Beoordeeld met een 8.8
Binnen 15 maanden je diploma
Meerdere keren starten per jaar
Erkende opleidingen

Nieuwe plannen van het kabinet voor zorg en omscholing

verzorgende staat bij de trap met documentatie 2020 anders uit dan voorgaande jaren: geen gouden koets, geen publiek en geen Ridderzaal, maar een kerk in Den Haag. Wat wel het hetzelfde bleef, was het voorlezen van de Troonrede door koning Willem-Alexander met de belangrijkste plannen van de regering voor het komende jaar.

Meer personeel en minder werkdruk in de zorg 

Op Prinsjesdag werden plannen voor verschillende investering in de zorg bekend gemaakt. Het coronavirus heeft de afgelopen tijd veel druk gelegd op de zorgsector en naar verwachting zal dit in 2021 zo blijven. Daarom wordt er geld vrijgemaakt voor het bonus voor zorgpersoneel. In 2020 krijgen zij een bonus van €1.000 en in 2021 komt daar nog €500 euro bij.

Verder wordt er €20 miljoen geïnvesteerd in het aantrekkelijker maken van het werken in de zorg. Dit gebeurt door administratieve lasten te verminderen, medewerkers meer inspraak te geven in hun werk en het verbeteren van contracten voor zorgpersoneel. Op deze manier hoopt de regering dat meer mensen kiezen voor een baan in de zorg, zodat het personeelstekort en de werkdruk afneemt.

Omscholing naar een kansrijk beroep

Het coronavirus heeft grote invloed op de economie. De verwachting is dat de economie volgend jaar sterk zal krimpen en dat de werkloosheid verder toe zal nemen. Op Prinsjesdag werd bekend gemaakt dat het kabinet in de komende 5 jaar €20 miljard wil investeren in projecten die de economie sterker maken. Een deel van dit geld zal gaan naar omscholing voor mensen die hun baan kwijt zijn geraakt of geen baan kunnen vinden.

Ook Capabel zet zich in voor omscholing van werkzoekenden. Als partner van omscholing.nl wil Capabel kansen bieden aan mensen die door het coronavirus hun baan kwijtraken. Capabel biedt verkorte en erkende opleidingen voor verschillende kansrijke beroepen in de zorg. Als partner van omscholing.nl geeft Capabel korting op het lesgeld van verschillende opleidingen, wanneer je door het coronavirus je baan bent verloren of dreigt te verliezen. Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden op omscholing.nl of klik op de button hieronder.

BOA staat lachend in uniform in wijk
Hoe lang duurt het om beveiliger te worden?
Als je droomt van een carrière in de beveiliging, vraag je je misschien af hoe snel je aan de slag kunt in dit boeiende vakgebied. Capabel Onderwijs biedt versnelde opleidingsmogelijkheden om jou te helpen in korte tijd je doelen te bereiken.
Meer lezen
Beveiliger controleert het magazijn
Hoe word je beveiliger?
Ben je geïnteresseerd in een carrière als beveiliger en vraag je je af wat je nodig hebt om zo’n baan te bemachtigen? In dit blog komt aan de orde hoe je beveiliger kunt worden en welke stappen je kunt nemen om jouw droom te verwezenlijken.
Meer lezen
Verpleegkundige staat met haar handen in de zak
Waarom kies je voor de opleiding Verzorgende IG?
Het beroep van Verzorgende-IG biedt veel kansen voor mensen die anderen willen helpen. Denk je eraan om deze opleiding te doen? Hier zijn vijf redenen waarom de opleiding Verzorgende-IG de juiste keuze voor jou kan zijn.
Meer lezen

Al onze MBO- en HBO bachelor-opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW). Capabel Onderwijs en Capabel Hogeschool hebben het NRTO-keurmerk.

Logo ministerie OCW partner Capabel Onderwijs

Logo Nvao Beeldmerk Geaccrediteerde Opleiding

Logo NRTO Geaccrediteerde Opleiding