Corona

 Informatie over het Coronavirus

Hieronder vind je informatie over de veiligheidsmaatregelen van Capabel voor het volgen van een opleiding. 

Voor nieuwe studenten en cursisten

Alle beroepsgerichte lessen zijn weer klassikaal per 17 januari 2022! Start je met je opleiding? Dan kun je alle beroepsgerichte lessen weer klassikaal op locatie volgen. Studeren bij Capabel Onderwijs doe je weer gewoon zoals je van ons gewend bent en wij zorgen er zoals altijd voor dat jij veilig en verantwoord kan beginnen aan jouw nieuwe uitdaging!

Weer klassikale lessen op locatie

Alle lessen en examens en voortgangstoetsen kunnen sinds 17 januari 2022 weer klassikaal plaatsvinden. Ook zijn de kantines weer geopend. Voorlichtingen, intakegesprekken, introducties en begeleidingsgesprekken vinden ook op locatie plaats. Sinds vrijdag 25 februari zijn de meeste coronamaatregelen vervallen n.a.v. de persconferentie van 15 februari. Een aantal basismaatregelen is nog wel van kracht:

 • De basismaatregelen ten aanzien van hygiëne en gezondheid:
  • Regelmatig en goed handen wassen;
  • niezen en hoesten in elleboog;
  • geen handen schudden;
  • bij klachten thuis blijven en jezelf laten testen;
  • isolatie- en quarantaineregels aanhouden.
 • Voor studenten en medewerkers geldt nog steeds het dringende advies om preventief zelftesten te gebruiken, 2 maal per week voor de zekerheid en in elk geval bij klachten.
 • Waar dat kan, houd 1,5 meter afstand van elkaar. Als mensen dicht bij elkaar zijn, kunnen zij het coronavirus sneller aan anderen doorgeven. De afstandsnorm is geen verplichting.

Hygiëneprotocol

Via onderstaande button vind je het Hygiëneprotocol van Capabel Onderwijs. 

Voorlichtingen en intakegesprekken

Wil jij ontdekken welke opleiding het beste bij jou past? Meld je dan aan voor een van onze voorlichtingsbijeenkomsten. Hiermee krijg je meer informatie over de opleidingen. De voorlichtingen worden voor een deel online gegeven en een deel op onze vestigingen. Schrijf je in voor een voorlichting, stel makkelijk vragen en kies jouw perfecte opleiding! 

Meer informatie

Meer informatie over het coronavirus vind je hier. Heb je verder nog vragen, neem dan gerust contact met ons op via onze contactpagina.

Meest gekozen opleidingen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.