Capabel Logo
1 jarige opleidingen
Erkend MBO met studiefinanciering
Meerdere startmomenten per jaar
1 dag per week les

Informatie over het coronavirus Start bij Capabel gewoon in september

De verspreiding van het coronavirus in Nederland vraagt ook bij Capabel om flexibiliteit. Hieronder vind je informatie over de maatregelen die Capabel treft bij de opleidingen.

Voor nieuwe studenten

Sinds 15 juni worden de praktijklessen weer klassikaal gegeven. We zijn weer (meer) klassikale lessen gaan geven. Wat online kan, doen we online; wat klassikaal moet, doen we klassikaal. Wanneer je in november start met je opleiding, kun je dus een deel van de lessen weer klassikaal op onze locaties volgen. En we zorgen ervoor dat je de eerste periode in elk geval op onze locatie start, zodat je goed ondersteund kunt beginnen aan jouw opleiding. Studeren bij Capabel doe je dus weer grotendeels gewoon zoals je van ons gewend bent.

Voor mbo-opleidingen geldt dat er tussen studenten onderling en tussen studenten en docenten 1,5 afstand gehouden moet worden. Wij hebben uiteraard de benodigde maatregelen getroffen om deze 1,5 afstand te kunnen waarborgen zodat jij zorgeloos kunt beginnen met je opleiding. Het verzoek en advies vanuit de overheid en Capabel is om het OV alleen te gebruiken voor noodzakelijke reizen. Als je met alternatief vervoer op school kunt komen, raden we jou dat aan.

Voorlichting

Als je wilt ontdekken welke opleiding het beste bij jou past, meld je dan aan voor een van onze voorlichtingsbijeenkomsten voor meer informatie over de opleidingen. De voorlichtingen worden weer volledig online gegeven. Wanneer je je aanmeldt voor een voorlichting, kun je die via een via videostream volgen. Op deze manier hoef je niets te missen en kies je gemakkelijk vanuit huis de opleiding die het beste bij jou past. 

De intakegesprekken vinden weer op onze vestigingen plaats. 

Voor als je nu een opleiding volgt

Als je al een opleiding volgt bij Capabel, kun je die gewoon voortzetten. Een deel van de lessen vind online plaats, en een deel klassikaal. De lessen kunnen op de ingeroosterde tijd op school of via de webcam worden bijgewoond. Zo is er altijd ruimte om vragen te stellen aan je docent. Ook de geplande voortgangstoetsen en examens gaan door. Deze zullen in aangepaste vorm worden afgenomen, waarbij rekening wordt gehouden met de richtlijnen van het RIVM. Verder zal in overleg met stagebedrijven geprobeerd worden stages zoveel mogelijk voort te zetten. Indien mogelijk gebeurt dit met de nodige aanpassingen, zoals thuis werken. Als je stage toch niet door kan gaan, meld dit dan bij je docent.

Voor de mbo's geldt dat er tussen studenten onderling en tussen studenten en docenten 1,5 afstand gehouden moet worden. Wij zullen uiteraard de benodigde maatregelen treffen om deze 1,5 afstand te kunnen waarborgen zodat jij zorgeloos kunt beginnen met je opleiding. Het verzoek en advies vanuit de overheid en Capabel is om het OV alleen te gebruiken voor noodzakelijke reizen. Als je met alternatief vervoer op school kunt komen, raden we jou dat aan.

In de online leeromgeving MijnCapabel vind je, via de link in de banner, alle informatie over extra maatregelen om studievertraging te voorkomen. Dit zijn onder andere maatregelen met betrekking tot stage, extraneus en examens.

Ook hanteren wij binnen en buiten onze vestigingen een hygiëneprotocol. Klik hier om deze te downloaden.

Meer informatie

Meer informatie over het coronavirus, de symptomen hiervan en de landelijke maatregelen vind je hier: COVID-19 (nieuwe coronavirus)

Heb je verder nog vragen, neem dan gerust contact met ons op via onderstaand telefoonnummer of emailadres.

Gratis studieadvies

studie advies

Heb je vragen over een opleiding bij Capabel Onderwijs Groep?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder en
zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00