Capabel Logo
1 jarige opleidingen
Erkend MBO met studiefinanciering
Meerdere startmomenten per jaar
1 dag per week les

Corona update: Je kunt jouw opleiding klassikaal starten! Lees hier meer over de actuele situatie.

meer informatie

Gastblog: de gezondheidszorg heeft de meest populaire assistentenfuncties!

10

okt

10

okt

Dat veel beroepen niet goed uitgevoerd kunnen worden zonder een goede assistent mag duidelijk zijn, wat zou een chirurg zijn zonder de hulp van de Operatieassistent?

We zien dan ook veel assistentenfuncties terug in de gezondheidszorg, maar daarnaast natuurlijk ook in andere branches. Zoals bijvoorbeeld de Assistent Accountant of de Onderwijsassistent en de nog veel vaker voorkomende Management Assistent.

Nationaleberoepengids.nl onderzocht welke assistentenfuncties het meest populair zijn en kwam tot de conclusie dat binnen de gezondheidzorg de meest populaire assistentenfuncties te vinden zijn.

Zoals wellicht verwacht genieten de assistentenfuncties in de gezondheidszorg de meeste populariteit, met de Doktersassistent consequent op nummer 1. De afgelopen 4 jaren is dit het beroep waar het meest naar gezocht wordt. Gemiddeld over de 4 jaar is dit de populairste functie en stond deze ieder jaar op nummer 1. Ook is de Tandartsassistent erg populair, in zowel 2015 als 2016 staat dit beroep op de 2e plaats. In de top 3 komen we ook een beroep tegen dat niet enkel binnen de gezondheidszorg valt: de Management Assistent. Deze assistentenfunctie stond over de afgelopen 4 jaar gemiddeld op de 2e plek, echter verliest deze vanaf 2015 iets aan populariteit waardoor deze functie in die jaren op plaats 3 staat.

 

Verder komen we in de top 10 in totaal 6 beroepen in de gezondheidszorg tegen wanneer we ook de Dierenartsassistent meerekenen. De populariteit van dit beroep is net zoals de Doktersassistent zeer stabiel en neemt ieder jaar steevast de 6e positie in. Een ander erg populaire assistent binnen de gezondheidszorg is de Apothekersassistent. Dit beroep neemt ieder jaar weer een solide 4e plek in. De Voedingsassistent is de laatste gezondheidszorgfunctie die we in de top 10 tegenkomen. Dit beroep neemt gemiddeld over de laatste 4 jaren plaats 8 in, met alleen in 2013 een andere plek, namelijk nummer 7. Het is dus opvallend dat de populariteit van de assistentenberoepen in de gezondheidszorg erg stabiel is. Wanneer we kijken naar assistentenfuncties in andere branches zien we meer verschil terugkomen.

Nationale Beroepengids biedt haar bezoekers zeer volledige informatie aan over bijna 2500 beroepen en heeft gemiddeld 300.000 bezoeker per maand. Men vindt o.a. informatie over salaris, arbeidsmarktperspectief en functie-inhoud, maar ook actuele zaken zoals vacatures en boeken, tevens 3 gratis beroepskeuzetesten.


In de categorie Arbeidsmarktperspectief

Gratis studieadvies

studie advies

Heb je vragen over een opleiding bij Capabel Onderwijs Groep?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder en
zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00