Capabel Logo
1 jarige opleidingen
Erkend MBO met studiefinanciering
Meerdere startmomenten per jaar
1 dag per week les

Opleiding HBO Bachelor Farmaceutisch Consulent deeltijd

Niveau
HBO
Duur
36 maanden
Studie- en stagedagen
Erkenning
NVAO
Studiefinanciering
Studie-financiering
Nee

Werken als HBO Farmaceutisch Consulent

Als Farmaceutisch Consulent ben je de schakel tussen apotheker en apothekersassistenten. Je geeft (in samenspraak met de apotheker) zelfstandig invulling aan de farmaceutische patiëntenzorg in de (ziekenhuis)apotheek waar je werkt.

Farmaceutisch Consulenten zijn werkzaam in openbare-, poliklinische-, ziekenhuis- en dienstapotheken, en binnen huisartspraktijken, de farmaceutische industrie en opleidingen.

Over de opleiding

De opleiding bestaat uit een propedeuse- en een bachelorfase. Als je in het bezit bent van het diploma Apothekersassistent MBO-4 en werkervaring hebt binnen de sector kom je in aanmerking voor vrijstelling van de eis van het propedeutisch getuigschrift. Je hoeft dan niet het propedeuseprogramma te volgen en er wordt geen propedeutisch getuigschrift uitgereikt. De opleiding heeft daarmee een duur van 3 jaar (Bachelor).
Gedurende de opleiding komen 5 vakgebieden uitgebreid aan bod, die allen bijdragen aan het optimaliseren van de Farmaceutische Patiëntenzorg (FPZ) en de kwaliteit.

Het met succes afronden van de HBO-opleiding Farmaceutisch Consulent geeft recht op de titel Bachelor of Pharmacy (BPharm).

Waarom bij Capabel

Voor studenten die bij Capabel Onderwijs Groep een diploma behaalden geldt voor inschrijvingen bij de hogeschool tot en met 2019 een korting van 15% op de lesgelden van Capabel Hogeschool.

Studieduur

36 maanden voor apothekersassistenten

Toelating en vrijstelling

Voor het volgen van de HBO Bachelor Farmaceutisch Consulent deeltijd is een MBO 4- apothekersassistent diploma en een relevante werkplek vereist.

Heb je een MBO 4 Apothekersassistent diploma en een werkplek in een apotheek dan krijg je vrijstelling voor het propedeusejaar waardoor de studie niet 4 maar 3 jaar duurt.

Studiefinanciering

Je kunt tijdens het volgen van deze opleiding studiefinanciering krijgen als je voldoet aan de wettelijke eisen daarvoor. Kijk hiervoor op de site van DUO (duo.nl). Ben je 30 jaar of ouder dan is wellicht het Leven Lang Leren krediet voor jou mogelijk. Ook hierover vind je informatie op de site van DUO (duo.nl).

Belangstelling?

Heb je belangstelling? Kijk dan bij Capabel Hogeschool onder Bacheloropleiding Farmeceutisch Consulent deeltijd.

Klaar in 1 jaar!
Meerdere startmomenten
Al ruim 30 jaar ervaring
De specialist in Zorg & Welzijn
Transparante prijzen
Erkende MBO opleidingen
Locatie
Startdatum opleiding
Lesdag
Locatie en startdatum
Lesdag
Locatie, startdatum
Lesdag
14 april 2020
03 september 2020

Onderwijsprogramma

Gedurende de opleiding komen 5 vakgebieden uitgebreid aan bod, die allen bijdragen aan het optimaliseren van de Farmaceutische Patiëntenzorg (FPZ) en de kwaliteit.

  • Medisch-Farmaceutisch
  • Mens en communicatie
  • Zorgmanagement
  • Onderzoek
  • Praktijk

Het met succes afronden van de HBO-opleiding Farmaceutisch Consulent geeft recht op de titel Bachelor of Pharmacy (BPharm).
De opleiding sluit naadloos aan op de MBO-4 opleiding Apothekersassistent van Capabel Onderwijs Groep. De HBO-opleiding wordt gegeven onder verantwoordelijkheid van Hogeschool Saxion Next.

Het beroep

Uitvoering van FPZ behoort tot de kerntaken van de apotheek. De FPZ vraagt niet alleen om kennisvermeerdering bij de apothekersassistent die hier een uitvoerende rol in vervult, maar ook om een functie die dit niveau overstijgt. De FPZ moet worden vormgegeven. Hier moet beleid voor worden gemaakt en de implementatie ervan georganiseerd. De deskundigheidsbevordering van apothekersassistenten om hen toe te rusten voor FPZ, kwaliteitszorg, afstemming met andere disciplines en voortdurende actualisering van de FPZ vragen eveneens om inzet op HBO bachelorniveau. Dit zijn taken die kenmerkend zijn voor de afgestudeerd Farmaceutisch Consulent. Hierin onderscheidt deze zich van de (senior) apothekersassistent. De apotheek ontwikkelt zich snel van een productgerichte naar een organisatie waar de individuele zorg voor de patiënt centraal staat.

Toelating en inschrijving

Ben je in het bezit van een diploma Apothekersassistent op MBO-4 niveau en ben je werkzaam als apothekersassistent dan mag en kun je je aanmelden voor de opleiding.
Op basis van je diploma MBO-4 Apothekersassistent wordt de propedeutische fase vrijgesteld en start je in de hoofdfase (Bachelorfase). Je ontvangt geen propedeutisch getuigschrift.

Ben je niet in het bezit van een MBO-diploma Apothekersassistent maar wel van een HAVO-diploma en wil je graag de opleiding Farmaceutisch Consulent volgen? Dat kan via Capabel Onderwijs Groep. Onze opleiding Apothekersassistent is bij uitstek geschikt voor Havisten. Met het diploma Apotherkersassistent en werkend in de apotheek kun je aansluitend instromen in de hoofdfase van HBO bachelor opleiding Farmaceutisch Consulen en krijg je vrijstelling voor de propedeusefase. Hiermee kun je dus in 4 jaar een bachelordiploma halen door de 1-jarige MBO-4 opleiding Apothekersassistent bij Capabel Onderwijs Groep en aansluitend de 3-jarige hoofdfase HBO Farmaceutisch Consulent van Capabel Hogeschool te volgen.

Aanmelden

Je kunt je voor de HBO Bachelor opleiding via Capabel Onderwijs Groep zonder verplichtingen aanmelden. Er wordt dan vanuit Capabel Hogeschool contact met je opgenomen over de mogelijkheden.

 

De kosten van de HBO Bacheloropleiding Farmaceutisch Consulent deeltijd zijn als volgt:

Lesgeld per jaar ineens: € 4.914
12 termijnen van € 450,=
Boeken- en examenkosten: € 500,=

 

Heb je een MBO diploma bij Capabel Onderwijs Groep gehaald? Dan krijg je 15% korting op bovenstaande prijzen als je je voor 31-12-2019 inschrijft bij Capabel Hogeschool. De algemene voorwaarden van Capabel Hogeschool zijn van toepassing.

Je kunt je via Capabel Onderwijs Groep uitsluitend aanmelden voor deze opleiding. Hierna zal Capabel Hogeschool contact met je opnemen. Eventuele inschrijving vindt dan plaats bij de Hogeschool. Kijk ook bij bij Capabel Hogeschool onder Bachelor Farmaceutisch Consulent.

download brochure
meld je nu aan