Capabel Logo
1 jarige opleidingen
Erkend MBO met studiefinanciering
Meerdere startmomenten per jaar
1 dag per week les

Trek de stoute schoenen aan: word pedicure!

5

apr

5

apr

Een mens loopt gemiddeld per dag 8.000 tot 10.000 stappen. In een mensenleven is dit gemiddeld 185.000 kilometer, dit is meer dan vier keer de wereld rond. Dus het is niet zo gek dat er voetproblemen voorkomen, want de voeten krijgen aardig wat te verduren. Vrouwen hebben vier keer zoveel last van voetproblemen dan mannen. Een van de oorzaken hiervan is het lopen op hoge hakken (wie mooi wil zijn…). Het is dus belangrijk dat je goed voor je voeten zorgt. Zo moet een schoen 1 cm langer zijn dan je voet (dit geldt niet voor sportschoenen), te kleine slippers veroorzaken eelt op de hiel en wandelen is goed voor de bloedcirculatie in benen en voeten.

Klik voor de informatieavond van pedicure hier.

 

Door al dat lopen komen er ook veel voetklachten voor, ongeveer 60% van de bevolking heeft te maken (gehad) met voetklachten. Bij voetklachten kan je denken aan likdoorns, kloven of ingegroeide teennagels maar ook aan overbelasting, standsafwijkingen of klachten door een sportblessure. Als je last hebt van voetklachten, of als je je voeten wil verwennen, ga je naar de pedicure.

Het beroep van pedicure is een dankbaar beroep. Het voetverzorgingsbedrijf krijgt steeds meer de erkenning die het verdient. De landelijke brancheorganisatie ProVoet zegt dat de vraag naar pedicurebehandelingen zal toenemen door o.a. vergrijzing en doordat steeds meer mensen belang hechten aan goede voetverzorging. 

Wat maakt het beroep nu zo’n mooi beroep? Wat is er zo speciaal aan het beroep? Ans Verschuren, docent pedicure: “Dat is onder andere de zorg die je kunt geven aan mensen, pedicures zijn “zorgers”. Wat is er nu mooier dan iemand die je praktijk binnenkomt en vergaat van de pijn aan een voet, deze even later weer vrolijk en pijnvrij naar buiten ziet gaan!” Ans heeft ooit deze reactie van een klant gehad: “Ik was op boetseercursus. Het was warm en ik had slippers aan. Mijn medecursist naast mij zei op een gegeven moment tegen mij: ik hen nog nooit zo’n mooie verzorgde voeten gezien!” Dat doet je goed…

 

 Een andere leuke situatie uit de praktijk van Ans:

Vanochtend was ik bij een nieuwe klant. Ik wist dat deze dame aan het dementeren was. Ze had bij binnenkomst haar schoenen aan. Toen ik mijn spullen klaarzette was mevrouw de hele tijd heen en weer aan het lopen. Na de behandeling wilde ik haar kousen en schoenen weer aan doen. Maar wat bleek…nergens te vinden! Ze wist het natuurlijk zelf ook niet meer. Ik heb haar dochter gebeld en uitgelegd. Oh dat geeft niet hoor zei de dochter. We zijn zo vaak iets kwijt. Kan best zijn dat we ze over een paar weken in de oven terugvinden. Ik ben benieuwd of ze alweer terecht zijn als ik over een aantal weken weer kom.

Kortom, pedicure is een heel dankbaar, mooi en afwisselend beroep.

Wil jij pedicure worden? Dat kan! Capabel Onderwijs Groep biedt de opleiding Pedicure aan. Onze opleiding is de kortste weg naar een eigen pedicurepraktijk. De opleiding voldoet aan alle eisen die gesteld worden vanuit ProVoet en stichting BRAVO welke verantwoordelijk is voor de kwaliteit van het diploma. Je kan kiezen uit de dag- of avondopleiding. Tijdens de opleiding leer je alles over voeten en voetbehandelingen. Je krijgt les in anatomie, fysiologie en pathologie. Maar ook in orthopedie en ondernemerschap. Dat laatst is binnen de beroepsgroep zeker van belang, want zo’n 90% van de pedicures is namelijk zelfstandig zonder personeel.

Kijk snel op de website voor meer informatie en meld je aan!

Gepubliceerd door Mariëlle Walta
In de categorieën Zorg en Welzijn en MBO opleidingen

Ik ben Mariëlle Walta, Onderwijskundige/Onderwijsontwikkelaar bij Capabel. Ik ben, samen met mijn collega’s, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de opleidingen. Alles wat jij op de opleiding leert heb ik (samen met de docenten) ontworpen. Ik schrijf een blog over alles wat met Capabel Onderwijs Groep en het mbo te maken heeft. Ik hoop met mijn blog veel mensen enthousiast te maken om een mbo-opleiding te volgen. Verder kan ik niet zonder sneakers, Netflix, koffie en is de zomer mijn favoriete seizoen!

Gratis studieadvies

studie advies

Heb je vragen over een opleiding bij Capabel Onderwijs Groep?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder en
zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00