Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Doktersassistent worden?

MBO Doktersassistent

Doktersassistent: iets voor jou?

Heb jij wel eens nagedacht over de opleiding tot doktersassistent? Het is namelijk een heel interessant en afwisselend beroep. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, bevordert de gezondheid van je medemens en bent veel in contact met anderen. Meer weten over het beroep, de opleiding en wat je als doktersassistent later gaat verdienen? Lees dan snel verder!

Als doktersassistent werk je samen met de (huis)arts en heb je een heel uitgebreid takenpakket. Van afspraken maken, patiënten ontvangen en geruststellen tot griepvaccinaties, hartfilmpjes maken en gezondheidsadviezen geven. Daarnaast is triage een heel belangrijk onderdeel. Jij hebt het eerste contact met de patiënt, dus het is van groot belang dat je een goed beeld krijgt, zodat je de urgentie van de klacht kan bepalen. Het is aan jou om te beoordelen of baby Sem met 41 graden koorts voorrang heeft op meneer de Vries die last heeft van zijn vinger.

Ben jij vriendelijk, stressbestendig en communicatief sterk? Vind je gezondheid belangrijk en zoek jij een baan waar geen dag hetzelfde is? Dan is de opleiding Doktersassistent echt iets voor jou!

In 15 maanden je diploma bij Capabel Onderwijs

Uniek aan de opleiding MBO Dokterassistent bij Capabel is de korte studieduur. Je kunt in 15 maanden (52 lesweken) je diploma halen. Dan kun je direct aan de slag als doktersassistent. Dat bedoelen we met kort en krachtig! Met 4 startmomenten per jaar én 11 locaties verspreid door het land kun je starten waar en wanneer het je uitkomt.

Na je opleiding Doktersassistent kun je aan de slag bij verschillende instellingen in de gezondheidszorg. Het merendeel van de doktersassistenten werkt in de huisartsenzorg, in poliklinieken, bij de GGD of in de jeugdgezondheidszorg. Je kunt vervolgens doorgroeien naar een leidinggevende functie of je verder specialiseren als praktijkondersteuner (POH).

Wat verdien je later als Doktersassistent?

Een Doktersassistent in Nederland verdient gemiddeld €2.437 bruto per maand. Het salaris varieert van een €2.265 per maand voor een starter en €3.060 bruto per maand voor iemand met ervaring en een meer coördinerende rol, zoals een Praktijkondersteuner. Deze bedragen zijn exclusief 8% vakantiegeld.

Meer informatie & inschrijven

  • Meer weten over de opleiding? Download hier de brochure of bezoek een voorlichting!
  • Dit najaar starten met jouw kort & krachtige opleiding tot Doktersassistent? Ga via onderstaande button naar het inschrijfformulier en start in november met jouw verkorte opleiding!
Capabel Onderwijs medewerker Marloes DEF
Gepubliceerd door: Marloes Straatman, Marketing & Communicatie Calder Holding
BOA staat lachend in uniform in wijk
Hoe lang duurt het om beveiliger te worden?
Als je droomt van een carrière in de beveiliging, vraag je je misschien af hoe snel je aan de slag kunt in dit boeiende vakgebied. Capabel Onderwijs biedt versnelde opleidingsmogelijkheden om jou te helpen in korte tijd je doelen te bereiken.
Meer lezen
Beveiliger controleert het magazijn
Hoe word je beveiliger?
Ben je geïnteresseerd in een carrière als beveiliger en vraag je je af wat je nodig hebt om zo’n baan te bemachtigen? In dit blog komt aan de orde hoe je beveiliger kunt worden en welke stappen je kunt nemen om jouw droom te verwezenlijken.
Meer lezen
Verpleegkundige staat met haar handen in de zak
Waarom kies je voor de opleiding Verzorgende IG?
Het beroep van Verzorgende-IG biedt veel kansen voor mensen die anderen willen helpen. Denk je eraan om deze opleiding te doen? Hier zijn vijf redenen waarom de opleiding Verzorgende-IG de juiste keuze voor jou kan zijn.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding