Capabel Logo
1 jarige opleidingen
Erkend MBO met studiefinanciering
Meerdere startmomenten per jaar
1 dag per week les

Corona update: Je kunt jouw opleiding klassikaal starten! Lees hier meer over de actuele situatie.

meer informatie

Masterchef worden? Volg de Koksopleiding op MBO!

19

dec

19

dec

Koksopleiding MBO Vind jij het geweldig om voor je gezelschap een 3-gangen diner te koken en heb jij stiekem altijd al mee willen doen aan het programma Masterchef? Dan is de koksopleiding MBO zeker iets voor jou!

Welke MBO-koksopleiding past bij jou?

Bij Capabel Onderwijs Groep bieden wij twee verschillende MBO-koksopleidingen aan, namelijk: Kok (niveau 2) en Zelfstandig Werkend Kok (niveau 3).

De opleiding Kok volg je als je als hulpkok in de keuken aan de slag wil. Bij Zelfstandig Werkend Kok werk je vaker zelfstandig in de keuken. Je leert een team aan te sturen, hoe je administratie regelt en hoe de organisatie binnen je (eigen) keuken werkt.

Beide opleidingen duren 52 lesweken en bieden wij aan in zowel BOL- als BBL-variant.

Wat leer je tijdens de MBO-koksopleiding?

Tijdens de koksopleiding MBO leer je jezelf ontwikkelen als kok op een aantal vlakken:

Naast deze vier vlakken, leert de zelfstandig werkend kok zich verder ontwikkelen op een aantal extra vlakken:

Over welke eigenschappen beschik jij als kok in opleiding?

Als kok in opleiding ben jij super flexibel, je weet van alles wat. Het inkopen van producten, het team aansturen en zelfs administratie is voor jou appeltje-eitje. Ook met lastigere klanten kan jij prima omgaan. Een veganist sta jij vriendelijk te woord en je bedenkt een creatieve manier om gerechten aan te passen naar de wens van de klant.

Als je de MBO-koksopleiding wilt volgen, is het daarnaast belangrijk dat je zelfstandig kunt werken. Vooral als zelfstandig werkend kok ben jij vaak zelfstandig bezig met het inkopen van producten, de administratie en de organisatie en heb jij een sterk verantwoordingsgevoel.

Hoe ziet jouw dag als kok eruit na de mbo-koksopleiding?

Als je eenmaal de koksopleiding MBO hebt afgerond, kun je aan het werk gaan als kok. Je kunt aan de slag gaan in een Michelin sterrenrestaurant als chef-kok, je kunt een eigen restaurant beginnen of met een hippe foodtruck op een te gek foodfestival gaan staan!

Daarnaast kan je instellingskok worden. Een instellingskok werkt bij welzijnsinstellingen zoals een bejaardentehuis. Als zorgzame kok zorg jij ervoor dat bejaarden een heerlijke maaltijd voorgeschoteld krijgen en met een glimlach op hun gezicht kunnen genieten van hun oude dag.

Jij als kok

Kun jij niet wachten om heerlijke menu’s samen te stellen en klanten jouw smakelijke gerechten te serveren? En geloof jij dat je over alle eigenschappen beschikt om een Masterchef te worden? Start dan nu jouw koksopleiding MBO bij Capabel Onderwijs Groep.

Meer informatie zoals locaties, startdatums en kosten kun je vinden op de specifieke opleidingspagina’s van Kok (niveau 2) en Zelfstandig Werkend Kok (niveau 3)

Gepubliceerd door Samira van der Berg
In de categorieën MBO opleidingen en Overig

Mijn naam is Samira van der Berg. Ik hou jou via deze blogpagina op de hoogte van alles acties en nieuwtjes van Capabel. Via de blog zal ik je vertellen waar en wanneer er Open Dagen zijn en plaats ik artikelen door die belangrijk zijn voor jou! Zij bevatten nieuwsitems over MBO onderwijs, Zorg en Welzijn en baanperspectief. Mijn familie en vrienden zijn erg belangrijk voor mij, gezellig samen zijn met muziek en lekker eten. Vooral buiten in de lente, mijn favoriete seizoen.

Gratis studieadvies

studie advies

Heb je vragen over een opleiding bij Capabel Onderwijs Groep?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder en
zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00