Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Volledige klas sociaal maatschappelijk dienstverleners haalt in 15 maanden diploma

Psychologie en Coaching diploma uitreiking Den Haag

Donderdag 5 maart 2020 was een mooie dag voor Capabel Onderwijs vestiging Den Haag. Een volledige klas sociaal maatschappelijk dienstverleners (SMD’ers) nam een mbo 4-diploma in ontvangst op een extra feestelijke diploma-uitreiking!

Trotse docent 

Familie, betrokken docenten, studieloopbaanbegeleiders en leerwerkbedrijven vierden het feestje mee met de studenten die binnen 15 maanden de eindstreep wisten te halen. Gerda Wezenberg, docent SMD bij Capabel, spreekt met trots over deze teamprestatie: “Zowel Capabel, als de studenten, als de BPV bedrijven hebben meegewerkt aan deze prestatie.”

 

Het is te doen

Of een volledige mbo-opleiding in 15 maanden te doen is? Daar twijfelen de studenten niet over. “Niks uitstellen, gewoon doen. Als je alles doet en blijft op schema, is het een piece of cake”, zegt Tovink, student SMD. Waar de SMD-alumni ook unaniem over zijn, is dat je passie moet hebben voor het vak. Student: “Doe vooral waar je goed in bent en wat je leuk vindt om te doen. Dat is de sleutel.”

 

Ontdekken wat je leuk vindt

Met SMD ben je niet per se gebonden aan 1 leerrichting. Het mooie is juist dat je kunt doorstromen naar verschillende richtingen, zegt ook het stel Chaquil en Shenaya, beide studenten SMD, die op lesdag 1 werden verblijd met de geboorte van hun eerste kind: “Deze opleiding helpt erg goed bij om erachter te komen wat je leuk vind. Je zult op je stage met verschillende dingen bezig zijn en zo kom je erachter waar je sterke kant ligt.”

 

Zorg en Welzijn diploma uitreiking Den Haag

Hier doen we het voor

Na de uitreiking werd de middag gezamenlijk afgesloten met een borrel. Er werd nog lang nagepraat, waarna we de geslaagden toch echt moesten uitzwaaien. “Hier doen we het voor. Het is altijd jammer om afscheid te moeten nemen van zo’n mooie groep, maar we kijken er nu al naar uit om de volgende groep te feliciteren met een diploma”, aldus Annemarie Karsten, vestigingsmanager.

 

BOA staat lachend in uniform in wijk
Hoe lang duurt het om beveiliger te worden?
Als je droomt van een carrière in de beveiliging, vraag je je misschien af hoe snel je aan de slag kunt in dit boeiende vakgebied. Capabel Onderwijs biedt versnelde opleidingsmogelijkheden om jou te helpen in korte tijd je doelen te bereiken.
Meer lezen
Beveiliger controleert het magazijn
Hoe word je beveiliger?
Ben je geïnteresseerd in een carrière als beveiliger en vraag je je af wat je nodig hebt om zo’n baan te bemachtigen? In dit blog komt aan de orde hoe je beveiliger kunt worden en welke stappen je kunt nemen om jouw droom te verwezenlijken.
Meer lezen
Verpleegkundige staat met haar handen in de zak
Waarom kies je voor de opleiding Verzorgende IG?
Het beroep van Verzorgende-IG biedt veel kansen voor mensen die anderen willen helpen. Denk je eraan om deze opleiding te doen? Hier zijn vijf redenen waarom de opleiding Verzorgende-IG de juiste keuze voor jou kan zijn.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding