Hoofdafbeelding van <div class=

Agogisch Medewerker GGZ? Veelzijdiger dan je denkt!

" />

Agogisch Medewerker GGZ? Veelzijdiger dan je denkt!

Wat doet een agogisch medewerker GGZ?

Als agogisch medewerker ondersteun je hulpbehoevenden met mentale vraagstukken.
Je helpt bijvoorbeeld werkelozen of verslaafden re-integreren in de maatschappij.
Dit kan betekenen dat je ondersteunt bij de dagelijkse zaken, zoals het runnen van een huishouden of persoonlijke verzorging.

Het gaat echter ook veel verder. Zo ondersteun je de cliënt ook bij het bereiken van zijn of haar doelen en ambities,
zoals weer aan het werk kunnen. Je helpt de cliënt weer onderdeel uit te maken van de samenleving.

Daarbij gebruik je muziek, beeld en beweging. Welke vorm het beste past bij jouw cliënt is natuurlijk uiterst persoonlijk.
Jij gaat op zoek naar de perfecte behandeling voor iedere unieke cliënt.
Hoe leer je tijdens de opleiding agogisch medewerker.

Waar werkt de agogisch medewerker GGZ?

Een agogisch medewerker kan op verschillende plekken terecht komen. Je ondersteunt mensen met geestelijke problematiek of verslaving. Dat betekent dat je kan werken in de verslavingszorg of een instelling voor de geestelijke gezondheidszorg.
Een agogisch medewerker kan ook aan de slag bij een psychiatrische instelling voor kinderen of in de thuiszorg.

De keuze is dus breed! De werkgelegenheid is goed voor de agogisch medewerker. Na de agogisch medewerker opleiding kan je snel aan de slag in de praktijk! Het minimumloon voor een startend agogisch medewerker GGZ is rond de €1.800. Zo kun je na de opleiding agogisch medewerker GGZ snel de investering terug verdienen.

Wat leer je tijdens de opleiding Agogisch Medewerker GGZ verkort?

Je leert mensen begeleiden, in groepen en individueel. Tijdens de opleiding agogisch medewerker GGZ leer je mensen ondersteunen. Je haalt hen het werk niet uit hun handen, maar ondersteunt hen bij de taken. Ook leer je tijdens de opleiding hoe je het beste reageert op onvoorziene situaties.

Tijdens het keuzedeel van de agogisch medewerker opleiding kun je je verdiepen in het ondernemerschap of al werken aan de doorstroom naar HBO Gezondheidszorg. Op HBO niveau mag je jezelf GGZ-agoog noemen.

Ben jij geschikt als agogisch medewerker GGZ?

Als agogisch medewerker moet je natuurlijk kunnen ondersteunen en begeleiden. Je moet dus over een groot inlevingsvermogen beschikken. Ook moet je anderen kunnen motiveren en enthousiasme kunnen overbrengen. Daarvoor beschik je over goede communicatieve vaardigheden en kun je goed luisteren.

Zie jij jezelf al in de rol van de agogisch medewerker GGZ? Wil jij mensen helpen bij hun terugkeer naar de samenleving? Kijk dan eens op de opleidingspagina! Volg de opleiding in BOL- of BBL-vorm. Start nu met de snelste weg naar jouw droombaan!

Capabel Hogeschool start met Moderne Bedrijfskunde
Vanaf september 2022 biedt Capabel Hogeschool in samenwerking met SDO Hogeschool de bachelor Moderne Bedrijfskunde aan. In een samenleving die steeds in beweging is, is flexibiliteit voor organisaties van groot belang. Meer weten? Lees dan snel verder.
Opleiding sociaal werker mbo
Als sociaal werker begeleid je mensen om zelfredzaam te zijn zodat ze mee kunnen doen in de samenleving. Je werkt met uiteenlopende doelgroepen en je kunt aan de slag op veel verschillende werkterreinen.
Docent aan het woord; Tamara van Walsum
Tamara van Walsum is docent bij Capabel voor de opleiding Doktersassistent sinds 2018. Tamara verteld over haar ervaring als docent voor de opleiding Doktersassistent, het beroep zelf en het werkveld.

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.