Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Arbeidsmarkt HBO Jurist trekt aan

Met wie mag Google jouw gegevens delen? Is sollicitatieplicht voor 56-plussers goed? Wie is aansprakelijk bij een botsing? Wat zijn je rechten bij een online aankoop? Mag je buurvrouw zomaar de boom in haar voortuin weghalen? En wie heeft er eigenlijk recht op een uitkering? Dagelijks krijgt iedereen wel met wetten en regels te maken. Nadat je een opleiding Rechten HBO hebt afgerond, kun jij al deze vragen met gemak beantwoorden.

Soorten beroepen met HBO rechten

Je kunt veel kanten op met een studie rechten. Na het afronden van de studie rechten, ben je HBO Jurist. Als jurist kun je onder andere aan de slag als juridisch adviseurs bij een advocatenkantoor, een notariskantoor of in het bedrijfsleven. Ook kun je werkzaam zijn bij een rechtbank als gerechtssecretaris. En zo zijn er nog veel meer beroepen die je met opleiding Rechten HBO kunt doen!  

De markt voor HBO juristen trekt namelijk aan. Waar voorheen de voorkeur uitging naar WO’ers voor juridische functies, lijkt de HBO’er met een opleiding rechten achter de kiezen steeds meer in trek. Met name op gebied van technologie, Legal Tech, is steeds meer vraag naar professionals die organisatorisch inzicht hebben, bovengemiddeld kennis hebben van de mogelijkheden van ICT en hierdoor, onder andere, in staat zijn om effectief te communiceren met IT-professionals.

Groeiende voorkeur voor HBO juristen 

Hierin gaat de voorkeur uit naar HBO geschoolde Juristen, doordat ze veelal praktische skills hebben zoals kennis van databases en Excel. Ook hebben zij vaak al groepsopdrachten gedaan en praktijkervaring opgedaan tijdens een stage.  

In een arbeidsmarkt die de voorkeur geeft aan Juristen met praktijkervaring, heeft studeren vanuit een praktijkopdracht veel meerwaarde. Omdat je alleen de vakken en begeleiding krijgt die nodig is voor de opdracht, zie je direct de samenhang tussen de verschillende vakken. Elk trimester krijg je weer een nieuwe opdracht. Net als in de praktijk. Dat is het voordeel van praktijkgestuurd HBO van Capabel.

Wil jij HBO rechten studeren en jurist worden? Bij Capabel Hogeschool kun je HBO Rechten voltijd studeren.

Gepubliceerd door: Yvonne Mallie, Marketing & Communicatie Calder Holding
In de categorieën: Capabel Hogeschool, HBO Bachelor en HR en Juridisch
Handhaver verzorgt de administratie
Welke opleiding moet je kiezen: Beveiliger 2 of Beveiliger 3?
Als je een carrière als beveiliger overweegt, twijfel je misschien tussen het volgen van de opleiding tot Beveiliger 2 of tot Beveiliger 3. Beide opleidingen bieden waardevolle kennis en vaardigheden, maar welke past het best bij jou?
Meer lezen
BOA staat lachend in uniform in wijk
Hoe lang duurt het om beveiliger te worden?
Als je droomt van een carrière in de beveiliging, vraag je je misschien af hoe snel je aan de slag kunt in dit boeiende vakgebied. Capabel Onderwijs biedt versnelde opleidingsmogelijkheden om jou te helpen in korte tijd je doelen te bereiken.
Meer lezen
Beveiliger controleert het magazijn
Hoe word je beveiliger?
Ben je geïnteresseerd in een carrière als beveiliger en vraag je je af wat je nodig hebt om zo’n baan te bemachtigen? In dit blog komt aan de orde hoe je beveiliger kunt worden en welke stappen je kunt nemen om jouw droom te verwezenlijken.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding