Hoofdafbeelding van opleiding PKVW Beveiligingsadviseur

PKVW Beveiligingsadviseur

Hier doen we het voor!

Angela Pieters, student Marketing & Communicatie

Bezoek een Voorlichting
Hoofdafbeelding van opleiding PKVW Beveiligingsadviseur
PKVW Beveiligingsadviseur
Type Klassikaal
Erkenning CCV
Duur 2 lesweken
Niveau Branche
Studiefinanciering Nee

Het beroep

Als PKVW-Beveiligingsadviseur (voorheen Preventieadviseur PKVW) geef je advies over het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW®). Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is een methode om de veiligheid in en om de woning te verbeteren. Als je in de bouw werkt, bij een facilitaire dienst of bij een groot- of doe-het-zelfhandel dan kun jij je met dit predicaat profileren.

In 2 weken je certificaat

Gedurende 2 weken volg je 1 dag per week les. Aan het eind van dag 2 volgt meteen het examen. Je ontvangt na voldoende resultaat het diploma PKVW-Beveiligingsadviseur. Het diploma is 2 jaar geldig.

Erkende brancheopleiding, dus waardevol

Als PKVW-bedrijf moet je 1 of meer gediplomeerde preventieadviseurs in dienst hebben. De opleiding wordt op de laatste dag afgesloten met een landelijk erkend examen onder toezicht van het CCV. De geldigheid verleng je door de verplichte opfrisdag Beveiligingsadviseur te volgen. Dit is eens in de 2 jaar. Jouw registratie bij Het CCV is daarmee dan opnieuw verlengd.

Ieder jaar organiseert Capabel meerdere opfrisdagen voor PKVW-Beveiligingsadviseurs. Het volgen hiervan vormt een waarborg dat je kennis up-to-date blijft. Kijk voor meer informatie hierover bij Opfrisdag Preventieadviseur.

Download hier de brochure voor meer informatie.

Locaties & startdata

Locatie
Startddatum
Lesdag
Barneveld
13 december 2021
Maandag
Maandag
13 december 2021
Locatie
Startddatum
Lesdag
Utrecht
08 december 2021
Woensdag
Woensdag
08 december 2021

Programma

De opleiding PKVW beveiligingsadviseur in ‘t kort

Tijdens de opleiding leer je de basisvaardigheden voor een advies op het niveau Politiekeurmerk veilig wonen (PKVW®). In de opleiding komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod: Achtergronden van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW®), Achtergronden van woninginbraken (o.a. werkwijze inbrekers), Certificaat Veilige Woning® (basiseisen, adviezen en aanbevelingen), de Productenlijst voor het PKVW® en samenwerking met de politie.

Stage/beroepspraktijk

Stage maakt geen deel uit van deze opleiding.

Doel

Tijdens de opleiding leert u de basisvaardigheden om een advies te kunnen geven op het niveau Politiekeurmerk veilig wonen (PKVW®).  

Toetsing en examinering

De opleiding wordt op de laatste dag afgesloten met een landelijk erkend examen onder toezicht van het CCV. Je ontvangt na voldoende resultaat het diploma PKVW-Beveiligingsadviseur.

Prijzen

Lesgeld ineens:
599
Examens:
Inclusief
Leermiddelen en (online) boekenpakket:
Inclusief
Inschrijfgeld:
Inclusief
Studiefinanciering mogelijk:
Nee

 

Klaar om met jouw PKVW Beveiligingsadviseur te starten?

Schrijf je nu in! 

Of wil je eerst nog meer informatie?

Neem contact met ons op

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.