Capabel Logo
1 jarige opleidingen
Erkend MBO met studiefinanciering
Meerdere startmomenten per jaar
1 dag per week les

Corona update: Je kunt jouw opleiding klassikaal starten! Lees hier meer over de actuele situatie.

meer informatie

Geen zorgen meer over de zorg

2

okt

2

okt

Dinsdag 19 september jongstleden was het Prinsjesdag. We weten met z’n allen wel dat dit de derde dinsdag in september is, dat de koning een mooie toespraak houdt, dat de minister van financiën met zijn koffertje poseert en dat de vrouwen hoeden dragen die meer lijken op hele keukens dan op een hoed. Maar wat onthouden we nou echt van deze dag? We onthouden alleen de dingen die ons persoonlijk raken in onze portemonnee.

Het eigen risico wordt niet verhoogd, het eigen risico wordt wel verhoogd, oh wacht het eigen risico wordt niet verhoogd. Dat is goed nieuws! Dat hebben we met z’n allen onthouden, want het eigen risico is wat ons in de portemonnee raakt. Of in dit geval niet raakt (dat we wel meer premie moeten betalen, daar hebben we het niet over).

Onze koning kwam met meer goed nieuws. De economie groeit, de werkloosheid daalt en steeds meer mensen kopen een huis. Ander goed nieuws is dat er een budgetverhoging van €435 miljoen komt voor de verpleeghuiszorg, dit komt neer op een totale investering van € 80,4 miljard in 2018!

Het gaat weer goed met de zorg, na jaren van bezuinigingen. De zorg heeft weer mensen nodig. In het AD van 3 augustus 2017 stond dat zorginstellingen vele tienduizenden (tienduizenden!) mensen die de afgelopen jaren zijn ontslagen als gevolg van zware bezuinigingen persoonlijk aan gaat schrijven met het verzoek om terug te keren. Dit onder het motto ‘De zorg heeft u weer nodig’.

Wat een omgekeerde wereld vindt plaats in de zorg. Van jarenlang ellende en enorme bezuinigingen naar een groot tekort aan personeel. Het UWV verwacht dat aan het eind van dit jaar er 105.000 vacatures zijn in de zorg.

Er kiezen steeds minder studenten voor een opleiding in de zorg. Begrijpelijk omdat de sector het zwaar te verduren heeft gehad. Maar de zorgsector zit weer in de lift, en hoe! Wil jij snel aan de slag in de zorg? Schrijf je dan in voor een van onze zorgopleidingen. We hebben zorgopleidingen op niveau 3 en 4. Onze opleidingen zijn heel praktijkgericht en je begint al meteen met stage. Gezien de cijfers is de kans erg groot dat je stageplek je ook meteen een baan aanbiedt. Na een jaar studeren ben je al een professional in de zorg.

Draag jij een steentje bij aan het oplossen van het tekort aan zorgpersoneel? Kijk onder ‘opleidingen’ voor meer informatie, we hebben ongetwijfeld een zorgopleiding die bij jou past! 

Gepubliceerd door Mariëlle Walta
In de categorieën Zorg en Welzijn en Arbeidsmarktperspectief

Ik ben Mariëlle Walta, Onderwijskundige/Onderwijsontwikkelaar bij Capabel. Ik ben, samen met mijn collega’s, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de opleidingen. Alles wat jij op de opleiding leert heb ik (samen met de docenten) ontworpen. Ik schrijf een blog over alles wat met Capabel Onderwijs Groep en het mbo te maken heeft. Ik hoop met mijn blog veel mensen enthousiast te maken om een mbo-opleiding te volgen. Verder kan ik niet zonder sneakers, Netflix, koffie en is de zomer mijn favoriete seizoen!

Gratis studieadvies

studie advies

Heb je vragen over een opleiding bij Capabel Onderwijs Groep?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder en
zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00