Dierenartsassistent: de redder in nood!
Dierenartsassistent: de redder in nood!
Dierenartsassistent: de redder in nood!

MBO Dierenartsassistent Paraveterinair

Dierenartsassistent: de redder in nood!

Een bezoekje aan de dierenarts: het wordt door huisdieren en hun baasjes niet als het fijnste klusje ervaren... Echter kan jij hier als MBO Dierenartsassistent Paraveterinair een verschil in brengen! Als dierenartsassistent zal jij het eerste aanspreekpunt zijn van de bezoeker en kun jij zowel baasje als dier op hun gemak stellen voor een prettig bezoek. Lijkt jou dit wat? Lees dan snel verder om erachter te komen of de opleiding bij jou past.

Als dierenartsassistent ben jij straks de helpende hand van de dierenarts. Je verzorgt dieren die voor een behandeling bij de arts komen en stelt ze op hun gemak. Je zorgt ervoor dat alles in de behandelkamer klaar ligt om aan de slag te gaan. Ook voer je kleine medische behandelingen uit, zoals het verwijderen van hechtingen, nagels knippen en wonden schoonmaken en verbinden. Daarbij verzorg je ook de administratie, zoals het beheren van de receptie, beheren van de agenda en schrijven van rapporten.

Kortom: zoek je een uitdagende, leuke en veelzijdige baan? Dan is de opleiding MBO Dierenartsassistent Paraveterinair bij Capabel echt wat voor jou! 

In 15 maanden je diploma bij Capabel Onderwijs

Uniek aan de opleiding MBO Dierenartsassistent Paraveterinair bij Capabel is de korte studieduur. Je kunt in 15 maanden (52 lesweken) je diploma halen. Dan kun je direct aan de slag als Dierenartsassistent Paraveterinair. Dat bedoelen we nou met Kort & Krachtig! Met 4 startmomenten per jaar én 10 locaties verspreid door het land kun je starten waar en wanneer het je uitkomt.

Na het succesvol afronden van de opleiding Dierenartsassistent Paraveterinair kun je werk vinden in bijvoorbeeld een dierenartsenpraktijk. Je krijgt daar te maken met verschillende soorten dieren zoals koeien, varkens en paarden. Je kunt ook werken met gezelschapsdieren zoals honden, katten, cavia’s, konijnen en noem maar op. Je kunt ook aan de slag bij een kliniek voor bijzondere dieren.

Wat verdien je later als dierenartsassistent(e)?

Een dierenartsassistent(e) verdient bruto per maand gemiddeld € 2.444. Het minimum salaris voor de dierenartsassistent(e) begint vanaf € 1.814 en het maximale bruto loon per maand komt neer op € 3.073. Dit is gebaseerd op een 40-urige werkweek. De bedragen kunnen verschillen naar mate je langer werkt en meer ervaring hebt opgedaan in de praktijk. Ook zullen de bedragen natuurlijk afhangen van in welke regio je werkt en welke praktijk. 

Meer informatie & inschrijven

  • Meer weten over de opleiding? Download hier de brochure of bezoek een voorlichting!
  • Na de zomer starten met jouw kort & krachtige opleiding tot Apothekersassistent? Ga via onderstaande button naar het inschrijfformulier en start op 5 september met jouw verkorte opleiding!
Foto van auteur
Gepubliceerd door: Elise Heikamp, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Zorg en Welzijn
Nieuw: NOLOC geaccrediteerde opleiding Loopbaanprofessional
Bij de post hbo opleiding loopbaanprofessional van Capabel Hogeschool leer je evidence based adviseren en effectief begeleiden bij loopbaankeuzes.
De verkorte opleiding tot MBO Tandartsassistent
Kan jij goed met mensen overweg en lijkt het jou leuk om het centrale aanspreekpunt te zijn van de tandartsenpraktijk? Lees dan verder in deze blog om erachter te komen of MBO Tandartsassistent(e) een geschikte opleiding voor jou is.
Kader aan het woord!
Kader Sucu kwam op de eerste plaats terecht met maar liefst 2199 stemmen en is de opleiding MBO Doktersassistent bij ons begonnen. In dit artikel staat Kader centraal en gaan we meer in op hoe het nu met haar en haar opleiding gaat.

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.