Capabel Logo
1 jarige opleidingen
Erkend MBO met studiefinanciering
Meerdere startmomenten per jaar
1 dag per week les

Informatie over het coronavirus Start bij Capabel gewoon in september

Het coronavirus vraagt ook bij Capabel om flexibiliteit. Hieronder vind je informatie over de maatregelen van Capabel bij de opleidingen.

Voor nieuwe studenten

Sinds 15 juni worden de praktijklessen weer klassikaal gegeven. We zijn weer (meer) klassikale lessen gaan geven. Wat online kan, doen we online. Wat klassikaal moet, doen we klassikaal. Start je in november met je opleiding? Dan kun je een deel van de lessen weer klassikaal op locatie volgen. We zorgen ervoor dat je de eerste periode in elk geval op onze locatie start. Zo begin je goed ondersteund aan je opleiding. Studeren bij Capabel doe je dus voor een groot deel weer gewoon zoals je van ons gewend bent.

Voor onze MBO-opleidingen geldt dat iedereen 1,5 meter afstand houdt tot elkaar. Wij hebben maatregelen genomen om deze 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen. Jij kunt dus zorgeloos beginnen met je opleiding. Het verzoek van de overheid en Capabel is om alleen bij noodzaak met het OV te reizen. Als je met ander vervoer kunt komen, raden we jou dat aan.

Voorlichting

 

Wil jij ontdekken welke opleiding het beste bij jou past? Meld je dan aan voor een van onze voorlichtingsbijeenkomsten. Hiermee krijg je meer informatie over de opleidingen. De voorlichtingen worden volledig online gegeven. Meld je aan voor een voorlichting en je kunt die via een videostream volgen. Op deze manier hoef je niets te missen. Je kiest gemakkelijk vanuit huis de opleiding die het beste bij jou past.

De intakegesprekken vinden weer op onze vestigingen plaats.

Voor als je nu een opleiding volgt

Als je al een opleiding volgt bij Capabel, kun je die gewoon voortzetten. Een deel van de lessen vindt online plaats. Een deel volg je klassikaal. De (online) lessen volg je op de ingeroosterde tijd. Je hebt altijd ruimte om vragen te stellen aan je docent. Ook de geplande voortgangstoetsen en examens gaan door. Deze zullen in aangepaste vorm worden afgenomen. We houden hierbij rekening met de richtlijnen van het RIVM. Verder zijn we in overleg met stagebedrijven, om de stages zoveel mogelijk door te laten gaan. Indien mogelijk gebeurt dit met de nodige aanpassingen, bijvoorbeeld thuis werken. Als je stage toch niet door kan gaan, meld dit dan bij je docent.

In de online leeromgeving MijnCapabel vind je alle informatie over extra maatregelen. Hiermee blijft je studie kort en krachtig. Klik op de link in de banner. Dit zijn onder andere maatregelen met betrekking tot stage, extraneus en examens.

Ook hanteren wij een hygiëneprotocol. Klik hier om deze te downloaden.

Meer informatie

Meer informatie over het coronavirus vind je hier: COVID-19 (nieuwe coronavirus)

Heb je verder nog vragen, neem dan gerust contact met ons op. Onderstaand vind je het telefoonnummer en emailadres.

Gratis studieadvies

studie advies

Heb je vragen over een opleiding bij Capabel Onderwijs Groep?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder en
zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00