Capabel Logo
1 jarige opleidingen
Erkend MBO met studiefinanciering
Meerdere startmomenten per jaar
1 dag per week les

Corona update: Je kunt jouw opleiding klassikaal starten! Lees hier meer over de actuele situatie.

meer informatie

Nationale MBO snipperdag

14

apr

14

apr

Je zegt op een dag tegen je moeder “Mam, ik wil een Mbo-opleiding gaan doen.” Ze wil enthousiast  reageren maar in haar hoofd gaan alle alarmbellen af. Mbo?! Daar gaat haar toekomst! Daar valt toch geen geld mee te verdienen? Wat zeg ik straks tegen mijn vriendinnen? Mijn slimme dochter gaat een mbo-opleiding doen. Oh, jouw dochter studeert geneeskunde? Die van mij leert hoe ze het beste sopje kan maken om een tafel schoon te maken zonder dat deze zijn glans verliest.

Al jaren wordt negatief gedacht over het Mbo-onderwijs. Maar “men beseft het niet, alles is MBO” aldus mbo onderwijs is niet saaibestuursvoorzitter van ROC Midden-Nederland Paul van Maanen in het AD (30 mei 2015). Hij zegt dat MBO dé essentiële kern is van de economie. Daar zou hij best wel eens gelijk in kunnen hebben. Als alle mbo’ers één dag vrij nemen, ligt Nederland op zijn gat. De treinen rijden niet (oké dat is misschien een slecht voorbeeld). Kinderen krijgen geen schone luiers want de pedagogisch medewerkers hangen de luiers voor een dag aan de wilgen. Jouw gesprongen waterleiding wordt niet gerepareerd. Alle patiënten in een ziekenhuis krijgen geen eten. Oma Truus van 101 jaar die niet meer zo goed ter been is moet zelfstandig naar de wc. Niks is zo vervelend als een koude douche, maar als je belt krijg je te horen “wegens de nationale Mbo-snipperdag is er niemand om u te helpen.” Dan zit er niks anders op om zelf ook maar vrij te nemen en lekker op het terras te gaan zitten. Oh nee…drankjes komen nou eenmaal niet vanzelf op de tafel.

Het mbo kampt al jaren met een imagoprobleem. Als dit zo doorgaat heeft Nederland in de toekomst een ernstig tekort aan vakmensen. Het imago van het mbo moet snel verbeteren en verbeteren begint bij jezelf. Het is allang niet meer dat je minimaal havo gedaan moet hebben om het te maken. Mbo is hot en het is overal!

We weten allemaal dat de economische crisis de arbeidsmarkt flink heeft geraakt. Maar het gaat steeds beter met de Nederlandse economie. Dit merken we aan de stijging van het aantal vacatures in de sector Zorg en Welzijn. Met de opleiding tot Apothekersassistent heb je zelfs van alle mbo-opleidingen de meeste kans op werk! Bedrijven hebben er ook weer vertrouwen in en staan te springen op goed opgeleide vakmensen zoals jij.

Wil jij ook een fantastisch en dankbaar beroep uitoefenen? Volg dan een mbo-opleiding bij Capabel Onderwijs Groep en begin aan het mooiste jaar van de rest van je leven! Bij ons kan je verkort mbo onderwijs volgen. Na één jaar loop jij met jouw erkende mbo-diploma naar buiten en direct bij je nieuwe werkgever naar binnen. Wij bieden opleidingen aan binnen de sector zorg en welzijn op alle niveaus (niveau 2, 3 en 4). Dus wilde jij altijd al doktersassistent, pedagogisch medewerker of helpende in de zorg worden? Grijp dan nu je kans en schrijf je in. Kijk op de website voor het volledige aanbod, er zit zeker een mbo-opleiding tussen die bij jou past.

Nederland heeft goed opgeleide mbo’ers nodig, word jij daar een van?

Gepubliceerd door Mariëlle Walta
In de categorieën MBO opleidingen en Arbeidsmarktperspectief

Ik ben Mariëlle Walta, Onderwijskundige/Onderwijsontwikkelaar bij Capabel. Ik ben, samen met mijn collega’s, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de opleidingen. Alles wat jij op de opleiding leert heb ik (samen met de docenten) ontworpen. Ik schrijf een blog over alles wat met Capabel Onderwijs Groep en het mbo te maken heeft. Ik hoop met mijn blog veel mensen enthousiast te maken om een mbo-opleiding te volgen. Verder kan ik niet zonder sneakers, Netflix, koffie en is de zomer mijn favoriete seizoen!

Gratis studieadvies

studie advies

Heb je vragen over een opleiding bij Capabel Onderwijs Groep?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder en
zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00