau
HBO
Duur
48 maanden
Studie- en stagedagen
2 à 3 dagen zelfstudie, opdrachten en stage
Erkenning
NVAO
Studiefinanciering
Studie-financiering
Ja

Werken als HBO SZ-professional

Het beroep van SZ-professional wordt in vele vormen uitgeoefend in het sociale domein, de sector zorg en welzijn maar ook in de commerciële sector. Je doet als SZ-professional je werk vanuit een wettelijk, een bedrijfsmatig en/of financieel kader. Veelal in samenwerking met andere dienstverleners. Je zoekt steeds naar optimale oplossingen en resultaten. Hierbij wordt het evenwicht bewaard tussen maatwerk voor de klant, de kosten-baten-verhouding van jouw inzet (doelmatigheid), de geldende wet- en regelgeving (rechtmatigheid) en aspecten van zorg, inkomen en welzijn voor de klant.

Voor wie

Als je op HBO-niveau in het domein van sociale zekerheid bij gemeente of op een HRM-afdeling wil werken en je hebt een ambitie om je hierin te specialiseren dan is de HBO Bacheloropleiding SZ-professional van Capabel Hogeschool een logische vervolgstap.

Hoeveel tijd kost het

Om de HBO Bachelor SZ-professional deeltijd succesvol af ronden is het aan te bevelen de werkcolleges bij te wonen. Ze geven ritme en helpen bij de voortgang. Gemiddeld zijn er 1 tot 2 collegedagen per week. De hele opleiding is opgenomen in de online leeromgeving van Capabel Hogeschool. Hierin zijn extra opdrachten en lesstof opgenomen die thuis kunnen worden bestudeerd. Persoonlijke begeleiding is mogelijk via online contact met je studiebegeleider.

Wat zit er in het lesgeld

Bij het lesgeld inbegrepen zitten studiebijeenkomsten, begeleiding, eigen online leeromgeving, langer studeren conform voorwaarden, examinering, koffie/thee en certificaat/diploma. Kosten van boeken en tweede en derde herexamens vallen niet onder het lesgeld.

Voor studenten die bij Capabel Onderwijs Groep een diploma behaalden, geldt voor inschrijvingen bij de hogeschool tot en met 2019 een korting van 15% op de lesgelden van Capabel Hogeschool.

Studiefinanciering

Je kunt tijdens het volgen van deze opleiding studiefinanciering krijgen, als je voldoet aan de wettelijke eisen daarvoor. Kijk hiervoor op de site van DUO (duo.nl). Ben je 30 jaar of ouder, dan is wellicht het Leven Lang Leren krediet voor jou mogelijk. Ook hierover vind je informatie op de site van DUO (duo.nl).

Waar wordt de opleiding gegeven

De HBO Bachelor SZ-professional wordt in Utrecht, Rotterdam en Amsterdam gegeven. De startdata zijn aangegeven op de site onder -In 't kort- en zijn afhankelijk van de belangstelling. Je kunt Capabel Hogeschool hierover ook altijd bellen: 088-2701277.

Daarom kies je voor deze opleiding

De opleiding:

Capabel Hogeschool richt zich op ontwikkeling en behoud van kennis en vaardigheden in zorg, welzijn en sociale zekerheid.

Belangstelling?

Heb je belangstelling? Kijk dan bij Capabel Hogeschool onder Bacheloropleiding SZ-Professional deeltijd.

 

 

Klaar in 1 jaar!
Meerdere startmomenten
Al ruim 30 jaar ervaring
De specialist in Zorg & Welzijn
Transparante prijzen
Erkende MBO opleidingen

Er zijn geen vaste inschrijfdata voor deze opleiding. Na inschrijving hoor je zo snel mogelijk van ons wanneer jij kan starten met je beste jaar!

Onderwijsprogramma

De deeltijd HBO Bacheloropleiding tot SZ-professional wordt gegeven in 11 leerprojecten. Ieder leerproject bevat 11 lesdagen, een praktijkopdracht, een op te maken reflectieverslag en een toets. De leerprojecten zijn:

 • De SZ-professional en werk (20 ECTS)
 • De SZ-professional en zorg (20 ECTS)
 • De SZ-professional en inkomen (20 ECTS)
 • Multiproblematiek (20 ECTS)
 • Fraude en handhaving (20 ECTS)
 • Samenwerken in de keten (20 ECTS)
 • Praktijk onderzoek in de SZ (20 ECTS)
 • Internationale sociale zekerheid (20 ECTS)
 • De SZ-professional als team- en projectleider (20 ECTS)
 • De SZ-professional en kwaliteitsmanagement (20 ECTS)
 • Afstudeerproject (40 ECTS)

Vrijstellingen en Minoren

Afhankelijk van je vooropleiding en werkervaring zijn vrijstellingen mogelijk. Dit kan de opleidingsduur verkorten. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met Capabel Onderwijs Groep of Capabel Hogeschool. Je kunt je ook vrijblijvend aanmelden, waarna contact met je wordt opgenomen.

Aanmelden

Je kunt je voor de HBO Bacheloropleiding via Capabel Onderwijs Groep zonder verplichtingen aanmelden. Er wordt dan vanuit Capabel Hogeschool contact met je opgenomen over de mogelijkheden.

Voor studenten die bij Capabel Onderwijs Groep een diploma behaalden, geldt tot en met 2019 een korting van 15% op de lesgelden van Capabel Hogeschool.

De kosten van de opleiding HBO Bachelor Sociale Zekerheid van Capabel Onderwijs Groep zijn als volgt:

Lesgeld* in termijnen € 450 per termijn
Lesgeld* ineens:  of € 4.914,- per jaar ineens
Leermiddelen: 0
Boeken: ca. €450,- per jaar
Inschrijfgeld: 0
Vereiste vooropleiding: Diploma MBO-4 of HAVO

Heb je een MBO diploma bij Capabel Onderwijs Groep gehaald? Dan krijg je 15% korting op bovenstaande prijzen als je je voor 31-12-2019 inschrijft bij Capabel Hogeschool. De algemene voorwaarden van Capabel Hogeschool zijn van toepassing.

Kijk ook bij Capabel Hogeschool onder Bachelor SZ-Professional voltijd.

download brochure
meld je nu aan