Capabel Logo
1 jarige opleidingen
Erkend MBO met studiefinanciering
Meerdere startmomenten per jaar
1 dag per week les

Corona update: Je kunt jouw opleiding klassikaal starten! Lees hier meer over de actuele situatie.

meer informatie

Positief nieuws tijdens eerste Open Capabeldag!

4

jul

4

julWerkgevers zijn op zoek naar jou!

Afgelopen zaterdag tijdens de eerste Open Capabeldag kon je horen dat jong volwassenen het goed doen op de arbeidsmarkt. Vooral in de sector Zorg & Welzijn zijn veel meer vakmensen nodig. Volop kansen dus voor jou in het MBO!

Tijdens dé kennismakingsdag met de versnelde MBO opleidingen van Capabel Onderwijs Groep in Eindhoven werden de resultaten van het UWV onderzoek gedeeld. Uit dit onderzoek blijkt dat werkgevers zitten te springen om MBO vakmensen. De verwachting is dat er dit jaar 12.000 en in 2018 zelfs 18.000 banen bij komen in de sector Zorg & Welzijn. En juist met díe banen maakten veel aankomende studenten kennis op de Open Capabeldag.


Aan de slag tijdens de proefles
Naast de algemene voorlichting kon je proeflessen bijwonen van zes verschillende opleidingen: Doktersassistent,  Apothekersassistent, Pedagogisch medewerker, Sociaal Maatschappelijk dienstverlener, Tandartsassistent en Dierenartsassistent. Op een leuke en praktijkgerichte manier kon je kennis maken met de verschillende versnelde MBO opleidingen. Tijdens de proefles Doktersassistent kon je bijvoorbeeld je eigen bloeddruk meten en vertelde docent Lucel Gallé meer over anatomie en pathologie. Bij de praktijkopdracht in de proefles Apothekersassistent maakten de deelnemers zelfs hun eigen handcrème!

 
Positieve reacties
 
De reacties van de aankomende studenten waren heel positief. Ze kregen goed inzicht in de mogelijkheden die Capabel Onderwijs Groep biedt. “Ik heb nu een goed beeld gekregen van het opleidingsprogramma en ook hoe ik mijn stageplaats kan regelen. Ik word steeds enthousiaster”.  “Ik wilde me al inschrijven voor de opleiding Pedagogisch Medewerker, maar na deze proefles zeker!”  Kijk hier voor een impressie van de Open Capabeldag!

Grijp je kans!

Wil je ook werken in de groeiende sector Zorg & Welzijn?  Grijp dan nu je kans en begin aan het beste jaar voor de rest van je leven! Lees hier meer informatie over de opleidingen van Capabel in Zorg & Welzijn. Wil je een persoonlijk studieadvies? Onze deskundige studieadviseurs helpen je  graag. Mail naar info@capabel.nl of bel 088 270 1270.

 

Gepubliceerd door Janet
In de categorieën Zorg en Welzijn en MBO opleidingen

Ik ben Janet den Hollander, marketeer bij Capabel. Ik ben, samen met mijn collega’s, verantwoordelijk voor marketing- en communicatieactiviteiten bij Capabel. Via deze blogpagina informeer ik je over voor jou belangrijke ontwikkelingen binnen en buiten Capabel. Ik ben een echte bourgondiër en ik houd van leuke dingen doen met vrienden en familie. Ik ga graag naar concerten en ik ben gek op gezelschapsspelletjes en quizzen.

Gratis studieadvies

studie advies

Heb je vragen over een opleiding bij Capabel Onderwijs Groep?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder en
zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00