Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Personeelstekort in de Zorg en Welzijn blijft in het volgende decennium

Hoewel de prognose voor 2022 voor verwachte personeelstekorten in de zorg er een stuk beter uit ziet dan aan het begin van 2019, is er nog niets opgelost volgens vakbond CNV Zorg en Welzijn. Zij geven namelijk aan dat de prognose voor een aantal cruciale functiegroepen niet verbeterd is en dat de uitstroom nog altijd zeer hoor blijft.

Tweeledig probleem

Het personeelstekort van de afgelopen jaren komt met name door twee dingen. Allereerst zorgt de steeds ouder wordende babyboomgeneratie die met pensioen gaat voor een stijging in personeelstekorten. Dit zorgt volgens het UWV met name in ziekenhuizen, geestelijke gezondheidzorg en thuiszorg voor problemen. Maar ook de toename van zorgbehoevende mensen zorgt dat de zorg in de problemen is. Door te weinig personeel en te veel zorgvragen zijn er niet meer genoeg handen aan het bed.

Meer personeel nodig!

De oplossing voor dit probleem is meer personeel. De gehele zorgsector is dus nog steeds op zoek naar mogelijkheden om meer personeel te krijgen. Maar niet alleen de zorg, ook het onderwijs kampt met tekorten.

Voor beide sectoren geldt dan ook dat je als stagiaire vaak mag blijven nadat je de stage hebt afgerond. En zo niet, word je al gauw gebombardeerd door aanbiedingen van andere bedrijven. Kortom, een opleiding in de zorg of het onderwijs is waar de kansen liggen.

Wil jij ook een bijdrage leveren?

Dus, wil jij je laten omscholen of een verkorte MBO-opleiding in de zorg of het onderwijs volgen? Bij Capabel kun je al na 15 maanden, met een erkend MBO-diploma, de arbeidsmarkt op. Bij Capabel loop je vanaf het begin van je opleiding al mee in een bedrijf, waardoor je snel ervaring op doet en wordt klaargestoomd voor jouw toekomstige droombaan.


Welke opleidingen kun je volgen voor deze droombaan in de zorg of het onderwijs? Denk bijvoorbeeld aan Verzorgende IG of Verpleegkundige, met de specialisatie thuiszorg of ziekenhuis. Om het onderwijs in te gaan, volg je bij ons de opleiding Onderwijsassistent of Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker. Deze opleidingen bieden een goede kans op een stageplaats én een goede baankans na het behalen van jouw diploma!


Maakt dit jou enthousiast? Bekijk dan onze opleidingen binnen de sector Zorg & Welzijn en lever binnen 15 maanden een bijdrage aan de sector én de samenleving!

Capabel Onderwijs medewerker Daphne
Gepubliceerd door: Daphne Verkroost, Marketing & Communicatie Calder Holding
Alarmcentralist staat achter computerschermen
Welke opleiding heb je nodig om beveiliger te worden?
Om je voor te bereiden op een baan als beveiliger, is het belangrijk om te weten welke opleidingsmogelijkheden er zijn. In dit blog nemen we enkele opleidingen onder de loep die klaar kunnen stomen voor een functie in de beveiligingsbranche.
Meer lezen
Handhaver verzorgt de administratie
Welke opleiding moet je kiezen: Beveiliger 2 of Beveiliger 3?
Als je een carrière als beveiliger overweegt, twijfel je misschien tussen het volgen van de opleiding tot Beveiliger 2 of tot Beveiliger 3. Beide opleidingen bieden waardevolle kennis en vaardigheden, maar welke past het best bij jou?
Meer lezen
BOA staat lachend in uniform in wijk
Hoe lang duurt het om beveiliger te worden?
Als je droomt van een carrière in de beveiliging, vraag je je misschien af hoe snel je aan de slag kunt in dit boeiende vakgebied. Capabel Onderwijs biedt versnelde opleidingsmogelijkheden om jou te helpen in korte tijd je doelen te bereiken.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding