Capabel Logo
1 jarige opleidingen
Erkend MBO met studiefinanciering
Meerdere startmomenten per jaar
1 dag per week les

Corona update: Je kunt jouw opleiding klassikaal starten! Lees hier meer over de actuele situatie.

meer informatie

Personeelstekort in de zorg zorgt voor vechtmarkt

5

sep

5

sep

Het personeelstekort in de Zorg en Welzijn is een alsmaar groeiend probleem. Dat heb je vast al vaker gehoord. Er heerst ondertussen een ‘vechtmarkt’ voor geschikt personeel in de Zorg en Welzijn. Sommige instellingen zijn zelfs bereid om de salarissen omhoog te gooien om personeel te krijgen of behouden. De schaarste van juist opgeleid personeel is gewoon te groot.

Opleiding nodig

Geld alleen gaat de problemen echter niet oplossen. Er moet personeel opgeleid worden, dat direct kan doorstromen in de Zorg en Welzijn. Er is veel vraag, maar weinig aanbod. Veel mensen die de Zorg en Welzijn instromen zijn niet meer kant-en-klaar uit de schoolbanken. Er komen mensen uit andere sectoren of andere landen. Dat vraagt een andere manier van onderwijs en begeleiding in de markt.

Een markt voor Zorg en Welzijn helden

Capabel biedt verkort, praktijkgericht onderwijs in de Zorg en Welzijn. Je bent direct bezig met de belangrijke praktische zaken die aansluiten bij de vraag van de sector. Dit betekent dat je snel na het behalen van je diploma aan de slag kan in de Zorg en Welzijn! En dat diploma heb je al binnen 15 maanden op zak. Er is ontzettend veel vraag, waar jij in kan voorzien.

Lijkt het jou leuk om in de Zorg en Welzijn te werken? Wil je meer weten over de opleidingen? Download de brochure van jouw gewenste opleiding en ontdek Capabel Onderwijs Groep!

Gepubliceerd door Samira van der Berg
In de categorie Zorg en Welzijn

Mijn naam is Samira van der Berg. Ik hou jou via deze blogpagina op de hoogte van alles acties en nieuwtjes van Capabel. Via de blog zal ik je vertellen waar en wanneer er Open Dagen zijn en plaats ik artikelen door die belangrijk zijn voor jou! Zij bevatten nieuwsitems over MBO onderwijs, Zorg en Welzijn en baanperspectief. Mijn familie en vrienden zijn erg belangrijk voor mij, gezellig samen zijn met muziek en lekker eten. Vooral buiten in de lente, mijn favoriete seizoen.

Gratis studieadvies

studie advies

Heb je vragen over een opleiding bij Capabel Onderwijs Groep?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder en
zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00