Capabel Logo
1 jarige opleidingen
Erkend MBO met studiefinanciering
Meerdere startmomenten per jaar
1 dag per week les

Corona update: Je kunt jouw opleiding klassikaal starten! Lees hier meer over de actuele situatie.

meer informatie

Opleiding HBO Bachelor Social Work jeugd, GGZ of wijk voltijd

Niveau
HBO
Duur
48 maanden
Studie- en stagedagen
Erkenning
NVAO
Studiefinanciering
Studie-financiering
Ja

Het beroep

Als professioneel jeugdzorgwerker, GGZ-agoog of social Worker in de wijk, heb je de HBO Bacheloropleiding Social Work afgerond. Je werkt in de jeugdhulp of jeugdbescherming aan de veilige ontwikkeling van talent van kinderen en jeugd. Of je richt je werk als GGZ-agoog op begeleiding en ondersteuning in de dynamiek tussen individu en samenleving bij herstel van een psychische aandoening. En voor het sociaal wijkteam ondersteun je als coach en aanjager burgers in het domein participatie en inkomen.

Voor wie

De opleiding is bedoeld voor medewerkers of vrijwilligers in de gezondheidszorg, jeugdzorg, welzijn of maatschappelijke dienstverlening. Ben jij dat en werk je bijvoorbeeld bij een zorginstelling, wijkteam of in de thuiszorg? En wil je vanuit een werkende situatie HBO jeugdzorgmedewerker, GGZ-agoog of social worker worden? Dan ben je bij Capabel aan het goede adres. Je kiest tijdens de opleiding een specialisatie en zo richting voor je toekomst.

Waarom bij Capabel

Studieduur

48 maanden

Toelating en vrijstelling

Voor het volgen van de HBO Bacheloropleiding Social Work deeltijd is een HAVO/VWO/MBO 4-diploma en een relevante werkplek vereist. Mocht je niet aan de diploma-eis voldoen en ben je 21 jaar of ouder? Dan kom je in aanmerking voor de 21+-regeling. Heb je veel werkervaring en cursussen gevolgd? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor vrijstellingen. Onze opleidingsadviseurs kunnen je hier meer informatie over geven. 

Studiefinanciering

Je kunt tijdens het volgen van deze opleiding studiefinanciering krijgen als je voldoet aan de wettelijke eisen daarvoor. Kijk hiervoor op de site van DUO (duo.nl). Ben je 30 jaar of ouder, dan is wellicht het Leven Lang Leren krediet voor jou mogelijk. Ook hierover vind je informatie op de site van DUO (duo.nl).

Belangstelling

Heb je belangstelling? Kijk dan op de site van Capabel Hogeschool onder

HBO Bachelor Social Work

HBO Bachelor Jeugdzorgwerker

HBO Bachelor GGZ-agoog

HBO Bachelor Social Worker in de wijk

Klaar in 1 jaar!
Meerdere startmomenten
Al ruim 30 jaar ervaring
De specialist in verkort onderwijs
Transparante prijzen
Erkende MBO opleidingen

Er zijn geen vaste inschrijfdata voor deze opleiding. Na inschrijving hoor je zo snel mogelijk van ons wanneer jij kan starten met je beste jaar!

Erkende opleiding

De opleiding is NVAO geaccrediteerd.

Inhoud

In de opleiding start je met een brede samenhangende oriëntatie op het beroep van de (aankomend) social worker en de drie uitstroomprofielen van de opleiding Social Work. Globaal is de opleiding tijdens jaar 1 en 2 gericht op de context van het werkveld en in jaar 3 en 4 op de beroepsuitoefening.

In de HBO Bacheloropleiding Social Work kun je kiezen voor een van de drie uitstroomprofielen:

 • Social worker in de wijk
 • GGZ-agoog (conform GGZ-agoog beroepscompententieprofiel HBO)
 • Jeugdzorgwerker (conform landelijk Uitstroomprofiel Jeugdzorgwerker van de HSAO)

De opleiding bestaat uit 12 leerprojecten die ofwel volledig inhoudelijk geprogrammeerd zijn ofwel zijn primair gericht zijn op externe stage en/of afstuderen met daarbij een beperkt inhoudelijk onderwijsprogramma. De opleiding is als volgt ingedeeld.

Propedeuse

 • Jeugd
  20 EC
 • Volwassenen
  20 EC
 • Participeren
  20 EC

Hoofdfase

 • Signaleren en preventie
  20 EC
 • Regisseren
  20 EC
 • Gezondheid en zorg
  20 EC
 • Jeugdzorgwerker I (keuze)
  20 EC
 • Complexe hulpvragen
  20 EC
 • GGZ-agoog I (keuze)
  20 EC
 • GGZ-agoog II (keuze)
  20 EC
 • Onderzoek en PPO
  20 EC
 • Externe stage
  20 EC

Afstudeerfase

 • Stage en afstuderen
  40 EC

Stage / Beroepspraktijkvorming (BPV)

Tijdens de studie besteed je in de hoofdfase en bij afstuderen aandacht aan de beroepspraktijkvorming. Dit kan natuurlijk op je huidige werkplek zijn als die voldoende relevant is. De BPV is als volgt:

 • Hoofdfase: 4 maanden beroepspraktijk complexe zorg met een tijdsbesteding van gemiddeld 20 uur per week
 • Afstudeerfase: het afstuderen duurt 8 maanden waarin je tijdens werk ook aan je opdracht werkt

De werkplek wordt steeds vooraf door Capabel beoordeeld. En in iedere fase word je begeleid.

Diploma en getuigschrift

Bij succesvolle afronding van de studie ontvang je het getuigschrift HBO Bachelor Social Work.

Aanmelden

Je kan je voor de HBO Bacheloropleiding via Capabel Onderwijs Groep zonder verplichtingen aanmelden. Er wordt dan vanuit Capabel Hogeschool contact met je opgenomen over de mogelijkheden.

De kosten van de HBO Bacheloropleiding Social Work voltijd zijn als volgt:

Inschrijfgeld: nvt
Collegegeld: €450,= per maand of €4.914,- per jaar
Boeken: Via boekhandel
Leermiddelen:  Inclusief

 

Ben je jonger dan 30 jaar? Dan kun je in aanmerking komen voor studiefinanciering. Ben je 30 jaar of ouder: dan kom je mogelijk in aanmerking voor Levenlangleren krediet van DUO (duo.nl). Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over deze regelingen. Je kan je via Capabel Onderwijs Groep vrijblijvend aanmelden voor deze opleiding. Hierna zal Capabel Hogeschool contact met je opnemen.

Eventuele inschrijving vindt dan plaats bij de Hogeschool. Kijk ook op de site van Capabel Hogeschool onder HBO Bachelor Social Work voltijd.

 

Heb je een MBO diploma bij Capabel Onderwijs Groep gehaald? Dan krijg je 15% korting op bovenstaande prijzen voor de voltijd 4 jarige opleiding als je je voor 31-12-2019 inschrijft bij Capabel Hogeschool. De algemene voorwaarden van Capabel Hogeschool zijn van toepassing.

Wil je de deeltijd opleiding Social work volgen en als je voldoet aan de voorwaarden voor vouchers dan kost dit netto €242,= per maand. Kijk hiervoor op de site van Capabel Hogeschool.

download brochure
meld je nu aan