Capabel Logo
1 jarige opleidingen
Erkend MBO met studiefinanciering
Meerdere startmomenten per jaar
1 dag per week les

Informatie over het coronavirus Start bij Capabel gewoon in september

De verspreiding van het coronavirus in Nederland vraagt ook bij Capabel om flexibiliteit. Hieronder vind je informatie over de maatregelen die Capabel treft bij de opleidingen.

Voor nieuwe studenten

Op dit moment vinden alle lessen online plaats. Vanaf 15 juni starten we conform de maatregelen zoals 19 mei door de overheid bekend gemaakt de praktijklessen weer op. Vanaf 1 september 2020 hopen we dat alle klassikale lessen weer kunnen plaatsvinden, al dan niet rekening houdende met maatregelen rondom de 1,5 meter afstand(*). Uiteraard staan jouw gezondheid en de gezondheid van onze medewerkers bij ons voorop. Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM en nemen de nodige voorzorgsmaatregelen, zodat jij zorgeloos kunt beginnen aan je opleiding.

Voorlichting

Als je wilt ontdekken welke opleiding het beste bij jou past, meld je dan aan voor een van onze online voorlichtingsbijeenkomsten voor meer informatie over de opleidingen. De voorlichtingen worden op de verschillende opleidingslocaties gegeven. Wanneer je je aanmeldt voor een voorlichting, kun je die via een videostream volgen. Op deze manier hoef je niets te missen en kies je gemakkelijk vanuit huis de opleiding die het beste bij jou past. Zodra voorlichtingsbijeenkomsten op onze locaties weer mogelijk zijn, zullen we hier weer mee beginnen. Hetzelfde geldt voor de intakegesprekken. Deze gebeuren nu online, maar zodra het kan, worden de gesprekken weer in persoon gevoerd. 

Voor als je nu een opleiding volgt

Als je al een opleiding volgt bij Capabel, kun je die gewoon voortzetten. Alle lessen worden op het moment online gegeven. De vaklessen kunnen op de ingeroosterde tijd via de webcam worden bijgewoond. Zo is er ook ruimte om vragen te stellen aan je docent. Vanaf 15 juni worden de praktijklessen conform de maatregelen zoals op 19 mei door de overheid bekend gemaakt weer opgepakt. Ook de geplande voortgangstoetsen en generieke examens gaan door. Deze zullen in aangepaste vorm worden afgenomen, waarbij rekening wordt gehouden met de richtlijnen van het RIVM. Verder zal in overleg met stagebedrijven geprobeerd worden stages zoveel mogelijk voort te zetten. Indien mogelijk gebeurt dit met de nodige aanpassingen, zoals thuis werken. Als je stage toch niet door kan gaan, meld dit dan bij je docent.

In de online leeromgeving MijnCapabel vind je, via de link in de banner, alle informatie over extra maatregelen om studievertraging te voorkomen. Dit zijn onder andere maatregelen met betrekking tot stage, extraneus en examens. 

Meer informatie

Meer informatie over het coronavirus, de symptomen hiervan en de landelijke maatregelen vind je hier: COVID-19 (nieuwe coronavirus)

Heb je verder nog vragen, neem dan gerust contact met ons op via onderstaand telefoonnummer of emailadres.

Gratis studieadvies

studie advies

Heb je vragen over een opleiding bij Capabel Onderwijs Groep?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder en
zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00