Kort & 
gewoon starten met je opleiding 

Informatie over het Coronavirus

Het coronavirus vraagt ook bij Capabel Onderwijs om flexibiliteit. Hieronder vind je informatie over de maatregelen van Capabel bij de opleidingen.

Voor nieuwe studenten en cursisten

We zijn weer (meer) klassikale lessen gaan geven. Wat online kan, doen we online. Wat klassikaal moet, doen we klassikaal. Start je met je opleiding? Dan kun je een deel van de lessen weer klassikaal op locatie volgen. We zorgen ervoor dat je de eerste periode in elk geval op onze locatie start. Zo begin je goed ondersteund aan je opleiding. Studeren bij Capabel Onderwijs doe je dus voor een groot deel weer gewoon zoals je van ons gewend bent.

Zorgeloos beginnen

Voor alle opleidingen geldt dat iedereen 1,5 meter afstand houdt tot elkaar. Wij hebben maatregelen genomen om deze 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen. Jij kunt dus zorgeloos beginnen met je opleiding. Het verzoek van de overheid en Capabel is om alleen bij noodzaak met het ov te reizen. Als je met ander vervoer kunt komen, raden we jou dat aan.

Voorlichtingen en intakegesprekken

Wil jij ontdekken welke opleiding het beste bij jou past? Meld je dan aan voor een van onze voorlichtingsbijeenkomsten. Hiermee krijg je meer informatie over de opleidingen. De voorlichtingen worden volledig online gegeven. Meld je aan voor een voorlichting en je kunt die via een videostream volgen. Op deze manier hoef je niets te missen. Je kiest gemakkelijk vanuit huis de opleiding die het beste bij jou past. De intakegesprekken vinden ook online plaats.

Voor als je nu een opleiding volgt

Als je al een opleiding volgt bij Capabel, kun je die gewoon voortzetten. Een deel van de lessen vindt online plaats. Een deel volg je klassikaal. De (online) lessen volg je op de ingeroosterde tijd. Je hebt altijd ruimte om vragen te stellen aan je docent. Ook de geplande voortgangstoetsen en examens gaan door. Deze zullen in aangepaste vorm worden afgenomen. We houden hierbij rekening met de richtlijnen van het RIVM.

In de online leeromgeving MijnCapabel vind je alle informatie over extra maatregelen. Hiermee blijft je studie kort en krachtig. Ook hanteren wij een hygiëneprotocol.

Klik hier om deze te downloaden.

Meer informatie

Meer informatie over het coronavirus vind je hier: COVID-19 (nieuwe coronavirus)

Heb je verder nog vragen, neem dan gerust contact met ons op via onze contactpagina.

Meest gekozen opleidingen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.